Michael Tholstrups spesialer

Tabelltipset LaLiga Santander 2020/21

Redaksjonen har kommet med sitt tabelltips for LaLiga Santander 2020/21. Hvilke lag rykker ned? Hvilke lag forbedrer seg fra i fjor, og hvem blander seg inn i toppkampen?

Søndag formiddag slapp vi en ny episode av vår podcast Vista La Madridista, hvor hovedfokuset var tabelltipset for LaLiga Santander sesongen 2020/21. Vi gikk fra 20.plass og hele veien opp til førsteplass med enkelte innspill rundt hvert lag. Her vil det nå komme en sammensatt versjon av redaksjonens tabelltips for den kommende sesongen, hvor vi har fokuset på spillerstall, altså signeringer og salg, samt økonomi og sportslig situasjon.

Det vil komme en tekst til hver plassering hvor vi begrunner plasseringen, og forteller hvorfor vi tror at de ender akkurat der de gjør. Vi har tatt for oss sisteplassen først, før vi går hver plassering stegvis hele veien til laget som løfter troféet den kommende sesongen, og til slutt kommer tabellen i sin helhet. Dersom det blir mye å lese kan alt dette høres i podcast-form enten på Apple Podcast, Spotify eller på Patreon under Vista La Madridista.

20-16.plass

Helt sist har vi satt Elche, og det er ikke uten grunn at det nyopprykkede laget befinner seg på sisteplass. I skrivende stund har de 16 spillere i stallen som skal delta i LaLiga Santander 2020/21 med en gjennomsnittsalder på 28.8 år. De er heller ikke ryktet til spesielt mange spillere, og har ikke budsjett til å hente noen av et kaliber som får de til å beholde plassen i ligaen. Dette er grunnlaget til at de ender helt sist, og rykker ned til LaLiga SmartBank.

På plassen over finner vi nok et nyopprykket lag, nemlig Cadiz. Heller ikke de har et nevneverdig budsjett, og forsterkningene de har hentet inn mangler både kvaliteter og erfaring til å holde laget oppe. I motsetning til Elche så har Cadiz elleve spillere for mange i troppen, og de må derfor trimme ned stallen for å komme à jour. Selv om de er en sammensveiset gjeng som presterte godt i fjor så er det ikke godt nok til å holde laget oppe.

Det siste laget som rykker ned denne sesongen er Real Valladolid. Dette baserer vi på jevnt over labre prestasjoner i LaLiga, og selv om de har gått til anskaffelse av Orellana så vil ikke dette være nok til å holde de oppe. De kommer ikke til å bli valset over, og vil mest sannsynlig være i jevn kamp med lagene over, men til syvende og sist trekke det korteste strået, mye på grunn av mangel på mål fremover. De scoret tredje færrest mål i fjor, og vil ikke score spesielt mange flere i fjor.

På første trygge plass finner vi Eibar som med nebb og klør vil klamre seg fast i LaLiga Santander. Selv om de mistet Orellana til laget vi har tippet under de, så har de hentet inn Muto, Kadzior, Recio og Kévin Rodrigues hvilket vil være nok til å sikre videre overlevelse i ligaen. Dette vil om ikke styrke de, så gi de større bredde i alle ledd og akkurat sikre flere poeng enn laget på plassen under.

Over Eibar finner vi det eneste laget av de som rykket opp som faktisk vil beholde plassen etter LaLiga Santander 2020/21 er ferdigspilt. De har styrket forsvaret med erfarne Siovas, og i tillegg til dette har de hentet inn Maffeo, Silva og Insua i samme ledd. Borja Garcia er hentet inn fra Girona, og tilfører bredde samt erfaring fra LaLiga på midtbanen. De kommer ikke til å storspille gjennom sesongen, men ta noen skalper her og der og sikre nok poeng til 16.plass.

15-11.plass

På mange måter forrige sesongs overraskelse da de endte helt oppe på 10.plass, men denne sesongen starter verst tenkelig. Chimy Ávila, deres beste spiller er igjen skadet og blir på værende på sidelinjen i lang tid fremover. De har ingen naturlige erstattere, og spillerene som er hentet inn har defensivt fokus. Det kommer til å bli en tøff sesong for laget fra Pamplona, men også i år kommer de til å trygge plassen i LaLiga, selv om det blir noe dårligere enn forrige sesong med 15.plass.

Deportivo Alavés er neste lag ut, og vi tror at de tar et lite steg fremover denne sesongen hvor de ender på 14.plass. Dette baseres veldig mye på to signeringer de har gjort, nemlig ved å låne inn Battaglia og «klubb-legende» Deyverson. Argentinske Battaglia hadde en god sesong for Sporting CP i fjor, og Deyverson tilfører noen sårt trengte mål for klubben som scoret fjerde minst i LaLiga i fjor. Klubben fra Vitoria kommer ikke til å skremme mange den kommende sesongen, men ta jevnlig med poeng.

