Supporteren

Ukens medlem: Øyvind Storaker

En gammel artikkelserie vekkes til live!

Vi i Peña Madridista Noruega står på hver dag for å dekke Real Madrid, og det er selvsagt medlemmene våre som er hele grunnen til at vi i det hele tatt kan gjøre denne jobben. De siste årene har vi blitt kjent med flere fantastiske mennesker, både gjennom fellesturer til Madrid og gjennom vår medlemsgruppe på Facebook, og nå ønsker vi å fortelle historiene til våre trofaste medlemmer. Fremover kommer vi til å presentere et nytt medlem hver uke, og først ut er Øyvind Storaker fra Bergen!

Kan du fortelle våre lesere litt om deg selv?

Jeg er en mann på 31 år som liker å være med venner og familie, og kose meg med film/serier/sport! Vil betegne meg selv som en ærlig og veldig engasjert person som virkelig brenner for det jeg interesserer meg for. Jeg er også veldig glad i en god spasertur i flott natur med musikk på ørene når sola skinner!

Hvordan ble du Real Madrid-fan, og når begynte du å følge klubben?

Dette skjedde ved en ren tilfeldighet da jeg hadde vært ute i gaten og spilt fotball med kompiser. Da jeg kom inn igjen, stod Champions League-finalen mellom Juventus og Real Madrid på TV-en (20. mai 1998). Den gangen visste jeg lite om hvem Real Madrid var, men det løp en spiller på banen som jeg husker fenget min oppmerksomhet veldig. Han ikke var særlig elegant, men samtidig sta som et esel, og det var nesten umulig å ta fra han ballen når han fikk tak i den. Navnet satte virkelig spor i hodet mitt: Raúl González Blanco! Etter denne finalen begynte jeg å lese meg opp om hvem både Raúl og Real Madrid var. Jeg kjente det bare kriblet i hjertet mitt da jeg leste om hvor mange trofeer denne klubben hadde, og ikke minst at at en gutt som Raúl gikk ungdomsårene i Atlético og ender opp med å bli signert av byrival Real Madrid! Som guttunge var det ganske utrolig å høre at selv byrivaler kan snappe opp unge talenter foran nesen på hverandre. Husker jeg satt i timesvis på bibliotek for å lese om Real Madrid, og den gangen var info om alt utenom engelsk fotball nesten umulig å få tak i! Etter dette husker jeg godt at jeg besøkte min mormor og morfar ofte. Min morfar abonnerte på bladet Fotballtips (som gjaldt alle ligaer i Europa) for å få best mulig effekt av tippekupongene sine til hver lørdag. Slik fulgte jeg Real Madrid fra 1998 frem til cirka 2002. I 2002 hadde familien min skaffet seg skikkelig internettilgang (selv om det tok 17 minutter å starte en router), og da ble tilgangen til både info, resultater og tabeller noe helt annet. Siden den gangen har Real Madrid vært i mitt hjerte!

Hvorfor er du medlem i Peña Madridista Noruega? Når meldte du deg inn for første gang?

Har liksom alltid vært innpå Realmadrid.no, føler jeg. En gang var jeg hjemme hos en kompis og så en Real Madrid-kamp, og så begynte vi å snakke i pausen. Da kom det frem at han var medlem i supporterklubben, og han tipset meg om dette. Så, ved en ren tilfeldighet, dukket det opp en melding på Facebook-siden til Realmadrid.no at det ble holdt en konkurranse hvor alle som svarte vant 1 års medlemskap. Da slo jeg til, og har ikke angret siden! Dette åpnet mulighetene til å diskutere Real Madrid med andre supportere i medlemsgruppen på Facebook. I dag er jeg fullstendig avhengig av denne gruppen og er innom hver dag og ytrer mine synspunkter osv!

Hva bør Real Madrid gjøre for å vinne LaLiga og Champions League igjen?

