Jone Warlands spesialer

Champions League-gruppen: Dette kan vi forvente

Vi tar en titt på hva vi kan forvente av motstanderne i årets versjon av Champions League.

Gårsdagens Champions League-trekning ga Real Madrid en gruppe med gode muligheter for avansement. Det er kanskje ikke den mest spennende gruppen vi kunne fått, men besøk fra Portugal, Italia og Tyskland er uansett en morsom miks.

Dette er siste året med Champions League-formatet som vi kjenner det, så da er det dags for å ta temperaturen på motstanderlagene i det som kanskje blir den siste firelagsgruppen i Champions League-sammenheng for Real Madrid!

Real Madrid sin gruppe ser slik ut:

  • SSC Napoli fra Italia
  • Real Madrid fra Spania
  • SC Braga fra Portugal
  • 1. FC Union Berlin fra Tyskland

Hva kan vi forvente av motstand fra denne gruppen? Jeg skal forsøke å gi deg en kjapp gjennomgang av lagene.

Napoli:

Napoli vant Serie A på overbevisende vis sist sesong. Dette var første Scudetto-tittelen på over 30 år for klubben. De siste årene har trener Luciano Spaletti bygget opp et godt lag, som også gjorde god figur i fjorårets utgave av Champions League, før de ble slått ut i kvartfinalene av AC Milan. Nå er det Rudi Garcia som har tatt over laget, og de har fått en god start på sesongen med seier i to av to mulige.

På spillerfronten har en av de store profilene fra sist sesong, Min-jae Kim tatt turen til Bayern München, men ellers har de klart å holde fast i de viktigste spillerne. Jesper Lindstrøm er hentet inn på midten fra Eintracht Frankfurt, mens Osihmen og Kvaratskhelia fremdeles er de to som er ventet å gjøre det store for klubben ute på banen.

Casper Sivertsen er en del av Real Madrid Norge-redaksjonen, og jeg spurte han om han også kunne dele sitt syn på lagene og gruppen i sin helhet. Han er enig i mine betraktninger, og utdyper videre:

– Napoli sin angrepsduo i Osimhen og Kvaratskhelia blir spillerne å stoppe når Real Madrid møter dem. I fjor hadde denne duoen 63 målpoeng til sammen. Også har de keepertalentet Meret som leverte veldig godt i fjor i serien og CL.

Det er liten tvil om at Napoli kommer til å utgjøre den største trusselen for Real Madrid i gruppespillet, og det er nok disse to som kommer til å kjempe om førsteplassen i gruppen. Jeg forventer også at Napoli skal ta seg videre til sluttspillet.

– Napoli som tok gull i Serie A i fjor er uten tvil det laget som blir tøffest i denne gruppen. Med et angrepsspill som blendet de fleste i fjor, så er Napoli et lag å regne med i kampen om gruppeseieren. Definitivt! Men de har fått ny trener etter Spalletti, mistet midtstopperkjempen sin fra i fjor så det kan hende at laget er «svekket» litt i forhold til sist sesong, forteller Casper.

SC Braga:

Braga var seedet i pot 3, og det var nok en blanding av glede og frykt da de så de havnet i gruppe C med Real Madrid og Napoli. Braga kommer inn i Champions League fra kvalifisering etter at de havnet på tredje plass i ligaen i Portugal sist sesong. Sånn sett er de nok blant de svakeste lagene man kunne fått fra pot 3.

Det er vanskelig å bryte ned spillertroppen deres, ettersom det har blitt lite titting på Portugisisk førstedivisjon i det siste, men man kan jo merke seg f.eks høyreback Víctor Gómez som hadde en del kamper for Espanyol i LaLiga for noen sesonger siden, eller eventuelt kaptein Ricardo Horta som spilte i Malaga for nærmere ti år siden da de viste seg fram i LaLiga.

– Braga er nok det laget jeg ser på som det antatt svakeste laget i denne gruppen. Men på en god dag kan de overraske. Er sterke på hjemmebane. Havnet ikke så langt bak Porto og Benfica i fjor i ligaen. Men dette er laget jeg mener har minst forutsetninger for å gi Real Madrid og de andre lagene veldig store problemer, mener Casper.

Braga kom seg til kvartfinale i Europa League for noen år siden, så det er ikke et lag helt uten forventninger – men de er nok det svakeste laget i gruppen. Real Madrid burde ikke ha noen problemer med å ta seg forbi laget fra nabolandet.

Union Berlin:

Union Berling er kanskje det mest spennende laget i gruppen. Tyskerene rykket opp til Bundesliga så sent som i 2019, og har siden rukket å ta tysk fotball med storm. I forrige sesong var de med i seierskampen langt utpå nyåret, før Bayern og Dortmund dro ifra. Til slutt ble det en fjerdeplass i ligaen, som ga dem deres første kvalifisering til Champions League noen sinne.

Union Berling har bygget opp en solid stall, med tidligere storheter som Robin Gosens og Kevin Volland. Samtidig har de en del unge, spennende spillere, som i amerikaneren Brenden Aaronson. De som følger norsk fotball vil også kjenne igjen David Datro Fofana, som var brennhet i Molde før han ble solgt for en rekordsum av 12 millioner euro til Chelsea. Nå er den unge elfenbeneren på lån hos Union Berlin.

Union Berlin har hatt en knallstart på sesongen, og topper i skrivende stund Bundesliga etter to kamper. Jeg tror virkelig Union Berlin kan slå fra seg i årets gruppespill, selv om jeg er redd for at Real Madrid og Napoli blir litt for sterke for dem. Vi kan uansett glede oss til morsom fotball og en utrolig god tribunekultur når vi tar turen til Berlin for å møte dem senere i høst.

– Union Berlin er overhodet ingen kasteball selv om de debuterer i CL denne sesongen. Med et sterkt kollektiv, og direkte spillestil så har de tatt Tyskland med storm de siste årene. Dette laget kommer til å kjempe med nebb å klør i kampene mot Real Madrid. Og vi har sett fra tidligere sesonger at Real Madrid har hatt utfordringer med å spille mot lag som ligger lavt. Nå som Vini er ute med skade, så er man spesielt avhengig av at Bellingham og Rodrygo klarer å skape ubalanse i Union Berlin når lagene møtes, sier Casper.

Til tross for at undertegnede skulle ønske det var litt med «punch» i gruppen, er det åpenbart at dette er en gruppe som gir Real Madrid gode muligheter til å ta seg videre. Det er også Casper enig i.

– Tenker at dette er en gruppe Real Madrid skal være fornøyd med å havne i. Under normale forutsetninger skal Real Madrid være kneppet favoritter, men så må vi ta i betraktning at Real Madrid har mistet 3 spillere i sentralinjen pga skader. Det kan gjøre at kampen om førsteplassen er åpent, avslutter Casper.

Hva tenker du om årets Champions League-gruppe? Er du fornøyd? Hvem tror du blir den største trusselen for avansement?

Legg inn en kommentar