Barcelona 2-3 Real Madrid

Det var fullstendig kaos fra start til slutt i El Clásico. Først scoret Vinícius Júnior, før Militão klarerte ballen i de Jong, og i mål til 1-1. Lagene scoret et hver også i den andre omgangen med henholdsvis Karim Benzema, og Ansu Fati. Ekstraomganger måtte til for å avgjøre oppgjøret, hvor Federico Valverde stod frem, og sikret avansement.

2-3 Federico Valverde (98′) – Assist: Rodrygo Goes

Fire spanske lag har reist til Saudi-Arabia for å delta i Supercopa de España, hvor Los Blancos er et av de fire lagene. De tre andre er Barcelona, Atlético Madrid, og Athletic Club. Det skal spilles to semifinaler hvor vinnerne avanserer til finalen som spilles søndag, og taperne kan reise hjem. Onsdag kveld var det El Clásico som stod for tur da Barcelona, og Real Madrid møttes til dyst, mens Athletic Club, og Atlético Madrid møtes torsdag kveld. Det var dermed duket for Xavi sitt første El Clásico som hovedtrener for Barcelona, og en ny mulighet for Ancelotti til å seire i oppgjøret.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas 91′), Militão, Nacho, Mendy – Modric (Valverde 82′), Casemiro, Kroos – Asensio (Rodrygo 68′), Benzema, Vinícius Júnior (Camavinga 109′)

Barcelona: ter Stegen – Alves (Gonzalez 78′), Araujo, Pique, Alba – de Jong (Pedri 46′), Busquets, Gavi (Depay 78′) – Torres (Ez Abde 46′, Jutgla 109′), de Jong (Fati 66′), Dembele

DE UTVALGTE: Følgende elleve spillere spilte fra start mot Barcelona i Supercopa de España.

Vinícius Júnior åpner, de Jong svarer

Det var Real Madrid som åpnet sterkest, da Asensio mottok høyt i banen etter to minutter, og fant Benzema, men avslutningen endte over mål. Fem minutter senere var det Vinícius Júnior som mottok høyt, og denne gang fant Asensio, men også han sendte kula over mål. Drøyt ti minutter ut i omgangen så ble Vinícius Júnior spilt i bakrom av Modric, og han ble hardt presset av Araujo da han sendte kula rett på ter Stegen. Litt før halvspilt omgang satte de hvitkledde på turboen, og da nærmere beste Vinícius Júnior som dro seg fremover, og slapp til Asensio på tjue meter, men igjen endte forsøket over mål.

Tjue minutter før hvilen presset Benzema hardt, og Busquets mistet ballen til Modric som hurtig fant Benzema. Franskmannen sendte gjennom Vinícius Júnior som iskaldt hamret ballen i mål til 0-1. En halvtime ut oppgjøret kom Barcelona til deres første sjanse, og det var Dembele som fant de Jong i boksen, men headingen endte rett i klypene til Courtois. Et par minutter senere var det Alba som fant den høyreiste hollenderen, men igjen endte headingen rett på belgieren. Fem minutter før hvilen dro Asensio seg fremover i banen, og klemte til, men denne gang var ter Stegen som enkelt kunne plukke. Snaut to minutter senere fikk Barcelona utlikningen på noe heldig vis da Dembele sendte inn, og Militão sendte ballen via de Jong, i stolpen, og i mål til 1-1.

JUBLER: Vinícius Júnior jublet hemningsløst etter sin scoring som åpnet kampen.

En gang til

Stikk motsatt av i første omgang så var det Barcelona som åpnet best i den andre, og innbytter Pedri skulle tidlig skape en mulighet. Den unge spanjolen la ballen til rette like utenfor 16-meteren, og klemte til mot lengste hjørne, men forsøket endte en snau meter utenfor. En lite minutt senere sendte Dembele et hardt innlegg mot høyreiste de Jong som satte hodet til ballen, men forsøket endte like over. Ti minutter ut i omgangen så var den franske kantspilleren frempå igjen, hvor selv testet lykken denne gang, men forsøket gikk utenfor lengste stolpe.