Min mening er der veldig klar: Da Real Madrid mistet Ronaldo, til Juventus, mistet vi 50+ mål hver sesong. Ja, som et kollektiv kan Real Madrid fungerer bedre uten Ronaldo sine mål. Likevel må man nesten ha en spiller i laget som helt ut av det blå er på rett plass til rett tid akkurat i det øyeblikket man kan vippe en CL-finale i Real Madrids favør. Dette mener jeg vi ikke har i laget i dag. Over halvparten av Ronaldos 450 mål var såkalte «tap-ins», noe som viser at han nesten alltid var der du trengte han når man skulle vinne kamper. Ja, vi har en Benzema i sin beste form på 10 år i klubben, og ja, han var der du trengte han mot Liverpool i CL-finalen. Samtidig pleier Benzema å ha en usynlig match mot de store lagene. Derfor vil jeg si at det Real Madrid trenger for å komme tilbake til verdenstoppen, er Mbappé i stallen. Hazard og Mbappé kan virkelig gjøre noe stort når man teller de avgjørende øyeblikkene. Da kan også Benz spille bedre mot de store lagene. Derfor mener jeg at Florentino bør gå all-in for å hente Mbappé, som jeg mener er fremtidens Ronaldo i klubben. 115 mål på klubb- og landslag i en alder av 21! Jeg tenker at 10-12 år i Real Madrid for Mbappé vil gi fansen og klubben mye å glede seg over i fremtiden.

Hva er ditt beste Real Madrid-relaterte minne (bortsett fra La Décima)? Og hva er ditt verste?

Til mitt beste Real Madrid-minne vil jeg velge noe lenge før Ronaldo-epoken. Mitt hjerte er ekstra glad i det øyeblikket José Antonio Reyes sikret La Liga-gullet mot Mallorca i 2007. Jeg tror jeg oppriktig ikke har sett en slik glede i Real Madrid tidligere som i denne kampen. Selvfølgelig var La Décima også ellevilt, men her hadde ikke Real Madrid tatt seriegull på 4 år, og klubben hadde hele 6 forskjellige trenere på disse 4 årene. Det var også ekstremt mye rot og tull innad i klubben, så da Reyes sikret det seriegullet… Wow! Den følelsen du som supporter ser i øynene til spillerne, er nesten umulig å beskrive. Det er noe av det vakreste jeg har sett i mitt liv!

Mitt verste Real Madrid-minne må være El Clásico i 2011, hvor Jose Mourinho etter min mening gjorde så mye skade på den spanske fotballen at han nok aldri blir tilgitt i Spania. Dette er for meg som supporter den mest forferdelige kampen jeg har sett i fotballen noensinne – uansett lag, uansett nasjon. Med tanke på alt Mourinho stelte i stand under denne kampen, og ikke minst senere, hvor blant annet Casillas ble syndebukken hans i all ettertid (uansett hva det gjaldt), så føler jeg denne kampen er det vondeste jeg har opplevd med Real Madrid. Selv 9 år senere klarer jeg ikke å tilgi Mourinho for denne kampen, uansett hvor mange kamper og trofeer han vant i klubben.

Har du noen spesielle Real Madrid-effekter, har du vært i Madrid og sett kamp, har du møtt en spiller, eller er det noe annet vi bør vite?

Jeg har rundt 12 Real Madrid-drakter fra forskjellige år, har alt fra Real Madrid-tepper til håndklær, sengetøy, klokker, bukser, skjerf, ølglass, jakke, lommebok – alt mulig! Har dessverre aldri vært på en Real Madrid-kamp, da økonomien ikke har tillatt dette. Men mitt høyeste ønske i livet er å kunne nyte Real Madrid på mektige Santiago Bernabéu en eller annen gang. Det hadde vært den største gleden i mitt liv å få det til!

Til slutt: Sett opp ditt drømmelag av nåværende og tidligere Real Madrid-spillere, og ikke glem å sette kapteinsbindet på din favorittspiller!

4-1-3-2: Casillas – Salgado, Hierro, Ramos, R. Carlos – Makélélé – Figo, Zidane, Kroos – Raúl (kaptein), Cristiano Ronaldo

Trenere: Vicente Del Bosque (45 min), Carlo Ancelotti (45 min)

Takk til Øyvind for disse flotte svarene! Hvis du selv ønsker å være med i vår nye artikkelserie, kan du svare på de samme spørsmålene og sende de på mail til ruben@realmadridnorge.no.

Legg inn en kommentar