Kamprapporter

Spillervurderinger: Champions League-finalen

Det var Liverpool som hadde kampen, og presset fra start til slutt, men en helt enorm Thibaut Courtois var i det umulige hjørnet. I tillegg til at Real Madrid sin sisteskanse stengte buret så scoret Vinícius Júnior kampens eneste mål, og Real Madrid kunne til slutt løfte deres fjortende trofé.

Liverpool 0-1 Real Madrid
Stade de France, Paris
Champions League,
finale
Lørdag 28.mai, kl:21.36

0-1 Vinícius Júnior (59′) – Assist: Federico Valverde

Oppgjøret som skulle ha startet kl:21.00 lokal tid ble utsatt grunnet opptøyer utenfor stadionet i Paris, og det ble en meget kaotisk start på oppgjøret. Camilla Cabello fikk ikke holdt sitt åpningsshow til bestemt tid, og avspark ble ikke tatt til bestemt tid. Tross opptøyer, og bråk så kom omsider oppgjøret til slutt i gang, over en halv time etter kampen egentlig skulle vært i gang.

Det meste handlet om storlaget fra Liverpool i åpningen av oppgjøret, og ved halvspilt omgang skapte Mané en farlighet, men Courtois reddet flott. Selv om de rødkledde hadde ballen mest, og presset på så var Real Madrid det eneste laget som fikk ballen i mål i første omgang. Scoringen kom ikke uten kontroverser, hvor Benzema til slutt ble annullert for å være plassert i offside til tross for at ballen kom fra to Liverpool-spillere. Dermed stod det målløst til pause.

Den andre omgangen ble noe mer jevnspilt i åpningen, og nok en gang var det Real Madrid som fikk ballen i mål. Rett etter en halvsjanse fra Liverpool holdt Modric lenge i ballen, og lurte frem Robertson før han slo gjennom på Valverde. Midtbanespilleren stormet fremover, og slo en perfekt pasning på bakerste stolpe hvor Vinícius Júnior sklei kula i mål til 0-1. Vakkert angrep fra Los Blancos! Etter scoringen presset Liverpool på, og det var kun noen helt elleville redninger fra Courtois som holdt Real Madrid i ledelsen. Mot slutten balanserte kampen seg noe mer, og Real Madrid kunne til slutt løfte Champions League-trofé nummer 14!!

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (10! BB): Spiller muligens den beste Champions League-finalen en målvakt har gjort noen gang. Har ni redninger, hvor minimum tre av de er skikkelig gode. I tillegg har han flere gode brudd hvor han stuper ut i feltet, og fanger ballen eller bokser den unna farlig områder. Gjør alt i alt en prikkfri kamp, og er nesten alene grunnen til at Real Madrid løfter troféet. For en opptreden! Banens beste uten tvil, uansett lag.

Dani Carvajal (8): Det har vært stilt mange spørsmål vedrørende Carvajal, og hans evne til å beholde plassen i laget denne sesongen, men står nok en gang frem når det trengs som mest. Har relativt god kontroll på Mane og Diaz defensivt, og det er ikke veldig mye som slipper til på hans side. Kun et par farligheter eller halv-sjanser skapes på hans side, og i tillegg til dette så involverer han seg tidvis offensivt, og i oppbyggingen av spillet.

Eder Militão (8): Slipper til gjestene en god del sentralt i banen, og kan muligens kritiseres for dette, men samtidig kommer mange av sjansene mellom ledd, og ikke av direkte feil fra en enkelt forsvarer. Som nevnt er det mange avslutninger, men det er også svært mange avslutninger som blokkeres eller avverges før de blir til sjanser, og her er Militão god. Gjør en solid jobb når alt kommer til alt, spesielt med tanke på trykket som kommer hans vei.

David Alaba (8): Leder, dirigerer, og står opp som en bauta defensivt. Jobber godt sammen med Militão, og dette til tross for at de settes under enormt press. Blokkerer skudd, takler hardt, og er som vanlig tryggheten selv når Real Madrid spiller seg ut bakfra. Avslutninger imot lyver muligens litt i forhold til arbeidet han gjør sammen Militão, for er faktisk med å holde buret rent.

