Jamal Gullbergs spesialer

Sammenstøtet mellom titaner – El Clásico

Førstkommende lørdag er det duket for dyst da Real Madrid reiser til Barcelona for sesongens første utgave av El Clasico.

Rivaliseringen mellom Real Madrid og Barcelona har lenge vært blant de aller største på verdensbasis og det er ingenting som tyder på at dette heite oppgjøret skal bli noe mindre med det første. Så tidlig som på 1930-tallet begynte rivaliseringen mellom de to storklubbene da Barcelona utviklet seg som et symbol på en katalansk identitet og den strake motsetningen med Madrid som hellet mot de sentraliserende tendensene. Dette politiske synet gjorde at rivaliseringen mellom Barcelona og Real Madrid fikk sin begynnelse og det som har utviklet seg til å bli et skikkelig sammenstøt av titaner. Det er estimert at det er gjennomsnittlig rundt 650 millioner mennesker i over 180 forskjellige land som følger El Clásico-oppgjøret.

 

COPA DEL REY: Iker Casillas løfter Copa del Rey-trofeet etter at Real Madrid slo Barcelona 1-0 i finalen på Mestalla i april 2014.

 

Sammenlignet, hvem står best før lørdagens kamp?

Formkurve, lagmoral og bortebane/hjemmebanefordel er alle viktige faktorer når det skal spilles en fotballkamp – la oss se på disse faktorene og sammenligne de to spanske gigantene. Per dags dato (20.10.2020) har Real Madrid tatt ti poeng på sine siste fem kamper mens Barcelona står med syv poeng med én kamp mindre spilt. Real Madrid sine siste fem kamper har vært mot Real Sociedad (U), Real Betis (S), Real Vallodolid (S), Levante (S) og Cádiz (T). Etter et kjedelig uavgjortresultat i serieåpningen tok Zinedine Zidane grep og ledet Real Madrid til tre strake seire før de hvite fra Madrid gikk på et uventet tap mot Cádiz i femte serierunde av årets La Liga sesong. Barcelona har spilt fire kamper hittil denne sesongen og har møtt Getafe (T), Sevilla (U), Celta Vigo (S) og Villareal (S), med seier mot Real Madrid kan Barcelona stå likt med Los Blancos med én kamp mindre spilt.

Så langt denne sesongen har Real Madrid satt ballen i motstanderens nett seks ganger og sluppet inn tre. Barcelona har åtte nettkjenninger og to baklengsmål. På de ti siste i El Clásico i alle turneringer står Real Madrid med tre seire, tre uavgjort og tre tap. Sist kamp ut endte i en 2-0-seier på Santiago Bernabéu etter scoringer av Vinícius Júnior og Mariano Díaz. Det er dog ingen tvil om at sesongen hittil ikke har vært som forventet og hele laget ønsker nok å slå tilbake med en seier mot rivalen førstkommende lørdag.

Les også: På tide å slå tilbake

Casemiro mot Barcelona
KRIGER: Casemiro spilte en strålende kamp i El Clásico på Santiago Bernabéu i mars.

Skadelisten til begge lag er et hodebry for begge managere da flere viktige spillere er utilgjengelig til lørdagens El Clásico. På skadelisten til Real Madrid står Eden Hazard, Martin Ødegaard, Dani Carvajal, Álvaro Odriozola og Marino Díaz. De to sistnevnte kan dog bli skadefri til lørdagens kamp, men det er lite sannsynlig at Zinedine Zidane risikerer å sette de i strid så kort tid etter en skade, spesielt i en så tøff bortekamp. For de blå og røde fra Barcelona vil Marc-André ter Stegen, Samuel Umtiti og Matheus Fernandes være utilgjengelig til lørdagens kamp. Det er også en viss usikkerhet når det kommer til kampformen til Jordi Alba og Matheus Fernandes.

Kampen spilles klokken 16:00 førstkommende lørdag og kampen vil sendes på Strive (https://www.strivesport.com/).

Kan Real Madrid sikre seg tre poeng og et aldri så lite forsprang på Barcelona tidlig i sesongen? 

Legg inn en kommentar