Real Madrid kom seg omsider mer inn i kampen igjen etter dette, og drøyt tjue minutter før full tid så sendte Rodrygo en flott ball mot Benzema i feltet. Franskmannen dribler rundt inne i feltet, gjorde en flott vending, og curlet ballen i stolpen med venstre fot. Nesten.. Et par minutter etter dette dro Ferland Mendy seg enkelt forbi Alves, og fant Benzema i feltet med en flott pasning, hvor franskmannen klemte til, men ter Stegen reddet. Tyskeren måtte omsider gi en retur, og den snappet Carvajal opp før han sendte ballen inn på ny, og denne gang var Benzema sikker som banken da han satte kula i åpent mål til 1-2.

MÅL IGJEN: Karim Benzema og Vinícius Júnior feiret 1-2-målet sammen.

Ti minutter før slutt sendte Kroos et frispark inn i feltet, hvor Casemiro ruvet høyest, og stanget mot mål, men ter Stegen hadde kontroll. Noen minutter etter dette fikk Barcelona hjørnespark, og som alle ganger tidligere i oppgjøret så ble det tatt kort. Alba mottok ballen på hjørnet av 16-meteren, og svingte ballen inn i feltet, hvor Ansu Fati kom seg fri, og stanget inn 2-2. Fem minutter før slutt ble Dembele spilt gjennom, og franskmannen stormet mot mål, men Courtois kom ut, og hindret Dembele med en flott redning. Dermed var det duket for ekstraomganger i Jeddah.

Ekstraomganger

Det var Barcelona som skapte den første sjansen også i ekstraomgangene, hvor en kort corner endte på hodet til unge Ez Abde, men headingen endte utenfor lengste. Halvspilt ut i den første ekstraomgangen vant Casemiro ballen på midten, førte med seg fremover, og sendte til Rodrygo. Brassen la ballen til rette, og sendte på tvers av feltet, hvor Vinícius Júnior hoppet over ballen, og Valverde kom til avslutning. Skuddet gikk under Araujo, og i mål til 2-3. Barcelona var farlig frempå et par minutter senere hvor Busquets klemte fra langt hold, Courtois slo unna, og Dembele fanget opp returen, men også denne avslutningen reddet belgieren.

AVGJØRENDE MÅL: Rodrygo fant Valverde i feltet på det som ble kampens avgjørende mål.

Real Madrid var først frempå i den andre omgangen, hvor Benzema sendte gjennom til Casemiro, men brassen gjorde en utrolig svak avslutning, og ter Stegen plukket. Kun et par minutter etter dette forsøkte unge Ez Abde seg fra 17 meter, men også han sendte forsøket like utenfor lengste stolpe. I omgangens siste ordinære spilleminutt kom Barcelona fremover med mange mann, og det var klabb og babb i boksen foran Courtois, men ingen klarte å få ballen på mål. På overtid av ekstraomgangene stormet Real Madrid fremover, hvor Benzema spilte Rodrygo helt fri i feltet, men utrolig nok bommet den unge brassen på mål. Flere scoringen ble det ikke, og det endte med avansement til Real Madrid etter å ha seiret 2-3 over Barcelona.

Thibaut Courtois (7): Slipper inn to mål, men står absolutt ingen dårlig kamp av den grunn. Har noen gode redning på skudd, står på rett plass til rett tid på et par headinger, og er alltid klar når han må i aksjon. Kan ikke klandres for noen av scoringene, og står alt i alt en god kamp, hvor han tidvis viser klasse.

Dani Carvajal (7): Backen var tilbake i aksjon for første gang på lang tid, og spiller en tidvis god kamp. Involverer seg offensivt ved enkelte anledninger, og er blant annet helt avgjørende for at Real Madrid får det andre målet, hvor han fanger opp, og får ballen inn på ny. Er løps-villig som alltid, og dekker godt opp både offensivt, og defensivt.

Eder Militão (6): Er delvis skyldig i begge baklengsmålene, og spesielt det første imot er svakt av brassen. Slår ballen rett i de Jong som scorer via stolpen. På det andre målet mister han markeringen på Fati som scorer, men tross dette så leverer han ikke så dårlig totalt sett. Er den som bryter baller, og er aggressiv i fasen hvor Real Madrid må gjenvinne.

