Nyheter

Tilbake på trening denne uken

LaLiga har fått grønt lys av regjeringen, og lagene returnerer denne uken til treningsfeltet.

Det er noen uker siden COVID-19 virkelig gjorde sitt inntog i Europa, og som konsekvens av dette har mer eller mindre all idrett blitt stanset. Fotball var intet unntak, og LaLiga Santander var dermed nødt til å sette sesongen på vent, samtidig som samtlige lag tok en ufrivillig ferie. Spillere, trenere og støtteapparat gikk inn i hjemme-karantene, og det har de mer eller mindre hatt siden. I Real Madrid har spillerne fått treningsplaner fra fysisk trener med opplegg for to uker av gangen, og skal med andre ord har holdt formen ved like.

I land som Frankrike og Nederland har de valgt å konkludere sesongen, og troféene har blitt delt ut til henholdsvis Paris Saint-Germain og Ajax, men sistnevnte ønsket ikke å ta det imot. Samtidig som den franske statsministeren stengte ned all idrett i landet flere måneder fremover i tid, så sendte han også en anbefaling til andre land i Europa om å gjøre det samme. Det er omsider ikke alle land og alle regjeringer som har samme syn på saken, og mandag kom nyheten om at Spania letter på enkelte restriksjoner. De vil blant annet tillate at idrettslag går tilbake til fellestreninger, men kun etter at forhåndsregler er tatt.

LaLiga har dermed gitt grønt lys til klubbene som deltar i både LaLiga Santander og LaLiga SmartBank om å kalle tilbake spillerne sine. Deretter vil spillere, trenere og støtteapparat vil gjennomgå medisinske tester, og samtidig testes igjen for COVID-19. Først når samtlige spillere, og trenere i klubben har fått deres prøver tilbake negative så vil de få lov til å gjennomføre fellestreninger som tidligere. Det vil da si at per nå kan spillerne kun trene individuelt, og de må overholde reglene satt fra helsemyndighetene og idrettsdepartementet. Real Madrid har kalt sine spillere tilbake til mandag 11.mai.

Skulle denne ordningen fungere, og ingen spillere eller trenere blir smittet av viruset så vil Tebas sitt ønske om å fullføre sesongen realiseres. Hvordan oppsettet for dette blir er enda uvisst, og det samme er datoen for «seriestart», men det antas at begynnelsen av juni vil være målet for å fortsette sesongen igjen. Det vil derfor si at den spanske regjering gjør motsatt av hva Frankrike sin statsminister anbefalte, da de forsøker å lette på restriksjonene. Fullføres opplegget satt av regjeringen og helsemyndighetene så vil også LaLiga få grønt lys til å fullføre sesongen.

Hva tenker du om denne avgjørelsen? 

Legg inn en kommentar