En for fremtiden Michael Tholstrups spesialer

Víctor Chust García – En for fremtiden

Real Madrid har en rekke lovende talenter i akademiet, og vi har tatt en nærmere titt på Víctor Chust.

Víctor Chust García ble født 5.mars 2000 i kystbyen Valencia, og er midtstopper for Real Madrid Castilla. Han er 182cm høy, og viser til en kampvekt på 74kg, men tross en lav vekt mangler det ikke på autoritet fra unggutten. Selv om den unge forsvarsspilleren ikke er fra den spanske hovedstaden så har han vært en del av Real Madrid sitt akademi i lang tid, og er for øyeblikket fast inventar for Real Madrid Castilla.

Karrieren til Chust begynte i den største klubben fra hjembyen Valencia med samme navn som byen i en alder av åtte år. Der ble han værende i fire sesonger, hvor prestasjonene var såpass gode at han ble fanget opp av Real Madrid sitt akademi La Fábrica i 2012. Han gikk umiddelbart inn på Real Madrid Infantil B, hvor han tilbragte en sesong før veien gikk videre til Infantil A sesongen 2013/14.

I 2014 ble han flyttet opp til Real Madrid Cadete B hvor han også tilbragte en sesong, før veien gikk videre til Cadete A. Sesongen 2015/15 presterte han såpass bra at han ikke bare ble flyttet et, men to hakk opp den neste sesongen, nemlig til Juvenil B. Vanligvis går veien innom Real Madrid Juvenil C, men for Chust så var Juvenil B det korrekte steget. Det ble ikke mer enn en sesong for Juvenil B før han ble en del av Juvenil A, hvor flere av de spiller UEFA Youth League og tidvis hospiterer opp med Castilla.

Han har siden 2017 vært en del av Real Madrid Juvenil A, hvor hans store høydepunkt kom forrige sesong da han løftet troféet med laget i UEFA Youth League som kaptein, samtidig som han fikk 9 kamper for Real Madrid Castilla. Hovedtrener Raúl satte tydeligvis pris på det unggutten leverte forrige sesongen, for denne sesongen er han ikke bare fast for Castilla, han er også kaptein for B-laget til Los Blancos.

KAPTEIN: Victor Chust ledet sine spillere til seiere mot Juventus i UEFA Youth League.

Prestasjonene til den unge forsvareren har vakt oppsikt hos Zidane, og faktisk har han vært inkludert i kamptroppen for førstelaget hele fire ganger denne sesongen. To ganger i LaLiga mot henholdsvis Levante og Villarreal, og to ganger i Champions League mot Inter og Shakhtar Donetsk. Chust anses for å være en fysisk sterk forsvarer som er kraftfull og aggressiv. Victor Chust er heller ikke et ukjent navn i spansk fotball for den unge forsvareren har allerede spilt ti kamper for U17 og ti kamper for U19-landslaget til Spania. Fortsetter han utviklingen vil Real Madrid ha en solid forsvarer med lederegenskaper klar til dyst om et par sesonger.

Hvor langt tror du Chust kan nå? 

Legg inn en kommentar