Mats Hermansens spesialer

Valencia og Real Sociedad er det siste hinderet

Skal Madrid ta ligatittelen er Valencia og Sociedad den største utfordringen. Real slet seg til et 1-1 resultat mot Valencia sist og slo Sociedad 3-1. Denne uken er den viktigste for Madrid på tampen av sesongen.

Real Madrid åpnet ligareturen på best mulig vis. 3-1 mot Eibar er et godkjent resultat, selv med en svak andre omgang. Barcelona startet også på best mulig vis med et solid 4-0 resultat mot Mallorca. Skal Madrid vinne ligaen må Barcelona droppe poeng. Real Madrid må vinne så og si alle sine resterende kamper. De tøffeste resterende kampene for Madrid er Valencia nå på torsdag og Sociedad søndagen etter. Vinner Madrid disse oppgjørene, bør resten av kampene gå fint. For Barcelona er kampprogrammet helt annerledes.

Barcelona skal møte både Sevilla og Atletico Madrid. Naboene i Madrid har alt å kjempe for da de foreløpig ligger på en 6.plass med kun 1 poeng opp til Champions League-plass. Dette oppgjøret vil bli tøft for Barcelona. De skal også møte Sevilla, som foreløpig ligger på en 3.plass. Sevilla har hatt en av sine beste sesonger på lenge og ligger kun 10 poeng bak Barcelona. De er like mye med i tittelkampen som Madrid og har muligheten til å vinne. De kommer til å gi Barcelona en skikkelig utfordring.

Førstkommende torsdag møter altså Madrid Valencia. Valencia var nære ved å ta seieren sist. Courtois kom til unnsetning helt på tampen og Benzema sikret utligningen. Valencia er foreløpig i dårlig form. De spilte 1-1 mot Levante i returen, tapte 4-3 mot Atalanta i Champions League og spilte så 1-1 mot Deportivo Alaves. For Sociedad er det annerledes. De har kun tapt mot Barcelona, 1-0, på de siste fem kampene. I returen spilte de 1-1 mot Osasuna. Sociedad er nok den største utfordringen av de to, men Valencia er en sovende gigant. Denne uken får vi uansett fasiten. Madrid må vinne!

Legg inn en kommentar