Shayan Jalilians spesialer

– Aldri fått en fair sjanse

Luka Jovic har enda ikke levert varene som forventet i den spanske hovedstaden, men det er en vanskelig oppgave når han aldri har fått en fair sjanse. Shayan Jalilian kommenterer.

Real Madrid stagnerte og stagnerte, uten å få hull på byllen mot Real Sociedad i gårsdagens kamp. Zidane hadde en spiller som Luka Jovic på benken, men valgte heller å benytte seg av kantspillerne og debutantene, Marvin og Arribas, i et desperat forsøk på å få det målet som ville sikre de tre poengene for Los Blancos.

Valget hans har skapt diskusjoner blant supporterne i etterkant av kampen.

Luka Jovic ble sommeren 2019 hentet til Real Madrid, som en av klubbens store signeringer for €60M. Sesongen i forveien hadde serberen etablert seg som en av de mest spennende spissene i Europa i Frankfurt-drakta. Med 17 mål på 32 Bundesliga-kamper og 10 på 14 i Europa League, skulle han være klubbens fremtidige storscorer.

Litt over ett år etter overgangen, kan man trygt si at ting ikke har gått som forventet for 22-åringen. Forrige sesong var Karim Benzema, som forventet, det ubestridte førstevalget på topp hos Zidane. Og han leverte så til de grader, og ble toppscorer i LaLiga for Real Madrid med sine 21 scoringer.

Likevel hadde nok Jovic ønsket seg flere muligheter til å vise seg frem. Serberen spilte totalt kun 420 minutter i LaLiga forrige sesong, og starter bare ved fire anledninger i serien. Som regel kom han inn på tampen av kamper, og fikk spille et kvarter her og et kvarter der – det er ikke nok.

I tillegg var spissen innblandet i flere merkelige episoder utenfor banen. Det sies først og fremst at han ikke har integrert seg i den spanske hovedstaden, og at han har utfordringer med å finne seg til rette. I tillegg så klarte han å terge på seg politiet i Serbia under korona-pause, da han visstnok skal ha brutt karanteneregler. På toppen av det hele klarte han også å pådra seg en skade mens han trente i hjemlandet, noe som gjorde at han kom tilbake på Valdebebas etter korona-pausen med skade.

Det har blitt skrevet mye i media i forkant av denne sesongen om Jovic. MARCA hevder at Zidane skal ha blitt imponert over Mayoral i preseason, og at det slett ikke er utenkelig at han har tatt seg foran Jovic i køen om spilletid bak Benzema. Det har de siste dagene, av troverdige kilder, også blitt skrevet at Real Madrid ønsker å låne ut serberen.

Slik situasjonen nå, så vil det nok være til hans beste å bli lånt ut. Jovic har aldri fått en fair sjanse av Zidane til å vise seg frem. Det skyldes først og fremst det faktum at Benzema har spilt alt som er, og prestert på et skyhøyt nivå. Likevel, så kan en trener finne muligheter til å gi en spiller av dette kalibret flere minutter på banen.

Det har Zidane valgt å ikke gjøre, og dersom det er slik det skal fortsette, så må klubben sørge for å låne han ut. Dette vil være til det beste for hans utvikling, dersom han kan finne en klubb der han kan være førstevalg på topp, og vise frem de kvalitetene som gjorde at Real Madrid hentet han i 2019.

Det er for tidlig å konkludere, men noe sier meg at Luka Jovic aldri vil bli det man hadde håpt på i den spanske hovedstaden. Jeg vet ikke hva som foregår på trening, eller i hodet til Zidane, men etter min mening så har serberen aldri fått en fair sjanse, og da er det vanskelig å vise hva han kan.

2 comments

  1. Jovic har ikke fått en men flere sjanser. Men har vist at det ikke er bevegelser, ingen fart, ingen rykk, ingen teknikk spiller, skaper ingen rom for andre heller. Skuddfoten er grei. Middels spiller som kan spille i en av de klubbene i den nedre halvdelen på tabellen. Rett og slett skikkelig bomkjøp. Skam.

  2. Derfor jeg var skeptisk til kjøpet av Jovic forrige sommer. Benzema spiller uansett hva så å si og har gjort det siden Higuain forlot klubben for rundt 10 år siden.

    Chicharito, Morata, Mayoral, Mariano og nå Jovic. «Same procedyre as every year, James».

    Jovic var attpåtil langt unna toppnivået til Lewandowski når Bayern hentet han fra Dortmund og langt unna toppnivået til Torres når Liverpool hentet han fra Atletico Madrid, og Mbappé er det sikreste kortet å kjøpe i den spillerklassen pdd.

    I utgangspunktet trur jeg det beste er å sende Jovic på utlån til f. eks Ajax eller Everton hos Ancelotti eller tilbake til Frankfurt på utlån.

Legg inn en kommentar