Retroartikler

Benzema – mer enn bare en målscorer

Benzema fullførte 22 pasninger mot Dynamo, bare én mindre enn Özil

Benzemas glitrende form har ikke gått ubemerket hen. Marca har på sin nettside skrevet en liten artikkel om franskmannens utvikling i Real Madrid.

Tre mål på fem offisielle kamper er mer enn respektabelt. Benzema har tallene på sin side så langt inn i denne sesongen, men franskmannen er så mye mer. Benzema er en komplett angriper; en angriper som dekker alle plassene istedenfor å være bundet fast til én posisjon. Det er en egenskap som ikke alt for mange angrepsspillere i Europa har, og Mourinho vet hvordan han skal bruke dette.

Benzema kan spille på begge sidene og tilbyr ulike ressurser til Madrids angrepsspill. Mot Dynamo Zagreb fullførte ham 22 pasninger, én mindre enn Özil og like mange som Cristiano Ronaldo – stjernen av Madrids angrep.

Det er ikke mange som kan løpe rundt hele festen for så å være fullt restituert dagen etter. Man så det også mot Zaragoza, så det var ikke bare en tilfeldighet. Benzema har blitt en «fighter», en evigvarende maskin og en viktig brikke i Madrids førsteforsvar. Han er en av de som presser øverst på banen, hvilket er en stor del av Mourihos defensive nettverk.

Vi har ikke funnet ut noen ting hvis vi sier at Benzema bare er en av de fantastiske spillerne i klubben. På Bernabéu har man også lagt merke til godene han tilbyr. Man visste at man ikke trengte å signere en spiss på ett eller to år da han kom. Karim har hatt sitt gjennombrudd i Madriddrakten og de høye herrer er fornøyde med prestasjonene, fordi det var nettopp dette man forventet av ham. «Nå forstår du fotball slik jeg gjør», sa Mourinho til Benzmea. Nå kan man også se det; Benzema forstår fotball godt.

Skrevet av Espen Hauge. 

Legg inn en kommentar