Kamprapporter

Almería 1-2 Real Madrid

Almería 1-2 Real Madrid
Power Horse Stadium, Almería
LaLiga Santander, runde 1
Søndag 14.august, kl:22.00

1-0 Largie Ramazani (6′) – Assist: Eguaras
1-1 Lucas Vázquez (61′) – Assist: Karim Benzema
1-2 David Alaba (75′) – [frispark]

Det var vertene fra Andalusia som åpnet oppgjøret best, og scoret kampens første mål da Eguaras sendte en ball i bakrom mot Ramazani som iskaldt omsatte til 1-0. I perioden etter, og frem til pause hadde Real Madrid et bombardement mot målet til vertene, men det nærmeste de hvitkledde kom var en annullert scoring fra Lucas Vázquez.

I andre omgang fortsatte Real Madrid det kolossale presset mot vertene, og en time ut i oppgjøret kom omsider utlikningen. Vinícius Júnior ble spilt gjennom, Fernando reddet, og Benzema fomlet ballen videre til Lucas Vázquez som enkelt satte inn 1-1. Et kvarter før full tid byttet Ancelotti ut Mendy til fordel for Alaba, og østerrikeren skulle hurtig vise seg frem. Med første spark på ballen klemte han er frispark nesten helt opp i krysset, og sendte gjestene i ledelsen. Begge lag hadde sine sjanser etter dette, men Real Madrid holdt unna, og sikret tre poeng i serieåpningen.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Selv om han ikke holder alle skuddene som kommer mot han, så er han der hver gang, og stopper en rekke avslutninger. Kan lite gjøre med scoringen, men hindrer samtidig et par sjanser til som kunne blitt scoring. Virker til å fortsette der han slapp forrige gang, nemlig som verdens beste målvakt.

Lucas Vázquez (7): Scorer faktisk to ganger søndag kveld, selv om kun en av scoringene blir stående. Veldig sentral i den offensive delen av spillet når Real Madrid presser på hvor han både slår inn, og fyller opp i boksen. Er konstant et pasnings-alternativ, og jobber som vanlig utrettelig gjennom hele oppgjøret. Skal få ros for sin scoring, og selv om han ikke alltid er til stede defensivt så gjør han en god kamp.

Antonio Rüdiger (5): Virker litt utilpass ved enkelte anledninger, og er blant annet skyld i scoringen imot. Faller alt for dypt i banen, og klarer samtidig ikke følge løpet til Ramazani. Hever seg noe etter dette, og er blant annet sterk i offensiv boks hvor han kommer til en sjanse med hodet. Får litt vanskelig arbeidsvilkår når Real Madrid flytter laget høyt, men løser det greit med falle av, og samle lange baller.

Nacho Fernández (6): Bedre enn sin makker, men også han virker noe utrygg og usikker i enkelte situasjoner. Blir litt for lett knuffet vekk i fysiske dueller, og plasserer seg tidvis litt feil, men rydder ofte opp i det med godt tempo. Fordeler baller greit videre til midtbanen, og spiller en kamp som er ok+ med tanke på hvordan han organiserer defensivt, og klemmer til i dueller.

Ferland Mendy (5): Løper utrettelig, og fyller på fremover langs den venstre kanten hele tiden han er på banen. Har noen stein-touch her og der, og fomler litt for ofte med ballen, men gjør også noen gode involveringer. Har et par gode kombinasjoner med Vinícius Júnior, og samtidig et par gode innlegg, men har også noen chipper inn i boksen som er helt håpløse.

Eduardo Camavinga (5): Har noen gode driv med ball, men blir tidvis litt for uforsiktig, og mister enkelte baller. Etter han mister ball, og i returløp mister han også tidvis hodet, hvor han går litt for tøft inn i motspillere hvilket resulterer i et gult kort før hvilen. Sliter også med å fylle på fremover i begynnelsen av oppgjøret, hvilket gjør at angrepet blir veldig alene.

Aurelien Tchouameni (6): Har litt startvansker, og virker til å være nervøs med enkle balltap, og svært enkle pasningsvalg. Hever seg dog utover i oppgjøret hvor han både vinner tilbake baller, spiller på noe høyere risiko, og fyller på fremover. Har blant annet en pasning i bakrom til Vinícius Júnior som er meget god. Virker til å være en spiller som kan passe inn i Real Madrid, men trenger selvsagt litt tid.

Toni Kroos (6): Hadde han fått karakter for dødballene sine så hadde han fått stryk+ denne kvelden. Søler vekk de første fem hjørnesparkene ved å slå de rett til første Almería-forsvarer. I delen hvor ballen er i spill er han dog langt bedre, hvor han både slår lekre pasninger, og involverer seg ofte. Har en flott pasning til Lucas i forkant av den annullerte scoringen. Virker dog litt tung, og det går tidvis litt vell sakte.

Federico Valverde (8 BB): Hva skal man si om maskinen fra Uruguay som ikke er sagt? Sprinter samtlige 90 minutter på banen, enten det er fremover eller hjemover. Han tar løpene uansett om ballen er 40 meter for lang, eller om han må ta igjen en spiller som ligger 30 meter foran seg. Sliter litt med å involvere seg offensivt i starten av kampen, men hever seg betraktelig, og er tidvis veldig aktiv i spillet fremover i banen. Den beste av de hvitkledde søndag aften.

Karim Benzema (5): Burde stått med minimum en, og muligens også to scoringer søndag kveld. Brenner et par sjanser som er for gode til å misses. Veldig delaktig i oppbyggingen offensivt, men glir også tidvis litt for mye ut på siden, hvilket betyr at boksen er tom. Får med seg en målgivende pasning på scoringen til Lucas, men trekkes også for at han ikke får en scoring selv.

Vinícius Júnior (6): Er leken, og svært delaktig i oppgjøret – spesielt i starten. Slår luker, dribler og kombinerer med både Benzema og Mendy. Har et par sjanser han skaper, og har et par sjanser han får. Burde muligens ha scoret et mål søndag kveld, men i det minste leder en avslutning til mål fra Lucas. Virker lett på tå, og klar til dyst for en lang sesong.

Innbytterne: 

Luka Modric (6): Kommer inn for å dominere ballen i større grad enn Camavinga klarte, og det var akkurat det han gjorde. Vertene ligger lavt, og Modric skaper kombinasjoner mellom ledd samtidig som han flyter flott rundt på banen. Skaffer også frisparket som leder til den avgjørende scoringen.

Eden Hazard (5): Er involvert i noen gode kombinasjoner, men er også tidvis ganske anonym, og lite involvert. Blir hardt taklet ved et par anledninger, men kommer seg på beina, og kjemper videre. Håper han holder seg skadefri nå, og får en god høst.

David Alaba (7): Østerrikeren kommer inn et kvarter før full tid, og med første spark på ballen så sikrer han seieren. Klemmer ballen både hardt, og presist nesten helt opp i vinkelen, hvilket resulterer i 1-2-målet. Involverer seg også en god del offensivt mot slutten med løp, og kombinasjoner på den venstre siden.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Carlos Casemiro (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

1 comment

  1. Å gi Benzema en 5’er etter opptredenen i går kveld blir alt for snilt. Han er sjelden der han skal (bør) være, og når han først får mulighetene så brenner han de. Har også usedvanlige mange pasningsfeil.
    Kroos bør jekkes ned MINST 1 hakk. Han slår vel to-sifret antall cornere, hvor kanskje 1 eller 2 er brukbare.

Legg inn en kommentar