Jamal Gullbergs spesialer

Tre spillere som kan overraske neste sesong

(Kommentar): I det vi feirer seriemesterskapet i La Liga og ser frem til neste runde i Champions League, kan vi ta oss tiden til å se på noen av de unge prospektene som har til gode å vise sine beste utgaver av seg selv i Real Madrid drakten. Jamal Gullberg kommenterer.

Luka Jovic 

Serberen var en av de heteste unge spissene på markedet i det han briljerte for Eintracht Frankfurt i 18/19-sesongen. Jovic skårte hele 17 mål og hadde 6 målgivende pasninger på 32 spilte kamper for den tyske klubben som endte på niende plass i årets sesong i Bundesliga. Kraft-spissen ble hentet til Real Madrid for 60 millioner euro i juli 2019, men har til gode å imponere, og ikke minst forsvare den høye overgangssummen. 

Så langt i Real Madrid-karrieren til Luka Jovic har serberen produsert 4 målpoeng på 799-minutter og arvtaker-rollen til Karim Benzema som antageligvis var tanken bak signeringen, er et godt stykke unna å bli anerkjent som realistisk. Til sammenligning har Benzema 26 skåringer og 11 målgivende på 47 kamper i alle turneringer. 

Hva er det som skal til for at den serbiske spissen får ting til å løsne? Dette spørsmålet har nok trenerteamet også tatt stilling til, men det virker for meg at dybde i troppen også er en annen problemstilling som Zinedine Zidane får hodebry av. Per i dag har vi Mariano Díaz, Luka Jovic og Karim Benzema som alternativer. Mariano, som har under en halv omgang i antall minutter for Real Madrid denne sesongen anses for meg å være et mindre attraktivt valg enn Luka Jovic. Kanskje får vi se en bedre utgave av serberen med nummer 18 på ryggen neste sesong. 

Les også: Jovic’ marerittår fortsetter

Éder Militão

Eder Militão
DEBUT: Éder Militão i hans debut for Real Madrid, mot Levante 14. september 2019.

Brasilianeren har vist seg frem når Sergio Ramos ikke har vært tilgjengelig og har fått vise sine kvaliteter i 15 kamper for de hvitkledde denne sesongen. Midtstopperen har vist seg å være svært allsidig både når det kommer til tekniske og fysiske ferdigheter, men også når det kommer til antall posisjoner han kan spille i. Ildprøven nærmer seg for Militão da brasilianeren tar midtstopperplassen til Sergio Ramos når Manchester City tar i mot Real Madrid i Champions Leagues andre oppgjør fredag kveld. 

Les også: Éder Militão: – Stol på meg

Brahim Díaz

Brahim Díaz
FØRSTE SCORING: Brahim Díaz setter inn sin første scoring for Real Madrid i bortekampen mot Real Sociedad i mai 2019.

Den 21-årige spansk-marrokanske midtbanespilleren har i 19/20-sesongen fått 206 minutter under Zidane og har produsert 2 målpoeng. Díaz ble hentet fra Manchester City i januar 2019 for en overgangssum på 17 millioner euro og enkelte rykter tilsier at Díaz kan være på vei bort på et utlån til enten Getafe eller Real Betis. 

Real Madrid har så langt hatt gode erfaringer med utlån innad i La Liga denne sesongen og et par gode eksempler er Martin Ødegaard (Real Sociedad) og Takefusa Kubo (RCD Mallorca), som begge har vist fremgang i sine respektive utlåns-klubber. 

Hva tror DU skjebnene til disse spillerne er? Vi vil høre din mening – kommenter nedenfor! 

Legg inn en kommentar