Mats Hermansens spesialer

Best når det gjelder

Det har vært en skikkelig drømmeuke for Madrid og laget kan straks avslutte året med gode posisjoner i alle konkurranser.

Zidane gjør det igjen. For bare to uker siden ønsket mange fans Zidane sin bortgang og media spekulerte i alt fra diskusjoner om sparken til at Pochettino var nærmest tilbudt jobben. Zidane måtte snu resultatene fort og det var fare for tidenes nederlag i Champions League. Nå som juleferien nærmer seg, er alt snudd på hodet. Madrid vinner gruppa i Champions League og slår Atlètico Madrid. Det skiller kun 3 poeng i ligaen, men Atlètico har en kamp til overs. Real Madrid er absolutt med i gullkampen og har alle muligheter til å gjøre en stor sesong.

Denne sesongen har startet helt middels. Champions League startet på verst mulig vis med tap mot Shaktar og uavgjort mot Gladbach. Ligaen starter med uavgjort mot Sociedad og et overraskende tap mot nyopprykkede Càdiz. Madrid vinner dermed mot Inter og slår Barcelona i ligaen. Dermed kommer det enda en nedtur med stortap for Valencia, uavgjort mot Villareal og tap for Alavès. Madrid taper igjen for Shaktar og setter seg i en vanskelig situasjon. For å ikke falle for langt bak i ligaen måtte Sevilla slås. Gladbach måtte slås for å sikre avansement i Champions League. Bonusen ville jo også være seier over Atlètico. Selvom om laget tar på seg unødvendig med press, innfrir de når det gjelder.

Forrige sesong var ganske lik før corona-pausen. Madrid lå to poeng bak Barcelona og var avhengig av at Barcelona tapte poeng. Zidane og resten av gjengen innfridde og vinner 10 på rad. Dette sikret tittelen med god margin. Dette beviser også en annen ting. Laget er samlet og spillerne blør for drakta. Hadde Zidane vært problemet, ville dette vært avklart for lengst. Hadde klubben sparken Zidane etter det andre tapet mot Shaktar ville de gjort tidenes tabbe. Zidane klarer på et eller annet vis å få det beste ut av spillerne sine når de virkelig må levere. Det er jo dette som er hemmligheten bak to ligatitler og 3-CL titler.

Real Madrid er det beste eksempelet på å være best når det gjelder som mest.

Legg inn en kommentar