William Gromstads spesialer

100 landskamper for Toni Kroos

Etter kampen mot Sveits har tyskeren spilt 100 kamper for landet sitt.

På tirsdag spilte Tyskland noe skuffende uavgjort (3-3) mot Sveits, men selv om resultatet kunne vært bedre, nådde en av Zidanes mest betrodde menn en stor milepæl. Toni Kroos ble den 12. spilleren med 100 eller flere landskamper for Tyskland, ti og et halvt år etter debuten i 2010. Selv var han ydmyk da han snakket med pressen etter kampen, og sa at det var fint å ha nådd 100 kamper, men at alle som kjenner han vet at han bryr seg mer om å resultater og trofeer enn om hvor mange kamper han har spilt.

At Real Madrid hentet Kroos for 25 millioner euro i 2014 må være en av tidenes beste signeringer, i alle fall i den spanske hovedstaden. 280 kamper, 19 mål, 68 assist, og 14 trofeer for Real snakker for seg selv. I dagens tropp er det faktisk bare Sergio Ramos, Eden Hazard, og Luka Modric som har tresifret antall landskamper, med henholdsvis 175, 106, og 129 kamper. Det tyske landslaget har gjennomgått et intenst generasjonsskifte etter VM i 2018, der flere tidligere sentrale spillere har blitt vraket, slik som Mats Hummels og Thomas Müller. Kroos har derimot fortsatt å ha en sentral rolle både for Real Madrid og med flagget på brystet, noe han forhåpentligvis fortsetter med i flere år fremover.

Luka Modric & Toni Kroos
Luka Modric og Toni Kroos: Midtbaneduoen som har terrorisert Europa kan nå også kalles «centurions» for henholdsvis Kroatia og Tyskland

Toni Kroos og resten av Real Madrid er nå klare for helgens møte med Cadiz. Tyskeren har kommet seg etter skaden han fikk mot Betis, og står til Zidanes disposisjon hvis det skulle trenges. Sannsynlig spiller han ikke hele kampen, og det kan hende han får mer tid til å komme seg hvis Real har god kontroll. Både Casemiro og Valverde har ikke bare spilt kamper, men har også reist langt og kan bli påvirket av tidsforskjellen. Dermed kan det være gode muligheter for å se Martin Ødegaard fra start!

Legg inn en kommentar