Retroartikler

Det er nå eller aldri, Mourinho

Daniel Carvajal – spilleren som vil bestemme unge Madrileños fremtid.

Hvordan kan man forsterke et lag som har satt skåringsrekord, poengrekord, vunnet den hjemlige ligaen, slått verdens antatte beste lag på bortebane og har klassespillere i samtlige posisjoner både på banen og benken? Man kan enten hente inn en spiller av ypperste klasse som det kun finnes et mindretall av på markedet, eller så kan man se hva man har av egne talenter, gi de antatt beste spilletid og utvikle egne klubb-legender.

Trygge Mourinho

Ingenting føles mer som en del av klubben enn spillere som har vært en del av den hele livet, og i den spanske hovedstaden gror det godt. Jesé Rodríguez, Álvaro Morata og Joselu er noen av de du kanskje har hørt om. Alle gode nok til å sette sitt preg på den øverste divisjonen i Spania. I fjorårsesongen når Benzema var ute av form og Higuain var skadet, ropte fansen etter Morata. Han fikk ikke mange sjanser, men Mourinho lovet at ungutten fra neste sesongen skulle være med i a-troppen og være et klart 3.valg på topp. Dette er et av få løfter Mourinho ikke har overholdt. Portugiseren er ikke kjent for å gi unge spillere en mulighet til å blomstre, Mourinho vil vinne for en hver pris og velger svært ofte det trygge fremfor det usikre. Derfor har han prioritert spillere han vet presterer fremfor en ung spiller som kan variere oftere i prestasjonene.

Høyrebackproblematikk

Denne sesongen har Sergio Ramos blitt plassert som midtstopper og brillijert der, noe som har gitt Álvaro Arbeloa mer spilletid enn forventet ved sesongstart. Arbeloa har vært god, men som spiller har han klare begreninger og trenger konkurranse om plassen. Derfor har Real Madrid gitt klar beskjed om at den posisjonen som skal forsterkes denne sommeren er høyrebacken.
I mine øyne er det kun tre spillere tilhører den tidligere nevnte ypperste klassen en spiller som skal til Madrid skal tilhøre. Lahm(Bayern), Maicon(Inter) og Alves(Barcelona). Ingen av disse tre er aktuelle av flere grunner; tilgjengelighet, alder og personlighet er noen av de. Så hva er alternativet? 1.Hente inn en spiller som ikke er god nok. 2. Se i egne rekker. Castilla har gjort en fantastisk sesong og flere av spillerne har vist seg mer enn gode nok på det nivået og er lystne på å prøve seg et par hakk høyere. En av Castillas viktigste bidragsytere denne sesongen er fantastisk nok høyreback og er i tillegg lagets assistkonge, og han heter Daniel Carvajal.

Daniel Carvajal, svaret på problemet?

Daniel Carvajal ble født i 1992 i Leganes, en liten by 10 kilometer utenfor Madrid. Han begynte å spille for Real Madrid i 2002 og har gått gradene oppover. Med en høyde på 173 cm er han ikke den beste hodespilleren, men med et lavt tyngdepunkt og fart er han definisjonen på en moderne sideback. Carvajal er kjent for å terrorisere motstanderlagets høyreside med sin utrettelige jobbing begge veier. Han har i tillegg til fart og utholdenhet, gode ballferdigheter og er ikke redd for å føre ball langt inn på motstandernes banehalvdel, noe han beviste denne sesongen da han endte opp med å bli lagets toppmålgivendespiller. Defensivt har han forbedret seg mye, da han tidligere endte opp med å etterlate seg store rom i forsvar. Han er meget aggresiv i stilen og er som regel tett på motstanderne meget raskt.

Siste sjanse for talentene

Det har blitt dratt mange likehetstrekk opp mot Real Madrid legenden Michel Salgado og ikke uten grunn. Daniel Carvajal har de kvalitetene som passer meget godt til Real Madrids spillestil og ikke minst har han sine styrker der Arbeloa har sine svakheter, nemlig fremover på banen.
Nylig gikk en annen legende, «Manlolo» Sanchis fra «quinta del buitre», ut i media og mente at Mourinho måtte se til steinbruddet og gi spillere sjansen der før de forsvinner slik som Juan Mata(Chelsea) og Roberto Soldado(Valencia). Jeg kunne ikke være mer enig og venter spent på hvilken løsning Mourinho kommer frem til når det gjelder høyrebackprosjektet. Det har aldri vært en bedre mulighet til å gi en ung spiller sjansen. Det vil også vise om Mourinho faktisk våger å gi en unggutt sjansen. Hvis han ikke benytter seg av Carvajal denne gangen er det meget sikkert at ingen talenter fra egne rekker vil få sjansen til å spille seg inn på Mourinhos Madrid.

Skrevet av Magnus Ra. 

Legg inn en kommentar