Ferland Mendy (7): Lar Salah komme til litt for mange sjanser, og det at det er akkurat Salah, spilleren på hans side som kommer til sjansene gjør at han må trekkes noe. Riktignok beveger trioen på topp seg mellom de ulike posisjonene, og han er ikke alene om å slippe han til. Viktig i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut, og bommer ikke mer enn en enkelt pasning i løpet av hele kampen.

Luka Modric (7): Er en god del involvert i spillet, men ikke like mye vi kjenner til fra tidligere i sesongen. Driver ikke like ofte fremover i banen, men binder heller sammen spillet fra en noe dypere posisjon. Jobber godt begge veier, og demmer opp svært godt når midtbanen til Liverpool på hans side forsøker å involvere seg. Er helt enormt rå i forkant av scoringen hvor han lurer frem Robertson, før han spiller ballen inn bak rommet backen etterlater. Får løfte sitt femte trofé i turneringen!

Carlos Casemiro (8): Spiller en ganske god kamp lørdag kveld, og spesielt er balansen mellom press, taklinger og at han faller av for å hjelpe til defensivt enormt god. Har fire taklinger hvor han gjenvinner ball, og fem dueller han vinner i luftrommet, og en varierende treffprosent på pasningene sine.  Statistikken viser dog ikke alt hva angår brassen sin prestasjon, for det er det som ikke vises på statistikken han gjør godt. Balansen han tilfører, valgene om når han skal presse, og når han skal falle av, og tryggheten han tilfører er det som gir han denne karakteren.

Toni Kroos (8): Spilleren som er nest mest involvert i oppgjøret, kun bak Fabinho. Treffer på 93% av pasningene sine, og vinner tre taklinger. Sliter tidvis litt med å demme opp defensivt, og blir tidvis litt for treg, men justerer dette utover i kampen. Spesielt i andre omgang er han god hvor han faller en god del dypere for å involvere seg i spillet, og kommer seg bort fra presset til Liverpool hvor han får dirigere slik kun han kan. Gjør alt i alt en god kamp, og spesielt måten han justerer spillet sitt på utover i kampen er noe som trekker opp.

Federico Valverde (8): Offensivt tilfører han ikke spesielt mye i første omgang, men balansen han tilfører laget både defensivt, og offensivt er noe få andre kan matche. Ikke veldig trygg med pasningene sine, men får til slutt en helt kamp-avgjørende involvering nettopp med pasningsspillet sitt. Slår en helt tullete pasning tvers gjennom forsvaret til de rødkledde som Vinícius Júnior omsetter til mål. Jobber knallhardt gjennom oppgjøret, og involverer seg i en rekke ulike deler av banen, samtidig som han er helt avgjørende for resultatet.

Karim Benzema (6): Klarer ikke å involvere seg like mye som vi har sett tidligere denne sesongen, og noe av det skyldes nok en god Fabinho sammen med et kompakt forsvar. Er frempå ved et par anledninger, og setter faktisk ballen i mål i første omgang, men scoringen blir merkelig nok ikke stående selv om kula kommer fra to Liverpool-spiller. Trekker på seg forsvaret, og gjør de kompakte, hvilket skaper rom for de to andre i angrepet.

Vinícius Júnior (7): Hvem hadde for et par sesonger siden trodd at Vinícius Júnior skulle bli eneste målscorer, og helt avgjørende i en Champions League-finale i år? Unggutten har tatt enorme steg, og ble lørdag kveld, kampens eneste målscorer. Presser Trent ved et par anledninger, og like før timen sniker han seg backen for å skli kula i mål til 0-1. Blir kamp-avgjørende, og eneste målscorer i Champions League-finalen sesongen 2021/22, hvilket gjør at de hvitkledde kan løfte troféet.

Innbytterne:

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

1 comment

  1. Godt satte karakterer og kommentarer. Veldig bra!! Enig i at alle utespillerne fortjener 7 – 8 i karakter, bortsett fra Benzema som ikke er på sitt beste. Bl.a. misser han på en potensiell farlig kontring hvor Kroos, Vini og han rykket fram, men hvor Benzema ikke klarte å stokke beina.

Legg inn en kommentar