William Gromstads spesialer

Zidanes angrepstrio

Angrepet til Real Madrid må fungere bra mot Manchester City hvis det skal bli avansement, og med få dager igjen til kampen, er det fortsatt usikkerhet rundt hvem som skal utgjøre angrepstrioen. Benzema starter, mens Hazard, Asensio, Vázquez, Vinicius, og Rodrygo kjemper om de to siste plassene.

I løpet av sesongen har det vært stor variasjon i Real Madrids angrepsrekke. Den eneste med en virkelig fast plass har vært Karim Benzema som har spilt 37 kamper og hatt en meget god sesong. I motsetning til tidligere sesonger, har forsvarsspillet vært et stort fokus i år, men på fredag er Real i en posisjon som tvinger dem til å angripe. Uavhengig av kampforløpet mot Manchester City, kommer Real til å trenge minst to mål, så Zidanes valg av angrepsspillere kan være nøkkelen til avansement.

Det er ingen tvil om at Benzema starter, men det er stor konkurranse om de to kantene. I den interne treningskampen i sammenheng med lanseringen av de nye draktene, besto angrepstrioen av Benzema, Asensio, og Hazard, noe som kan tyde på at dette er Zidanes foretrukne trio. Samtidig hevder MARCA at belgieren fortsatt har vondt i ankelen, og at Vinicius Júnior starter isteden på venstre kant. Zidane vil visstnok ikke ta noen sjanser med Hazard, og da det virker mer sannsynlig at han starter på benken og kommer inn i andre omgang dersom det er nødvendig. Selv om Hazard på papiret er en bedre spiller, er det ikke sikkert det er et stort problem.

På sine åtte kamper mot City har Hazard kun én scoring, og kombinert med relativt dårlig form i kampene han har spilt i det siste, kan det hende Vinicius er bedre rustet for fredagens kamp. Det kan argumenteres for at det å starte Hazard er en for stor sjanse å ta, og at Champions League er for viktig til å ta slike sjanser. På samme måte kan man si at siden dette potensielt er sesongens siste kamp, er det nettopp slike sjanser Zidane må ta. Den endelige avgjørelsen kan derfor bli vanskelig dersom Hazard sier han er spilleklar.

Farlig duo: Benzema og Hazard har til tider hatt svært godt samspill denne sesongen.

Marco Asensio var forberedt på å miste hele sesongen med skade, men endte opp med å få ni kamper etter coronapausen. I hans første innhopp tok det ikke mange sekundene før han satt ballen i mål, og han endte opp med tre mål i sesonginnspurten. Spanjolen har gang på gang vist seg å være en mann for de store anledningene, og har allerede scoret blant annet i en CL-finale og i Super Cup-finalen. Han er også en av få spillere i klubben som liker å skyte fra avstand, noe som kan være viktig for å få variasjon i angrepsspillet. Bortekampen mot City kan være en perfekt arena for å vise verden at han fortsatt er en «big game player», ikke ulikt en viss portugiser med fortid i både Manchester og Madrid.

SMIL: Marco Asensio smilte godt da han scoret sitt første Real Madrid-mål etter elleve måneder på sidelinjen.

Det er nok av angrepsspillere i klubben og både Vinicius og Rodrygo har fått mye spilletid. I tillegg kan Lucas Vázquez, Mariano, og Jović også bidra. De to brasilianerne er nok de mest aktuelle for en startplass, men selv om de er utrolig talentfulle, er de nok ikke helt klare for å starte kampen mot City enda. Vinicius er veldig god på å komme seg til sjanser, men i avslutningsøyeblikket svikter han oftere enn han innfrir forventningene. Rodrygo er også en spennende spiller, men begge to egner seg nok best som innbyttere i andre omgang, slik at de kan utnytte slitne bein hos motstanderne og forhåpentligvis skape noen sjanser. Gitt at Hazard føler seg klar, er det nok mest sannsynlig at vi får se han på venstrekanten, Benzema på topp, og Marco Asensio på høyrekanten. Kan dette være begynnelsen på en ny fryktinngytende angrepstrio fra Madrid?

Legg inn en kommentar