Nyheter

Bellinghams drømmestart

Jude Bellingham har tatt spansk fotball med storm de siste ukene. Man må langt tilbake for å finne en spiller som har startet sin Real Madrid-karriere bedre.

Jude Bellingham har kun spilt to offisielle kamper for Real Madrid, men han har allerede blitt en favoritt blant fansen. Klubben gjorde han til en av tidenes dyreste midtbanespillere da de hentet han for rundt 100 millioner euro fra Dortmund i sommer, så presset på 20-åringen har vært enormt før den nye sesongen. Etter bare to kamper har Bellingham levert en historisk bra sesongstart.

Til tross for at han er midtbanespiller har Bellingham scoret hele tre mål på de to første kampene i den spanske serien. Det gjør han til toppscorer i LaLiga. Det er kun én annen spiller som har scoret flere enn ett mål, og det er Christian Stuani med sine to scoringer. Sist gang en ny spiller scoret i sine to første ligakamper for Real Madrid var i 2009, og da var det ingen ringere enn selveste Cristiano Ronaldo som klarte det. Men selv ikke Ronaldo, tidenes beste Real Madrid-spiller, scoret tre mål på sine første to kamper i den helhvite drakta.

For å finne siste spiller som klarte det Bellingham nå har gjort må man helt tilbake til 2008/2009-sesongen, da Wesley Sneijder scoret tre mål på sine to første Real Madrid-kamper. Jude Bellingham har altså levert den beste sesongstarten for en Real Madrid-debutant på 15 år.

Sist gang en Real Madrid-spiller ble signert for disse summene var i 2019, da Eden Hazard ble hentet til den spanske hovedstad. Nå er Bellingham kun én scoring unna å matche belgierens fire LaLiga-scoringer. Det var mange årsaker at Hazard ikke lykkes i Real Madrid, men det er et godt eksempel på det ikke er en selvfølge at spillere som signerer for store summer kommer til å levere. Foreløpig har Real Madrids nye midtbanestjerne virkelig overbevist!

Men det er ikke bare med de avgjørende scoringene at Bellingham har vunnet Real Madrid-fansens hjerter. Engelskmannen har også levert tekniske detaljer som umiddelbart får tankene til å gå tilbake til en velkjent fransk midtbanespiller i Real Madrid. Det er mye mer enn bare draktnummeret hans som minner oss om Zinédine Zidane. Bellingham er selvsagt ikke like god som Zidane enda, som tross alt er en av tidenes beste fotballspillere, men det er mye ved måten han spiller på som minner om den tidligere midtbanemaestroen. Det er selvfølgelig svært populært hos Real Madrid-fansen.

Trolig kommer Jude Bellingham til å bli en helt avgjørende spiller for Real Madrid også over i resterende 36 LaLiga-kampene som gjenstår denne sesongen. I mangel på en ren spiss i startelleveren må målene kommer fra andre steder, og mye av ansvaret for det vil ligge på 20-åringens skuldre. Han viste frem sin gode målteft allerede forrige sesong, da han score 14 mål i alle turneringer for Dortmund.

Selv om Bellingham i utgangspunktet er midtbanespiller har han spilt en mer avansert rolle under Ancelotti så langt denne sesongen, og han har en unik evne til å time løpene sine inn i boks til perfeksjon. Real Madrid er avhengig av at han fortsetter å score mål, og i tillegg øke målpoengene sine fra forrige sesong. Det er han allerede på god vei til, og foreløpig virker han å være verdt hver eneste krone som ble betalt for ham i sommer.

Legg inn en kommentar