Nacho Fernández (6): Inntar rollen som Alaba vanligvis har, altså den som skal fordele defensivt, og trygge Militão. Gjør denne jobben greit, og gjør absolutt ikke mange feil, men gjør heller ikke veldig mye bra. Ser tydelig at han er litt svakere enn Alaba med ballen i beina, samtidig som han er litt mer markant i feltet.

Ferland Mendy (7): Har fullstendig kontroll defensivt på Ferran Torres, og faktisk leverer han så godt at spanjolen tas av før andre omgang sparkes i gang. Heller ikke Ez Abde kommer til noen nevneverdig, og han har fullstendig lockout defensivt. Offensivt bidrar han tidvis, mest som støttespiller, men har også en god pasning inn til Benzema i forkant av scoring nummer to.

Luka Modric (8 BB): Den kroatiske magikeren leverer samtlige minutter han er på banen, og viser hvorfor han fortjener en plass i startelleveren, selv i sin alder. Dribler vekk motspillere, spiller hurtige pasninger, og involverer seg masse i oppbyggingen av spillet. Tidvis faller han veldig lavt for å hjelpe midtstopperne med å få ballen videre, og tidvis blir han med fremover. Er både motor, og kreatør på samme tid. Flott kamp!

Carlos Casemiro (7): Han en god del brudd, og gjenvinninger dette oppgjøret, og gjør som vanlig en god jobb defensivt. Må også få skryt for at han involverer seg langt bedre offensivt enn tidligere kamper, hvor han både har solide pasninger, og noen god løp. Viser også frem at han kan drible med et flott solo-raid. Alt i alt en god kamp av brassen.

Toni Kroos (7): Tyskeren strør pasninger som bare han kan, og selv med press, og noen saftige etterslenger på han så får han frem ballen. Blir tatt hardt av Gavi ved et par anledninger, men gir seg ikke, og finner tidvis rom og plass til å briljere. Vrir spillet når det er behov for det, sender i lengderetning når det er behov for det, og holder på ballen når Real Madrid trenger det.

Marco Asensio (5): Starter oppgjøret ganske friskt med et par avslutninger. Treffer ikke mål på noen av de, men er delaktig, og skaper rom for medspillerne sine. Dog så faller han mer og mer ut av kampen ettersom klokka går, og byttes korrekt ut i andre omgang.

Karim Benzema (6): Spiller en ganske dårlig kamp om man ser på det han leverer i banespillet, hvor han er sjeldent tafatt i presset, og samtidig beveger seg veldig feil ved enkelte anledninger. Tross dette så er han avgjørende ved et par anledninger. Gjenvinner ballen, og spiller den målgivende til Vinícius Júnior på 0-1, og scorer 1-2-målet hvor han er på rett sted til rett tid.

Vinícius Júnior (7): Den unge brassen gnistret tidvis i dette oppgjøret, hvor han lekte med Alves ved flere anledninger. Skaper noe omtrent hver eneste gang han har ballen, enten det er på egenhånd eller i form av kombinasjoner. Scorer kampens første mål med et godt løp, og et flott skudd. Ikke involvert på den andre, men på den tredje skaper han forvirring når han hopper over ballen i feltet, fremfor å skyte selv. Alt i alt en god kamp.

Rodrygo Goes (6): Er hakket bedre enn han som han erstattet. Involverer seg nesten umiddelbart med en god pasning gjennom til Benzema, og samtidig involvert på den tredje scoringen hvor han har den målgivende pasningen. Får muligheten til å score på overtid av ekstraomgangene, men utrolig nok klarer han ikke det…

Federico Valverde (6): Kommer inn, og tilfører løpskraft med en eneste gang. Presser hardt, jobber uansett om han har ballen eller ikke, og involverer seg i oppbyggingen av spillet. I tillegg til dette så scoret han det avgjørende målet da han sendte under Araujo, og i mål.

Lucas Vázquez (5): Avlaster Carvajal ved å spille de to ekstraomgangene, og gjør seg absolutt ikke bort. Har et par situasjoner han ikke helt når frem til, men har også et par gode brudd. Involverer seg offensivt ved et par anledninger, men utretter ikke spesielt mye.

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.