Kamprapporter

Bale og Wales sliter seg til uavgjort mot Sveits

Bale og Wales klarte seg godt i åpningskampen mot Sveits og slet seg til uavgjort

Wales 1-1 Sveits
Baku Olimpiya Stadionu, Baku
Gruppe A, første kamp
Lørdag 12.juni, kl.15:00

Involverte spillere: Gareth Bale

Wales var en av de første lagene ut og åpnet mesterskapet mot Sveits. Resten av gruppen består av Italia og Tyrkia, som åpnet mesterskapet på fredag. Italia er en klar favoritt til å vinne gruppen og med et godt resultat mot Tyrkia, kan Wales muligens ta seg videre i mesterskapet. Gårsdagens kamp var uten tvil dominert av Sveits. Kampen endte med 63% ballbesittelse i favør Sveits og 4 skudd mot 2 mot mål. Sveits dominerte mye av kampen, men Wales skapte også sine muligheter.

Wales åpnet kampen godt og kom seg inn i boksen til Sveits to ganger i løpet av de første åpningsminuttene. Første omgangen preges av få sjanser fra begge lag, men Wales viser at de innehar god kvalitet. Wales er også nærmest scoring ved en skummel heading fra Kiefer Moore, som Yann Sommer så vidt får dyttet over tverliggeren. 6 minutter ut i 2.omgang scorer Sveits ved Breel Embolo. Et fint cornerspark blir slått inn mot bakre stolpe, hvor Embolo står godt plassert. Et kvarter senere slår Wales tilbake med scoring fra nevnte Kiefer Moore, også fra corner. Dermed preges kampen av et Wales som «parkerer bussen» og forsvarer seg godt. Sveis får også et mål annullert av VAR, grunnet offside.

Bale spilte en relativt usynlig kamp og skapte ytterst få muligheter. Ofte lå han dypere på banen og bidro med mye fint spill inn i bakrom. Bale sin største mulighet var et frispark som han valgte å slå inn i boksen, uten at noen plukket den opp. Bale rates til 5/10 av de fleste medier. Bale var overraskende nok mer midtbane enn angrepsspiller. Han distribuerte godt og viste godt overblikk, men kom aldri inn i store angrepsposisjoner. Han ble også benyttet defensivt. Dette var nok et taktisk grep og bidro godt til uavgjort resultatet. Neste kamp blir den avgjørende kampen mot Tyrkia. Tyrkerne er sultne på revansje etter 3-0 tapet for Italia og Wales kan sikre seg et godt utgangspunkt for avansement med seier. Kampen spilles på onsdag klokken 18.