William Gromstads spesialer

15 kamper ubeseiret

Zidanes menn er inne i en god resultatmessig periode.

Real Madrid er ubeseiret i La Liga på 15 kamper. Vi må helt tilbake til den siste kampen før corona-pausen for å finne forrige tap, den borte mor Real Betis i Sevilla. Kampen endte 2-1 etter at Cristian Tello avgjorde og hjalp sin tidligere arbeidsgiver, Barcelona, å innta tabelltoppen. Da serien startet opp igjen i juni, så derimot Real Madrid ustoppelige ut i hjemlig liga. 13 seire og to uavgjort hjalp til med å vinne klubbens 34. serietittel. Rekker uten tap er for all del imponerende, men sammenlignet med klubbrekorden satt i 2016/17-sesongen, blekner rekken litt. Den gangen gikk Real 40 kamper uten tap, dog ikke bare i La Liga, men i Champions League og VM for klubblag også, og det blir spennende å se om de kan nærme seg en ny rekord i løpet av sesongen.

I løpet av de første kampene av årets sesong har den gode rekken med resultater fortsatt, med uavgjort i serieåpningen etterfulgt av tre seire mot Real Betis, Valladolid og Levante. Spesielt forsvaret burde få mye av æren for dette. Forrige sesong var det ingen lag i de fem beste ligaene som slapp inn færre mål en de hvitkledde fra Madrid, og spesielt Courtois og Ramos var i storform.

Selv om sesongstarten nå har vært ganske bra med tanke på poeng og tabellplassering, har den ikke vært spesielt imponerende spillemessig. Hadde det ikke vært for at Courtois´ formidable form, kunne det sett mye dårligere ut, da spesielt Betis var helt på høyde med Real i banespill og antall sjanser. En meget uvanlig preseason med bare én treningskamp kan være grunnen til at det ikke har sett ut som om spillet sitter helt enda. Barcelona har sett sterke ut, og det spørs om ikke flere av spillerne i Real-garderoben må opp et par hakk dersom de skal kunne forsvare tittelen.