Martin Helleruds spesialer

Coentrão sin siste sjanse?

Marcelo sin hamstring-skade åpner mulighetene for en spillesugen Fabio Coentrão.

Tallene er knallharde for Fabio Coentrão denne sesongen. Portugiseren har startet én kamp av totalt 33 kamper denne sesongen, og står bare med fattige 150 minutter med spilletid. Disse 150 minuttene har blitt fordelt på innhopp mot Cultural Leonesa (32), innhopp mot Sporting CP (19) og et innhopp mot Granada (22) i tillegg til en kamp fra start mot Legia Warszawa som varte i 77 minutter. I dag ble skadeomfanget til Marcelo bekreftet, og portugisiske Coentrão er den eneste rene venstrebacken i Real Madrid-troppen mens brasilianeren er ute. Marcelo har også vært ute tidligere i sesongen, men da har forskjellige grunner sørget for at Nacho har blitt reserve-løsningen på venstreback-posisjonen.

Men kan Real Madrid stole på Fabio Coentrão i de kommende kampene? Real Madrid har en viktig måned foran seg, som begynner allerede på onsdag. Da venter Celta Vigo på Balaídos til den andre kvartfinalen i Copa del Rey. Real Madrid tapte 2-1 på Santiago Bernabéu, og har kniven på strupen før de reiser til Vigo. Sjansene Fabio Coentrão har vært få, men mildt sagt så har ikke portugiseren brukt sjansene sine godt. Da venstrebacken fikk sin første sjanse under 2016/17-kampen var et innhopp mot Cultural Leonesa i Copa del Rey, mens stillingen var 5-0. På stillingen 5-0 så var det ikke mange feilene portugiseren fikk gjort, og selv om han ikke gjorde noen store feil så la han ikke akkurat større press på Marcelo som førstevalg som venstreback.

Noen dager senere fikk portugiseren sin første sjanse fra start denne sesongen, da Real Madrid møtte Legia Warszawa foran tomme tribuner i Warszawa. Portugiseren gjorde absolutt ingen god kamp, og ble tidvis herjet med av brasilianske Guilherme. Coentrão brukte ikke sjansen sin fra start noe godt, og var plassert på benken i den neste liga-kampen mot Leganés. Den svakeste kampen til Coentrão var da han kom inn på stillingen 0-1 til Real Madrid da Los Blancos møtte Sporting CP i Lisboa. Portugiseren holdt rett og slett ikke følge med Sporting CPs Gelson, og lagde blant annet et klønete straffespark med ti minutter igjen av kampen. Heldigvis for Coentrão så reddet Karim Benzema seieren med sitt hodestøt minutter før full tid. Etter kampen mot Sporting CP så innrømte portugiseren at dersom han fortsetter å spille slik så vil fremtiden hans som Real Madrid-spiller henge i en tynn tråd.

Tre måneder og 17 dager, eller 19 uker og seks dager eller kanskje 139 dager om du vil. Det er hvor mange dager det tok fra Real Madrid åpnet La Liga med en overbevisende 3-0-seier mot Real Sociedad på Anoeta før Fabio Coentrão fikk sin første liga-kamp for Real Madrid i 2016/17-sesongen. Det var et 22 minutter langt innhopp i 5-0-kampen mot Granada. Her gjorde ikke portugiseren stort ut av seg, og heller ikke her styrket han posisjonen sin i forhold til en fast rolle hos Real Madrid. Det skal sies at Coentrão ikke var spilleklar før i midten av oktober grunnet en hamstring-skade som han pådro seg helt tilbake i april.

Nå mens Marcelo er skadet så vil Real Madrid måtte erstatte krølltoppen. Tidligere ville Coentrão gått rett inn i en eventuell startellever som følge av at Marcelo var skadet, men nå er situasjonen ganske så annerledes. Nacho har levert sakene sine veldig godt denne sesongen, uansett om han har spilt som venstreback, midtstopper eller høyreback. Spanjolen ventes å innta venstreback-rollen når Real Madrid drar til Balaídos for å møte Celta Vigo i skjebnekampen. Hvis man skrur tiden tilbake til 2012/14-sesongen, så var det nettopp Coentrão sine strålende kamper mot Bayern München i Champions League-semifinalene som gjorde at Real Madrid gikk videre, ettersom han hadde assist på Benzema sitt 1-0-mål i den første kampen i tillegg til at han hadde kontroll på Arjen Robben igjennom begge kampene.

Forrige sesong var portugiseren lånt ut til Monaco, og Real Madrid hentet ikke inn noen reserve-løsning til Marcelo, og brasilianeren var dermed den eneste venstrebacken i Real Madrid-troppen. Når krølltoppen var ute med skade så vikarierte Danilo og Nacho på rollen, uten å gjøre de store feilene. Fabio Coentrão har nå sjansen til å bevise at han fortsatt har noe å gjøre i det spanske hovedstaden, og hvis han ikke får mer spilletid, spille bedre og spiller mot de store lagene så kan det fort hende at portugiseren blir å finne i en annen klubb etter sommerens overgangsvindu.

Har Fabio Coentrão en fremtid i Real Madrid?

Legg inn en kommentar