Nyheter

OFFISIELT: La Liga returnerer i juni

Den spanske statsministeren Pedro Sánchez har lørdag ettermiddag bekreftet at de har gitt grønt lys for at La Liga kan starte opp fra og med 8. juni.

Real Madrid skriver videre følgende på deres egne nettsider:

«Returneringen av de store profesjonelle sportslige konkurransene, spesielt den profesjonelle fotballigaen, vil bli godkjent fra uken som begynner 8. juni. Ballen vil rulle igjen under forhold som garanterer optimal sikkerhet for alle de som deltar i konkurransene.»

Viasats ekspert på spansk fotball, Petter Veland, skriver på twitter at det meste tyder på at La Liga er tilbake fra og med 12. juni – med mindre spillerne/spillerforeningen får trumfet gjennom lenger oppkjøring. Det er ikke kommet noe informasjon om når Real Madrid kommer til å spille sin første kamp siden corona-krisen stengte fotballen. Kampene kommer til å bli spilt uten publikum.

12. mars 2020 ble La Liga og Segunda Division utsatt i minst to uker på grunn av coronaviruset. 23. mars ble den spanske ligaen utsatt på ubestemt tid. Den siste kampen som ble spilt i La Liga før coronaviruset satte en stopper for fotballen, var Eibar – Real Sociedad 10. mars. Nå ser det ut som at alle La Liga-frelste får sett spansk fotball igjen fra 12. juni.

Marca skriver på sine sider at La Liga kommer til å bli gjenåpnet med Sevilla-derbyet fredag 12. juni. Resten av tidspunktene for de resterende kampene kommer til å bli kommunisert ut til La Liga-klubbene 28. mai, skriver Marca.

Legg inn en kommentar