Magnus André Larsens spesialer

Ni år med Varane

Raphael signerte for klubben for ni år siden og har blitt en av verdens beste forsvarere i Madrid.

27. juni 2011 tok Real Madrid en sjanse og signerte en 18 år gammel fransk midtstopper ved navn Raphaël Varane fra RC Lens for 10 millioner euro. Ni år senere har han utviklet seg til en fantastisk spiller og vunnet en rekke titler med Real Madrid.

Franskmannen har allerede 314 kamper for klubben og vunnet hele 17 titler. Han har også 15 mål og syv målgivende på CV-en sin. Varane er kjent for sin utrolige fart, arbeidsfrekvens, besluttsomhet og trygghet. Alt dette gir en midtstopper i verdenstoppen. Franskmannen er alltid viktig for Zidane og resten av laget sitt, men har ofte blitt undervurdert av resten av fotballverdenen.

Hver kamp han har spilt så langt denne sesongen har han spilt 90 minutter. Han har bare sittet på benken ved fem anledninger i alle konkurranser, og den ene gangen han ikke var en del av troppen (mot Alaves i La Liga) kom han tilbake neste kamp mot Espanyol og scoret et mål.

Selv etter en lang pause fra fotballen takket være coronavirus-pandemien, viser Varane fremdeles sin utrolige konsistens. Siden omstarten er han en av få spillere som har startet hver eneste kamp. Kun Varane og Thibait Courtois har startet hver kamp og fått spille samtlige 90 minutter.

Franskmannen gjør sjeldent feil og prestasjonene hans er som oftest bunnsolide. Sammen med kaptein Sergio Ramos og Courtois i mål har forsvaret levert en enestående sesong i La Liga.

Før forrige helgs trepoenger mot Espanyol, uttalte Zidane seg om stopperduoen Varane-Sergio Ramos.

Jeg liker ikke å kun trekke fram en spiller fordi laget betyr alt, men Varane og Ramos har eksepsjonelle karriere i klubben og det gir ekte glede. De er to spillere som gir oss stor sikkerhet og vi kan alltid stole på midtstopperne våre.

(Saken fortsetter under bildet)

Raphaël Varane
DUELL: Raphaël Varane i en tøff duell under Champions League-finalen mot Liverpool i 2018, en kamp Real Madrid vant 3-1.

Utover sine fantastiske evner på fotballbanen, viser Varane også sine lederegenskaper på banen for både klubb og land. Når forsvarssjef Ramos gir seg, vil Varane være klar for lede Real Madrid til flere titler.

Når du tenker på fotballens store forsvarsspillere, har de en tendens til å ha lignende egenskaper, og Varane har nærmest alt. Alle Madridister vet hvor fantastisk god Varane er, men det er vel på tide at resten av fotballverdenen begynner å sette pris på ham også?

Tidligere denne sesongen franskmannen om sine høydepunkter, overgangen til Real Madrid og skadeproblemer.

Begynnelsen

Jeg begynte å spille fotball med broren min i hagen. Da jeg var yngre måtte jeg løpe etter ballen, noe som plaget meg litt. Flere ganger måtte vi avbryte spillet siden jeg gråt, men jeg jeg konkurrerte sterkt mot broren min, og jeg kunne ikke tape. Jeg ønsket alltid å utfordre han, selv om han var høyere, eldre og sterkere. Jeg lærte grunnleggende teknikk takket været faren min og han hjalp meg mye. Han var krevende, tålmodig og fulgte oss opp, ellers hadde vi spilt på vår måte. Min mor hadde ansvaret for vitenskapelige spørsmål. Hun var lærer og vi lærte mye fra hun.

Varane sitt første lag

De første månedene spilte jeg på det samme laget som broren min, han var kaptein. Jeg nærmet meg alt med ydmykhet og gjorde jobben min på banen.

Internatskole og tidlige skader

Jeg hadde en utfordrende periode når jeg vokste opp og gikk på internat. Jeg savnet hjemmet mitt. Når du er 13-15 år begynner du å stille spørsmål om fremtiden din. Hvordan fokuserer jeg på fotball og læring? Dette er normale spørsmål for en tenåring. Det var press fra fotballen, livet på internatskole og konkurransen. Jeg hadde også mange skader som ung og det var tungt. Jeg hadde problemer med knærne fordi jeg vokste raskt, men jeg var alltid i stand til å justere meg og bite tennene sammen. Jeg spilte mange kamper med smerter og kjempet meg gjennom en utfordrende periode i livet.

Overgangen fra Lens til mektige Real Madrid

Gervais Martel, presidenten for Lens, ga meg informasjonen. Jeg måtte godta det og det var en unik mulighet. Jeg snakket med agenten min den gang og deretter familien. Vi sa til oss selv at hvis jeg mislyktes kunne jeg alltid vende tilbake. Det er også Ziziou og Mourinho som så talentet mitt. De satset på meg, men i klubben kjente ingen meg bortsett fra dem.

(Saken fortsetter under bildet)

Raphaël Varane
PRESENTASJON: En 18 år gammel Raphaël Varane gjør unna formalitetene sammen med Florentino Pérez da han ble bekreftet klar for Real Madrid sommeren 2011.

Presset

Når du spiller for en gigantisk klubb som Real Madrid er det et helt spesielt press. Du har mange aviser, TV og radioprogrammer som følger deg tett hver eneste dag. Hendelser i det virkelige liv har ofte en global innvirkning. Det er en global klubb med mye press og krevende fans. Å vinne er bra, men det er aldri nok. Her kan du alltid forbedre spillet ditt. Standardene er høyere enn i noen annen klubb. Vi føler det og lever med det, men ikke alle spillerne kan leve med det. Jeg har sett spillere som ikke takler det grunnet stort press som kan klusse til hodet ditt.

Ballon D’Or nominasjon i 2018

Jeg er litt i skyggen. Du har målscorere, spillere som gjør spektakulære handlinger og som er enorme spillere. Jeg er annerledes og trenger ikke det fokuset. Jeg vil ikke endre meg for å vinne individuelle priser.

Verste øyeblikk i karrieren

Skaden som gjorde at jeg gikk glipp av Champions League- finalen og EURO- finalen i 2016. Kanskje jeg ikke hadde spilt finalen i Champions League, men jeg forberedte meg for EURO i to år. Jeg vil sannsynligvis ikke spille EM på hjemmebane igjen.

Er Varane en av verdens beste forsvarsspillere i dine øyne?

 

Legg inn en kommentar