Supporteren

Ukens medlem: Miran Serdarevic

Her kommer del tre av vår nye spalte, Ukens medlem!

Vi i Peña Madridista Noruega står på hver dag for å dekke Real Madrid, og det er selvsagt medlemmene våre som er hele grunnen til at vi i det hele tatt kan gjøre denne jobben. De siste årene har vi blitt kjent med flere fantastiske mennesker, både gjennom fellesturer til Madrid og gjennom vår medlemsgruppe på Facebook, og nå ønsker vi å fortelle historiene til våre trofaste medlemmer. Fremover kommer vi til å presentere et nytt medlem hver uke, og nummer tre i rekken blir Miran Serdarevic!

Kan du fortelle våre lesere litt om deg selv?

Jeg heter Miran, 21 år og kommer fra Stavanger! Født i Norge, men har foreldre fra Bosnia og Hercegovina. Jeg jobber som trener for Viking FK og badevakt på deltid. Spiller selv fotball for Randaberg IL, og kom hjem for et år siden fra mitt første proff-opphold i Sverige! Har fått de nødvendige nettverkene jeg trenger, så håper jeg kan fortsette med mine ambisjoner som spiller!

Hvordan ble du Real Madrid-fan, og når begynte du å følge klubben?

Jeg har siden ung alder vært i tvil hvem jeg egentlig holdt med. Er en person som verdsetter ulike spillestiler og type filosofi hos flere klubber, så har vært lenge en utfordring med hvor jeg kan identifisere meg selv hos. Men et lag som jeg alltid har likt å følge med på var nettopp Real, og var ikke før 2011 jeg virkelig innså Real Madrid var klubben i mitt hjertet.  Historien, spillere, trenere: alt bidro til min personlig tilknyting med Real ble sterkere. En trigger for meg som bidro til min interesse fra ung alder av er Raúl-bortedrakt fra 2002! Så er ingen tvil om at jeg har følgt laget siden barndommen, men 2011 var året som bekreftet for meg selv min kjærlighet for klubben.

Hvorfor er du medlem i Peña Madridista Noruega? Når meldte du deg inn for første gang?

Jeg ble medlem av Pena Madridista Noruega i 2017 fordi jeg vil være en del av en gruppe lidenskapelige supportere, og som tør å skille seg ut i et land preget av flertall med større interesse rettet mot engelske lagene i Premier League. Vi er ikke store på antall medlemmer som de store klubbene i England eller andre land, men er etter min mening uten tvil den mest lidenskapelige supporter-gjengen i Norge. Vårt kjærlighet for klubben, innsatsen,  entusiasmen, dyktigheten og IKKE MINST vår respekt framfor våre motstandere og supportere gjør at vi er i vår egen klasse framfor andre supporterklubber i Norge…..her er det lang vei for andre å matche oss! Jeg ser fram til mange år med denne fantastiske gjengen og ta i mot med åpne armer våre nye fremtidige supportere som vil støtte verdens største, og beste klubben i verden!

Hva bør Real Madrid gjøre for å vinne LaLiga og Champions League igjen?

Liker ikke å si dette, men etter overgangen av Ronaldo til Juventus mistet vi x-faktoren til de store trofeene. Midtbanen er av ypperste verdens klasse og forsvarsspillere med solid defensive ferdigheter og tekniske evner, men mangel av målscorere er etter min mening siste biten som har ofte hindret våre sjanser til å kunne gå av med serietittelen og CL-trofeet. Er fortsatt litt skuffet for det ikke ble satt inn mer innsats av klubbledelsen av å hente angrepsspillere som f.eks. Lewandowski siste årene for bidrag av mer målpoeng. Fantastisk å se Benzema tilbake i sitt store form, men tror våre supportere har allerede anerkjent stort ønske om en spiller til hovedstaten: Kylian Mbappé! Med de beste vingene rundt seg, kreative midtbanespillere og dødelige avslutnings-ferdigheter som Mbappé har å tilby kan Real skape et fryktet, dominerende dynasti neste tiåret med fremtidige spillere som Ødegaard, Takefusa, (Ceballos?) og nåværende unggutter som Vinicius Jr, Rodrygo og Jovic. Får vi dette på plass, som kan vi være vitner til et tiår med spektakulære opplevelser!

Hva er ditt beste Real Madrid-relaterte minne (bortsett fra La Décima)? Og hva er ditt verste?

Mitt største minne er da Real vant kvartfinalen 3-0 mot Wolfsburg på Santiago Bernabeu 12. april 2016 i Champions League . Kan med glede si jeg var tilstede og kunne vitnet til det uforglemmelige hattricket til CR7!!  Opplevelse som til den dag i dag enda er vanskelig å innse hvor stort det er for meg! Mitt verste er minne er 5-1 tapet på Camp Nou 28. oktober 2018. Har vært noe stygge tap gjennom årene mot rivalen vår, men denne satt preg på meg som verste minnet.

Har du noen spesielle Real Madrid-effekter, har du vært i Madrid og sett kamp, har du møtt en spiller, eller er det noe annet vi bør vite?

Har utrolig mye! Har fleste hjemmedrakter, sover i Real-sengetøy, logo-flagg, Real-hengselsflagg på veggen, logo-metallplate hengende på veggen og diverse småting! Jeg har vært vitnet til 5 kamper, 4 av dem på mektige Santiago Bernabeu. Kampene var følgende:

  • FC Barcelona –  2. mars 2013 på Santiago Bernabeu : La Liga
  • VfL Wolsburg –  12. april 2016 på Santiago Bernabeu : Champions League
  • Sevilla FC –  9. august 2016 på Lerkendal stadion 😀 : UEFA Super Cup
  • Real Sociedad – 22. november 2019 på Santiago Bernabeu : La Liga
  • PSG – 26. november 2019 på Santiago Bernabeu : Champions League

Til slutt: Sett opp ditt drømmelag av nåværende og tidligere Real Madrid-spillere, og ikke glem å sette kapteinsbindet på din favorittspiller!

Casillas – Carvajal, Ramos (kaptein), Varane, Marcelo – Modric, Kroos – Di Maria, Zidane, Raúl – C. Ronaldo. Trener: Carlo Ancelotti

Takk til Miran for gode svar! Hvis du selv ønsker å være med i vår nye artikkelserie, kan du svare på de samme spørsmålene og sende de på mail til ruben@realmadridnorge.no.

Legg inn en kommentar