Spillervurderinger: Real Madrid 1 – 0 Mallorca

Real Madrid sleper seg til 1-0 seier i returen

Real Madrid 1-0 Mallorca
Estadio Santiago Bernabeu
La Liga, runde 19
Onsdag 3. januar, 19:15

La Liga er endelig tilbake på nyåret og Real Madrid skal i aksjon mot Mallorca. Mallorca har ikke gjort sin beste sesong så langt, men har 2 seire på sine siste 3 kamper. For hjemmelaget starter sesongen med flere gladnyheter. Vinicius er tilbake etter skaden og starter dagens kamp. Tchoumeni er også tilbake for fullt og går inn som midtstopper sammen med Rudiger. Carvajal er også på plass. Lunin får igjen tillit fra start, med Kepa ute med litt småplager. Det er også ventet en mulig debut for Arda Guler.

Kampen åpner rotete for hjemmelagets del. Virker litt rustne i utspillingsfasen og sliter med å holde på ballen. Mallorca presser bra i tillegg. Første halvsjanse kommer etter 9 minutter. Bellingham chipper over blokken og treffer nesten Carvajal. Kampen får satt seg litt etter dette og hjemmelaget tar mer over. Skapes flere halvsjanser i løpet av omgangen, men Mallorca holder stadig unna. Real Madrid må sette inn det siste giret for å vinne matchen! Dermed kommer det en kjempesjanse for Mallorca. Antonio Sanchez slår Garcia i duellen og header i tverliggeren. Ballen spretter ned på strek og er centimeter i fra å gå inn. Omgangen avsluttes heldigvis målløs.

2.omgangen starter med sjanser begge veier. Mallorca får igjen et stolpeskudd tidlig i omgangen! Real Madrid tar så over kampen litt igjen etterhvert og fyller godt på i boksen. Mallorca har som oftest 10 spillere inne i boksen når hjemmelaget triller ball. Kunne smakt fint med en ung og uredd spiller som ønsker å vise seg frem til nå (Guler)? Største sjansen til Real Madrid kommer etter 68 minutter. Rodrygo plasserer pent forbi Mallorca-keeperen, men Rajkovic holder unna. Dermed får Brahim returen og setter den i stolpen. Nesten et mirakel at den ikke går inn. Burde stått 1-0! Real Madrid forsetter å dominere kampen, men Mallorca er flinke til å gjøre det ekstremt trangt. Men det skal ikke holde. Den tyske kjempen står frem når det gjelder og lobber ballen pent over keeper fra corner. Fortjent 1-0 til hjemmelaget og fin boost for Rudiger. Real Madrid kontrollerer helt ut og starter sesongen igjen på best mulig vis. Skulle gjerne sett Guler på banen i dag, spesielt i en kamp som dette, men det får vente på seg.

Spillervurdinger:

Lunin(7): Fin klarering etter 7 minutter. Avverger en stor mulighet for Mallorca. Slår en kjempeball til Valverde i 33.minutt. Blir noe urettferdig tildelt et gult kort etter at han tydelig blir hindret i å nå ballen mot slutten av 1.omgang. Gjør ellers det han kan for å holde nullen.

Carvajal(6): Ikke så veldig travel defensivt, men står høyt og gjør seg tilgjengelig i offensive posisjoner. Flere gode løp.

Rudiger(7): Får vist både farten og rutinen sin i 1.omgangen. God kontroll. Scorer 1-0 på vakkert vis. Står frem når det gjelder som mest og blir matchvinner i dag.

Tchoumeni(5): Er komfortabel som midtstopper og har godt overblikk. God kontroll sammen med Rudiger.

Garcia(5): Får ikke altfor mye defensiv jobb i 1.omgang og løper iherdig, men ikke helt trygg i offensive posisjoner. Trenger litt tid på seg før han er klar til å ta over for Mendy.

Valverde(7): Kutter ofte rett igjennom midtbanen og gjør samtidig en god defensiv jobb. Sliter med å trenge igjennom Mallorca-blokken, men er sjef på midtbanen.

Kroos(6): Gjør som han gjør best i 1.omgang. Fullstendig kontroll på ballen og flere gode baller til alle kanter. Ut for Joselu etter 67 minutter.

Modric(7)BB: Flere gode forsøk på gjennomspill i 1.omgang, men Mallorca ligger lavt. Skaper blant annet en kjempesjanse for Vinicius. Byttes ut for Ceballos etter 85 minutter. Godkjent kamp av kroaten og absolutt den som skaper mest for hjemmelaget i dag.

Bellingham(6): Viser godt overblikk med chippen mot Carvajal etter 9 minutter. Ellers ikke så mye han utretter. Gjør en god jobb på små flater og får vist frem fysikken sin.

Vinicius(6): Er nok litt rusten etter returen, men virker å være i god form. Bommer på en god mulighet etter ball fra Modric. Kjempeskudd fra 20 meter etter 37 minutter. Byttes ut etter 60 minutter. Fint å ha han på plass igjen!

Rodrygo(6): Kommer ikke til de største mulighetene 1.omgangen. Skaper en kjempesjanse etter 69 minutter og burde i det minste fått hockey-assist på returmissen til Brahim.

Innbyttere:

Brahim(5): Inn for Vinicius etter 60 minutter. Burde scoret kampens første mål etter 69 minutter.

Joselu(5): Inn for Kroos etter 67 minutter. Skjedde ikke stort.

Ceballos(NA): Inn for Modric etter 85 minutter. For liten tid til vurdering.

Vazquez(NA): Inn for Rodrygo etter 85 minutter. For liten tid til vurdering.