På 13.plass finner vi Levante som under Morales sitt lederskap vil falle ned en plass fra i fjor. De har ikke endret troppen veldig mye fra forrige sesong, men angriper Borja Mayoral har returnert til Real Madrid, og Roger Marti er for tiden ute med skade. Inn har de hentet De Frutos og Dani Gómez fra Real Madrid som begge er uerfarne, men har potensiale til å blir gode spillere. Det blir en sesong veldig lik den foregående, hvor prestasjonene vil variere stort, og plassen vil være trygg en sesong til.

Over Levante på tabellen finner vi laget som har endt på 17.plass to sesonger på rad, nemlig Celta Vigo. Fremover på banen har de meget solide spillere i Aspas, Méndez, Mina og Nolito, og på midtbanen har de ok spillere i Suárez og Beltrán, men viktigst av alt, de har sikret seg Jeison Murillo på lån. Muligens kan de få bedre kontroll bakover, og vi tror at Aspas vil få mer hjelp fremover denne sesongen, hvilket vil ta de mange plasser opp på tabellen, helt til 12.plass.

Siste lag utenfor topp ti mener vi kommer til å bli Athletic Club. Klubben fra Bilbao med den rike historien har ikke hentet inn noen forsterkninger, og samtidig har de kastet to spillere med enorm erfaring på dør i San José og Beñat. Det er ingen garanti for at dette er en dårlig vurdering, men det minsker i alle fall mengden rutine kraftig. Vi tror ikke Raúl García kommer til å score 15(!!) mål denne sesongen, og Iñaki Williams kommer heller ikke til å score spesielt mange flere enn i fjor, hvilket betyr at 11.plass som i fjor høres rimelig ut.

10-6.plass

Første lag i topp ti vil være Granada. Vi tror ikke at 7.plassen fra i fjor var «flaks», og vi tror at laget kommer til å kvalifisere seg til Europa League og sveve litt på den opplevelsen. De har rutine fremover i Soldado og Molina, i tillegg til Darwin Machís. På midtbanen har de hentet inn Gonalons, samt fått låne Herrera fra Manchester City og Kenedy fra Chelsea. Muligens vil også Jesús Vallejo finne tilbake til gammel form, og Granada vil totalt sett levere en ny god sesong og ende på 10.plass.

Over Granada på tabellen finner vi kaos-klubb nummer en i LaLiga Santander, nemlig Valencia. Klubben har kvittet seg med talentet Ferran Torres, og solgt arbeidsjernet Rodrigo som begge tilførte mye fremover i banen. På midtbanen er to av tre fra fjorårets førsteellever bort i klubb-legende Dani Parejo og den defensive midtbanespilleren Coquelin. De har ansatt Javi Gracia for å få kontroll på rotet, men treneren har allerede vist tydelig frustrasjon i mediene, og Valencia kommer til å ende akkurat samme sted som i fjor, nemlig på 9.plass.

På 8.plass finner vi Getafe. Kanskje det laget i LaLiga som er mest tro til sin spillestil, nesten uansett motstander, og for mange blir det litt for mye. De spiller knallhardt, og ligger helt på grensen hele tiden, hvor samtlige spillere kjenner sin plass i systemet til Bordalás. I tillegg til et godt system har de hentet inn Cucho Hernández, Enes Ünal og endelig kjøpt Cucurella som alle er gode spillere. Vi tror dog at systemet vil svikte de noe denne sesongen da det er likt som foregående sesonger, og muligens vil motstanderne ha planen klar for å kontre dette i år.

Over Getafe finner vi laget som tar størst steg denne sesongen, nemlig Real Betis. Klubben fra Sevilla kommer åtte plasser høyere enn i fjor, og ender på på 7.plass. Fremover har de solide spillere i Canales, Fekir, Loren, og Iglesias, men viktigst av alt – de har hentet inn forsvarsspillere! Ruiz og Montoya er hentet inn, i tillegg til at de har fått på plass Claudio Bravo, hvilket betyr at de ikke vil slippe inn nest flest mål i LaLiga den kommende sesongen. En miks av bedre forsvar samt solid angrep vil sammen med ansettelsen av Pellegrino ta de helt til 7.plass i ligaen.

Siste lag utenfor topp fem blir Real Sociedad som har gjort en meget god jobb med å signere David Silva i sommer, og det gratis. Han erstatter Martin Ødegaard perfekt, og vil muligens styrke de, selv om nordmannen leverte solid for baskerne i fjor. Troppen er meget solid, spesielt fremover med Oyarzabal, Isak, Silva, Portu og Willian José, og midtbanen med Merino og Zubeldia. Usikkerheten er dog bakover på banen, hvor de er helt avhengige av at rolle-spillerne leverer varene, ellers kan det bli tøft for laget fra San Sebastian, men vi tipper 6.plass.

