Intervjuer

Zidane før oppgjøret mot Sevilla: – Jeg har aldri trodd at jeg er uerstattelig

Den franske manageren snakket med pressen før det utfordrende møtet mot Sevilla på Ramón Sánchez-Pizjuán.

 

Det er klart for runde 12 av La Liga, for Los Blancos venter en vanskelig kamp mot Sevilla som sparte flere nøkkelspillere i midtukens Champions League-oppgjør mot Chelsea. Zidane har tro på spillerne sine før kampen:

– Jeg tror på spillerne mine, og det er viktig i denne perioden. Dette er ny sjanse til å gå videre, vi er klar over hvilken situasjon vi er i og hele laget ønsker å konkurrere. Situasjonen er vanskelig, men vi har vært gjennom utfordrende perioder flere ganger. Vi skal vise hva Real Madrid står for. Nå er kampen mot Sevilla det viktigste, og vi kan ikke tenke for langt fremover. Vi må hente poeng og liker kamper som dette. De to neste kampene våres er veldig viktige, noe vi er klar over.

Sergio Ramos

– Vi kommer ikke til å ta noen sjanser med Sergio Ramos. Når han er klar til å spille, vil han være der- Jeg vil ikke spille med en skadet spiller og gjøre ting verre, men vi ønsker alltid å ha alle spillerne tilgjengelige.

Sevilla

– Som alltid forventer jeg en kamp mot et godt Sevilla-lag. De vil være konkurransedyktige, det er i lagets natur. Lørdagens oppgjør blir nok en tøff kamp for oss, og vi får se hvem de stiller med under kampen.

Formasjon

– Det handler ikke om formasjonen. Når vi ikke har ballen, må vi være fokuserte og i posisjon til å forsvare. Enten det er en eller annen formasjon, vi vet hva vi må gjøre når vi har ballen og jeg tror ikke det er et tilfelle av at vi slipper inn flere mål. Forleden slapp vi inn to mål etter kontringer, men vi vet hvordan vi skal holde riktig balanse. I mange kamper har vi holdt nullen, og vi skal forsøke å gjøre det samme mot Sevilla. Målet vårt er å skape gode sjanser og holde nullen. Spillerne ønsker å konkurrere og de har alltid vist sin støtte til meg, men dette er ikke det viktige. Det viktige er at vi sammen kommer ut av dette. Jeg har vært spiller i klubben og nå trener. Jeg kjenner til klubbens stolte historie, og vet at alle spillerne ønsker å gi alt på banen. Nå er det viktig å holde sammen og jobbe sammen, så kommer vi oss gjennom dette.

Kritikk

– Jeg kan ikke kommentere. Jeg er her for å gjøre jobben din, og det plager meg ikke  fordi det til slutt er en del av livet. Dette er en del av stillingen som trener for Real Madrid. Når du ikke vinner kamper, er det normalt at det kommer kritikk, men det vil ikke endre hva jeg syns om spillerne mine eller arbeidet jeg gjør hver dag. Vi har hatt vanskeligheter, men vi står på videre.

Er det viktigste å score eller ikke slippe inn mål?

– For oss er det begge deler. Vi forsøker alltid å holde nullen, og det viktig å stoppe motstanderen fra å skape sjanser. Det betyr at hvis motstanderen ikke skaper sjanser, går det bra defensivt og da handler det om å skape sjansene for å score mål. Vi skapte sjanser forleden, men ballen ville ikke gå inn og mot Sevilla må tenke positivt.

(Saken fortsetter under bildet)

SLITER: Zinedine Zidane sliter for tiden og går en usikker fremtid i møte som Real Madrid-trener.

Trenerens vanskeligste periode?

– Sannsynligvis, men vi har hatt det vanskelig før og blitt kritisert. Det er det samme i dag. Men du vet, er det vanskeligere nå? Kanskje det er det, men ikke noe problem. Jeg tenker ikke på disse tingene, men jeg tenker på hva spillerne har gjort på banen. Mot Sevilla har vi en god mulighet til å vise at vi er et godt lag.

Uerstattelig

– Jeg har aldri trodd at jeg er uerstattelig. Verken som spiller, trener eller som menneske. Alle er her for en grunn, og jeg er her for å gi alt til siste stund. Vi får se hva som skjer, men jeg fokuserer kun på å vinne oppgjøret mot Sevilla. Jeg bryr meg ikke om resten, men det er viktig at spillerne spiller bra og vinner.

Styrken til å snu situasjonen?

– Ja, selvfølgelig har jeg krefter. Det er som tidligere hvor det har vært tøffe perioder og vanskelige sesonger. Slik er det nå. Jeg føler meg sterk nok til å prøve å fikse denne situasjonen, og spillerne kommer til å gi meg sjansen til å gjøre det ved å spille bra mot en stor lagrival, og det er positivt for oss.

Legg inn en kommentar