Nyheter

TV2 med rettighetene til LaLiga

TV2 har kjøpt rettighetene til LaLiga fra sommeren 2021, til og med sommeren 2026.

LaLiga var i en årrekke å se på Viasat sine kanaler, og senere på strømmetjenesten Viaplay, hvor man også kunne se laget i aksjon i Champions League. Dette fungerte veldig godt da kommentatorer med god kjennskap til de spanske klubbene kommenterte både LaLiga og Champions League. Sommeren 2018 så var det dog et helt nytt og ukjent selskap som kjøpte opp rettighetene til LaLiga Santander, nemlig Strive Sports. Ikke bare kjøpte de opp rettighetene til LaLiga, men også Serie A og MLS, og de leverte tilgang for en langt lavere pris enn andre selskaper hadde gjort tidligere.

Kritikken har dog vært svært varierende til Strive Sports, hvor noen har slitt med opplevelsen, mens andre har nytt godt av den billige prisen. Blant annet mistet en rekke abonnenter tilgang til oppgjøret mellom Atlético Madrid og Real Madrid i 2018, og dette fikk strømmetjenesten mye kritikk for. Et annet område hvor det har vært varierende kritikk er med tanke på kommentatorene som har jobbet for Strive, men dette har bedret seg med tiden hvor blant annet flere norske kommentatorer har blitt ansatt.

Da det ble klart i sommer at Martin Ødegaard skulle spille for Real Sociedad denne sesongen så kom norske TV2 på banen, og kjøpte rettighetene til å sende enkelte kamper fra LaLiga Santander hver helg. Det har dermed vært et samarbeid mellom Strive Sports og TV2 inneværende sesongen, hvor spesielt kampene til La Real, Real Madrid og Barcelona har blitt sendte på TV2 Sport Premium og TV2 Sumo. Nå har omsider den norske kanalen som er en del av danske Egmont Group kjøpt rettighetene til LaLiga Santander fra og med sommeren 2021.

Det vil da si at TV2 vil få et bredt spekter av tilbud til fotballinteresserte de kommende årene hvor: UEFA Champions League, norsk landslagsfotball, UEFA Euro 2020, La Liga Santander, Premier League, og UEFA Europa League vil være mulig å se hos de de. Hvordan satsningen på LaLiga Santander blir, og hvordan prisene kommer til å være for abonnement er enda usikkert, men TV2 satser hardt. Det vil bli nok av fotball for det norske publikum, og LaLiga Santander vil endelig bli vist permanent på TV2 i en periode på fem år.

Hva tenker du om at TV2 har kjøpt rettighetene til LaLiga? 

Legg inn en kommentar