Retroartikler

Mourinho, velg Coentrão

Han er klar for å ta over for Marcelo.

Portugals venstreback har overbevist meg; han er klar for fast backplass i Real Madrids stjernegalleri. Nå gjenstår det å se om Fabio Coentrão har overbevist landsmann Jose Mourinho.

Etter å ha sett Portugal komme seg gjennom gruppespillet i EM på beskostning av blant annet Nederland har jeg fått fornyet tillit til laget. For før mesterskapet i Polen og Ukraina ble sparket i gang øynet jeg faktisk ikke Portugal muligheten til å avansere fra gruppespillet. Nå ser de derimot farlige ut offensivt og viser samtidig en defensiv trygghet få landslag kan matche. Et av de defensive kalibrene som årets Portugal-lag tydelig har vist, er venstreback Fabio Coentrão.

Portugal ble ikke nevnt blant favorittene i årets mesterskap, og kanskje med rette. Både VM i 2010 og EM i 2008 endte i skuffelse for portugiserne. I år har de tatt seg til semifinale etter 1-0 over Tsjekkia – og laget er trolig lystne på enda mer.

Et Portugal-lag som er lystne på seier vil være avhengige av en Fabio Coentrão i form. Ja, de vil være avhengige av flere, men mot Tsjekkia var det den blonde venstrebacken som imponerte meg mest. Det er i denne formen han er en av verdens beste backer, og i den formen er han klar for fast plass i Mourinhos Champions League-jagende Real Madrid.

Mot Tsjekkia var Coentrão solid defensivt, noe som selvfølgelig er svært viktig for en back. Han hadde i tillegg en rekke “moderne” løp fremover, ja nettopp slik vi kjenner backene nå til dags. Han kombinerte lekkert med midtbaneleddet og hadde også et par gode samhandlinger med Cristiano Ronaldo, noe som utvilsomt må være positivt for Mourinho og Real Madrid. I tillegg til de gode bevegelsene er Coentrão hurtig, og en sterk duellspiller.

Hvis 24-åringen fortsetter å spille slik som han gjorde mot Tsjekkia, er det i mine øyne ingen tvil om at han vil forsvare sin backplass i Portugals startellever. Han vil i tillegg utkonkurrere Marcelo på Real Madrids venstreback.

Skrevet av Erik Børresen. 

Legg inn en kommentar