Retroartikler Ruben Skjerpings spesialer

Casillas skadet – hell i uhell?

Diego López kan bli en nøkkelspiller mot Manchester United.

Da Iker Casillas gikk skadet av banen mot Valencia, fryktet Madridistas over hele verden det verste. De fleste mente at en skade på 31-åringen være en katastrofe for lagets muligheter i Champions League, spesielt med kampene mot United rett rundt hjørnet. Det hjalp ikke at José Mourinho i flere uker har prøvd å overbevise supporterne om Antonio Adáns kvaliteter.

Dessverre skjedde det som ikke måtte skje. Klubben bekreftet at Casillas pådro seg et brudd på tommelens første ledd, noe som vanligvis medfører et skadeavbrekk på to-tre måneder. Alt tydet på at Adán ville vokte buret mot Manchester United, til tross for reservekeeperens svært varierende prestasjoner de siste sesongene.

En gammel kjenning vender tilbake

I går kom heldigvis nyheten om at Real Madrid hadde sikret seg Sevillas Diego López for rundt tre millioner euro. Spanjolen er allerede en velkjent mann på Santiago Bernabéu, etter å ha spilt for hovedstadsklubben fra 2000 til 2007. Før overgangen til Villarreal sikret han seg også et seriegull under Fabio Capellos ledelse. López var kjapt ute med å beskrive returen til Real Madrid som et fantastisk karrieresteg.

På mange måter kan Casillas’ skade være hell i uhell for Real Madrid. Om Iker hadde holdt seg skadefri, sier det seg selv at Diego López aldri ville blitt hentet nå i januar. La oss se på fordelene av å hente den tidligere Villarreal-keeperen tilbake til klubben han forlot i 2007.

Innleggsekspertene Manchester United

Helt siden det ble klart at vi møter United i Champions League, har jeg vært veldig bekymret for hvordan vi skulle rydde unna på defensive dødballer. De engelske serielederne er enormt sterke på frispark, hjørnespark og innlegg fra kanten, og scorer veldig mange mål på hodet. Samtidig har Real Madrid sluppet inn over halvparten av målene sine på defensive dødballer denne sesongen.

Iker Casillas regnes fortsatt som en av verdens beste skuddstoppere, men det er ingen tvil om at landslagskapteinen har sine svakheter i luftrommet. I La Liga blir Casillas’ svakheter sjeldnere avslørt enn mot engelske lag, som gjerne liker å fylle opp med mange mann i boksen og legge press på motstanderens målvakt. Mye tyder på at Iker kunne slitt mot United.

Når det kommer til luftstyrke, kan det ikke være noen tvil om at Diego López er bedre enn både Adán og Casillas. I følge Real Madrids offisielle hjemmesider er sistnevnte er bare 185 cm, 11 cm mindre enn klubbens nysignering, noe som er ganske lavt for en keeper. Adán er riktignok 190 cm, men mangler rutinen og tryggheten López har spilt på seg i Villarreal og Sevilla.

Reell konkurranse om keeperplassen

En annen fordel med å hente inn Diego López er at Mourinho endelig får den konkurransen om keeperplassen han har ønsket seg. Portugiseren har de siste ukene prøvd å legge press på Casillas ved å sette landslagskapteinen på benken, men forsøket ble ikke spesielt vellykket, ettersom «alle» visste at Adán ikke er i nærheten av Ikers nivå.

Med López tilbake på Valdebebas, vil det faktisk bli en reell konkurranse om keeperplassen. Det er ikke lenge siden 31-åringen var Spanias tredjevalg og ble linket til noen av de største klubbene i Europa. Han fikk sin landslagsdebut mot Makedonia i 2009, da han kom inn for José Manuel Reina og holdt buret rent de siste 30 minuttene. Med andre ord har Real Madrid signert en veldig god målvakt.

Legg inn en kommentar