Celta Vigo 0-1 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid har full pott etter de tre første kampene så langt denne sesongen. Seieren mot Celta på Balaídos ble nok en gang sikret av Jude Bellingham.

Celta Vigo 0 – 1 Real Madrid
Abanca Balaídos, Vigo
LaLiga, Runde 3
Fredag 25. august, 21:30

1-0 (81′) Jude Bellingham – Assist: Joselu

En sjelden gang fikk Real Madrid spille fotball på en fredagskveld, og for anledningen var Celta Vigo motstander. Celta byr som regel på tøff motstand, særlig på sin flotte hjemmebane i Galicia. På motsatt trenerbenk satt også en gammel kjenning for Real Madrid, ettersom Rafa Benítez nå har tatt over laget. Celta feiret også sitt 100-årsjubileum, så det var ingen tvil om at det kom til å bli en tøff kamp.

Første omgang startet virkelig på verst mulig måte for Real Madrid, da lagets store stjerne Vinícius Jr. måtte gå av med en strekkskade etter bare et kvarter spilt. Etter dette slet laget med å finne flyten i angrep. Joselu erstattet den brasilianske lynvingen, og derfor ble også systemet litt annerledes. Ingen av lagene skapte det virkelig store, og derfor var det målløst til pausen.

Andre omgang startet litt på samme måte som den første sluttet. Verken Real Madrid eller Celta klarte å skape de virkelige store sjansene. Men da klokken nærmet seg 70 minutter åpnet det seg endelig en mulighet. Rodrygo gikk forbi keeper, men ble felt. Bortelaget ble tildelt straffespark, men dessverre klarte ikke brasilianeren å finne nettmaskene fra elleve meter.

Men når Real Madrid trenger en scoring som mest er det bare én mann å vende seg til, nemlig LaLiga toppscorer Jude Bellingham. Joselu stanget et hjørnespark mot mål, og på rundt fem meter dukket engelskmannen opp og satte ballen i mål. Det endte 0-1 på Balaídos, og dermed står Real Madrid med ni poeng på tre første kampene. Og det er virkelig takket være Jude Bellingham.

Kepa Arrizabalaga (5): Det ble debut for Kepa i Real Madrid-buret i kveld. I starten av kampen virket han litt usikker i boksen, men det kom seg etter hvert. Han ble ikke satt på store prøver i denne kampen, men han avslutter altså debuten med en smultring.

Dani Carvajal (8): Dani Carvajal har hatt en imponerende start på sesongen, og i kveld fortsatte han sin gode form. Han hadde god kontroll på Bamba gjennom hele kampen, og han virker generelt raskere, sterkere og piggere enn han gjorde forrige sesong. La oss håpe at han kan holde dette nivået.

Antonio Rüdiger (6): Det ble ikke en særlig travel kveld for Real Madrids stopperpar i kveld. Laget hadde stort sett ballen i egne rekker, og Celta skapte ikke allverdens. Likevel hadde Rüdiger god kontroll på Strand Larsen, i tillegg til at han snappet opp bakromspasninger med sin enorme fart.

David Alaba (6): Iago Aspas er ingen lett spiss å ha kontroll på, men med god hjelp fra sin stoppermakker løste Alaba dette med bravur. I tillegg var han blant spillerne med flest touch og flest pasninger, som også sier noe om hans ferdigheter med ball. En god kamp av Alaba.

Fran García (6): Fran García har virkelig imponert på venstreback så langt denne sesongen, og også på Balaídos leverte han en god prestasjon. Spanjolen var som alltid svært angrepsvillig, noe som ble desto viktigere etter at Vini Jr. forlot venstresiden. God kamp!

Eduardo Camavinga (6): Camavinga var tilbake i elleveren i kveld etter å ha startet på benken forrige helg. Det ble ingen spektakulær prestasjon fra franskmannen, men han kjempet som alltid godt i duellene og hadde et par fine raid med ballen. God kamp av Camavinga!

Aurelién Tchouaméni (7): Det ble en stille men overbevisende kveld for Tchouaméni i kveld. Da han ble tatt av etter en drøy time hadde han kun bommet på én pasning i løpet av hele kampen. Tchouaméni har hatt en strålende start på sesongen!

Fede Valverde (7): Fede Valverde leverte en god kamp i kveld! Ingen hadde flere touch eller pasninger enn uruguayaneren, og han virket farlig hver gang han fikk ballen. En av Real Madrids beste.

Jude Bellingham (8 BB): Hva skal man si om Jude Bellingham som ikke allerede er blitt sagt? Engelskmannen har vært Real Madrids beste og viktigste spiller så langt denne sesongen, og nok en gang ble han helt avgjørende for laget sitt da han scoret kampens eneste mål. En av verdens aller beste spillere, og Real Madrids beste i kveld.

Rodrygo Goes (8): En av de få spillerne som skapte noe i denne kampen. Han hadde blant annet et flott dribleraid som nesten endte med scoring og skaffet straffespark. Dessverre bommet han selv fra ellevemetersmerket. Likevel en god kamp av Rodrygo.

Vinícius Jr. (5): Dessverre ble det en marerittkveld for Vinícius på Balaídos i kveld. Etter bare drøye ti minutter ble den brasilianske stjernespilleren tvunget av banen med det som virket en strekkskade i låret. Vi håper han kommer seg fort!

Joselu (5): Joselu fikk nok flere minutter i kveld enn han hadde sett for seg. Det går litt sent med spissen, og i kveld slet han med å komme seg på enden av innleggene i boks. Likevel fikk han med seg en viktig målgivende pasning på målet til Bellingham.

Toni Kroos (6): Kroos kom innpå med rundt en halvtime igjen av kampen, og han tok umiddelbart kontroll på midtbanen. Han spredte rundt seg med pasninger og bidro til å gi laget ro på midten.

Luka Modric (6): Sammen med Kroos ble Modric satt inn for å gi Real Madrid litt ro, kontroll og erfaring på midtbanen. Selv om kroaten ikke gjorde så mye ut av seg i løpet av den halvtimen han hadde på banen, bidro han likevel med nettopp ro og kontroll. Et fint innhopp.

Nacho (N/A): Spiller for kort for vurdering.