William Gromstads spesialer

Årets trener: Zinedine Zidane

Zinedine Zidane ble kåret til årets trener i La Liga av MARCA i 2019/20sesongen. Dermed mottok han Miguel Muñoz-trofeet for første gang i karrieren. Han ledet som kjent laget til klubbens 34. La Liga-trofe, etter en imponerende sluttspurt med 10 seire på rad.
Franskmannen deler Miguel Muñoz-trofeet med en tidligere Real Madrid-trener, nemlig Julen Lopetegui, som også var svært stolt. Dette er fjerne gang en trener i hovedstadsklubben får utmerkelsen, etter Carlo Ancelotti i 2015 og José Mourinho i 2011 og 2012.

 

Zidane sa at «spillerne ville spille fotball igjen, og det gjorde de på en spektakulær måte. De ville avslutte sesongen som La Liga-mestere; denne prisen er helt klart deres. Det vi må gjenta denne sesongen er innsatsen, alt vi gjorde var å tro på det vi holdt på med, og resten er bare en konsekvens av det. Hvis vi git alt på banen kan vi oppnå hva som helst, fordi vi er veldig gode.»

 

Selv etter alt Zinedine Zidane har oppnådd som trener, finnes det fortsatt folk som hevder at treneregenskapene hans ikke er på nivå med de beste i verden, selv om ingen andre er i nærheten av å vinne så mange trofeer på så kort tid. Det er bare å gratulere franskmannen med en flott sesong!

Legg inn en kommentar