Intervjuer

Ancelotti før Betis: – Vi skal ta farvel med en legende

Carlo Ancelotti har møtt pressen før sesongens siste LaLiga-kamp mot Real Betis. Det er ikke knyttet mye spenning til selve oppgjøret, ettersom Real Madrid allerede har vunnet den spanske serien. Det er imidlertid en generalprøve før Champions League-finalen mot Borussia Dortmund, i tillegg til siste hjemmekampen på Bernabéu til Toni Kroos.

Tyskeren bekreftet tidligere denne uka at han har bestemt seg for å legge fotballskoene på hyllen etter sesongen. I forkant av kampen er samtlige billetter utsolgt. Det er i tillegg ventet at han kommer til å få stor hyllest av supporterne.

– I morgen tar vi avskjed med en av klubbens legender. Det er en viktig dag for oss. Vi må nyte alt han har gjort for denne klubben gjennom hans tid her. Jeg er sikker på at supporterne vil vise en stor støtte, sier Ancelotti før kampen.

Kroos’ valg om å legge opp:

– Legender må selv få velge hvordan de ønsker å avslutte. Kroos har tatt en avgjørelse som vi må respektere. Vi kommer til å følge ham opp så godt vi kan. Han har vært overbevist om at dette er riktig valg for ham. Han har tatt en avgjørelse som krever masse mot. Han kommer til å ta farvel med klubben på en god måte. Det er noe han definitivt fortjener.

Kroos’ erstatter:

– Det er veldig vanskelig, om ikke umulig, å erstatte en slik spiller. Men jeg rår over en ressurssterk tropp. De unge spillerne må ta mer ansvar. Det er utskiftninger hvert år, men atmosfæren, holdningen og engasjementet må forbli.

Prøvde dere å få ham til å ombestemme seg?

– Han har vært tydelig på sin avgjørelse. Nå ønsker han å ta farvel med Bernabéu og forberede seg godt til finalen. Han er veldig rolig og fokusert på det han skal gjøre. Det var ikke lett å få ham til å ombestemme seg.

Tchouameni:

– Han blir ikke klar til finalen, men jeg tror han blir frisk til EM.

Nachos framtid:

– Han har ikke bestemt seg ennå. Vi har det ikke travelt. Det er god tid til å ta en avgjørelse.

Legg inn en kommentar