5-1.plass

Første lag i topp fem tipper vi blir Villarreal. Den gule ubåt hadde en dårlig for-sesong før jul, men fant virkelig formen etter jul og endte med 60 poeng i fjor. Fremover i banen har de styrket seg med å låne inn Kubo, i tillegg til at de allerede har Moreno, Alcácer og Chukwueze i klubben. På midtbanen har de solid rutine med Iborra og Trigueros, samtidig som de har hentet Parejo og Coquelin fra Valencia. Defensivt har de styrket med Estupiñán på back, og med Pau Torres som virkelig leverte varene i fjor vil dette bli en ny god sesong hvor de ender på 5.plass.

På fjerdeplass, og muligens vil dette være en overraskelse for enkelte så finner vi Atlético Madrid. Klubben har kjørt seg litt fast under Simeone, og vinner alt for få kamper, hvor hele 16(!) endte med poengdeling i fjor. Laget er mer eller mindre uendret fra i fjor, men om man skal følge den siste tid sterke rykter så vil Morata gå til Juventus og Suárez ende opp i Atlético Madrid. Angriperen fra Uruguay begynner å dra på årene, men hans 24 målpoeng forrige sesong var bedre enn Morata sine 14. Totalt sett tror vi Los Rojiblancos kommer til å likne mye på i fjor, med mindre Felix og Suárez virkelig finner tonen og bøtter inn mål, men de ender en plass ned på tabellen.

Tredjeplass og første pallplass tror vi går til Sevilla. Kjernen av laget er mye likt fjorårets versjon, men de har også klart å signere noen solide spillere i Óscar fra Real Madrid, Rakitic fra Barcelona og Acuña fra Sporting CP. I tillegg til dette har de lånt inn Roque Mesa og Bryan Gil som begge styrker bredden. Vi tror på en ny god sesong fra Ocampos, og at han sammen med de Jong og En-Nesyri vil skape trøbbel for mange forsvar. Midtbanen er helt klart styrket med signeringene, og de har klar å beholde de unge forsvarerne som totalt sett betyr at vi tror at dette laget ledet av Lopetegui vil ende på tredjeplass den kommende sesongen.

Nest øverst tror vi Barcelona ender. Totalt sett mener vi at deres spillerstall er sterkere enn Real Madrid sin er, men vi tror ikke at Koeman vil tilføre nok og at turbulensen rundt klubben vil trekke de ned. De klarte å beholde Messi, de har fortsatt Griezmann, de har stortalentet Fati og muligens vil Dembélé holde seg skadefri den kommende sesongen? Uansett hva som skjer så er de slagkraftige fremover, spesielt etter å ha hentet Trincão og etter at Coutinho har returnert fra lån. Midtbanen er noe usikker hvor Arthur er borte, og Vidal mest sannsynlig forsvinner, men inn har Pjanic kommet og de har talentene de Jong og Puig (selv om han er ryktet på utlån). Forsvaret er kanskje det man knytter størst usikkerhet til, men klarer de å få liv i Umtiti igjen vil han danne et godt stopperpar med Lenglet, og bakerst har de en av verdens beste i ter Stegen. Totalt sett tipper vi at de vil variere, og ende som nummer to, mye grunnet utenomsportslige ting og en trener uten meritter.

Vi tror Real Madrid gjenskaper suksessen fra i fjor, og sikrer seg tittelen for andre år på rad. Midler er hentet inn med salg av Hakimi og Reguilón, mens uromomentene i James og Bale begge er borte fra klubben. James gikk gratis til Everton og Bale er på utlån til Tottenham, hvilket tar mye av klagingen og utenomsportslig fokus vekk fra klubben. Fremover har de mye å forbedre denne sesongen, hvor det spesielt er knyttet store forventninger til Hazard, men også Vinícius Júnior og Rodrygo må ta steg, for ikke å glemme Asensio. På midtbanen er Ødegaard hentet tilbake, hvilket er en helt annerledes spiller enn de andre på midten, hvilket komplementerer Modric, Kroos og Casemiro. Dog så tror vi det gjøres bakover også denne sesongen hvor forsvaret vil være bunnsolid, tett etterfulgt av Courtois som var LaLigas klar beste målvakt i fjor. Alt dette i betraktning så tror vi Real Madrid vil ende som nummer en og løfte troféet på ny mye grunnet kontinuitet, solid forsvar og gode resultater i viktige oppgjør.

Redaksjonens tabelltips:

 1. Real Madrid
 2. Barcelona
 3. Sevilla
 4. Atlético Madrid
 5. Villarreal
 6. Real Sociedad
 7. Real Betis
 8. Getafe
 9. Valencia
 10. Granada
 11. Athletic Club
 12. Celta Vigo
 13. Levante
 14. Alavés
 15. Osasuna
 16. Huesca
 17. Eibar
 18. Real Valladolid
 19. Cadiz
 20. Elche

Tror du vi treffer med tabelltipset vårt? 

1 comment

 1. Jeg tippet 2. Plass til oss og trur Messi, Griezmann og Coutinho er revansjesugen etter motgang og at de kan danne et skummelt angrep om de finner kjemien.

  Etter at vi fikk konstatert hvor svakt og lite målfarlig angrepet vårt var mot Sociedad så er jeg litt overrasket over at dere trur på 1. plass, men time will show

Legg inn en kommentar