William Gromstads spesialer

Årets keeper: Thibaut Courtois

Thibaut Courtois vant Zamora-trofeet for 2019/20-sesongen. Prisen går til den keeperen som slipper inn minst mål, og regnes som prisen som gis til årets beste keeper. Belgieren var virkelig en av spillerne som sto frem forrige sesong, og i løpet av 34 kamper, slapp han kun inn 20 mål på veien mot seriegull. Det gir dermed en gjennomsnitt på 0,59 mål slupper inn per kamp, noe som naturligvis er en laginnsats, men der keeperen skal ha mye av æren.

Når han mottok trofeet, sa Courtois følgende: «Hvert tittel er spesiell. Denne er enda mer spesiell siden det er mitt første Zamora-trofe med Real Madrid. Attpåtil var det etter å ha vunnet ligaen, som var målet. Individuelle trofeer er bra, men de kollektive er alltid viktigere. Denne prisen er en takk til alt det harde arbeidet gjort av hele laget. Jeg synes vi spiller i en posisjon der små feil kan være dyrebare, men hvis man gjør flere redninger og hjelper laget til seier, er det en god følelse. For en keeper er det det beste man kan si, at man har hjulpet laget til å vinne en kamp.»

Belgieren føyer seg inn en lang rekke av madridistas som vinner Zamora-trofeet. Vicente har vunnet tre ganger, Zamora, Betancort og Buyo har vunnet to ganger, og Casillas, Agustín, Miguel Ángel, Junquera, Araquistáin, Juan Alonso og Bañon har en hver. Dette er faktisk tredje gang Courtois vinner, men de to andre gangene var det med byrivalene Atletico Madrid

Legg inn en kommentar