Sesongvurderinger

Spillervurderinger 18/19: Leiesoldatene

Terningene skal trilles, og vi skal vurdere spillerne som har vært på utlån denne sesongen.

En lang sesong er over, og det er ingen tvil om at Real Madrid har levert en sesong som har vært langt under par. Årets sesong har vært en Real Madrids dårligste sesonger i dette årtusen, men allerede før overgangsvinduet har startet har klubben hentet inn forsterkninger til neste sesong. Målet er selvsagt at man ikke skal få en gjentagelse av forrige sesong. Det er nok også mange som mener at Real Madrid hadde hatt godt av å ha noen av de utlånte spillerne i troppen denne sesongen. Vi har fulgt totalt ti av Real Madrids utlånte spillere denne sesongen, og vi skal nå vurdere hele låneoppholdet til hver enkelt spiller i sin helhet.

Det vil si at terningkastene baseres på hvor suksessfullt låneoppholdet har vært. Dersom en spiller har spilt lite, men prestert når han har fått muligheten vil det fortsatt være begrenset hvor suksessfullt låneoppholdet har vært, ettersom utlånte spillere helst burde spille hver eneste kamp. Terningkast seks vil bety en helt strålende sesong og veldig vellykket låneopphold, mens en treer er et låneopphold som ikke har vært krise, men spilleren har likevel ikke imponert nevneverdig. Karakteren én betyr at spilleren knapt har spilt noe som helst, og at låneoppholdet dermed har vært en stor skuffelse. Statistikkene er hentet fra transfermarkt.com og whoscored.com.

Mateo Kovacic – terningkast 3

Mateo Kovacic var ikke særlig populær hos sin tidligere trener Zinédine Zidane, og den kroatiske midtbanespilleren uttrykket forrige sommer et ønske om å forlate klubben. Det resulterte i utlån til Chelsea, hvor Kovacic har tilbragt året sesong. Det har vært en sesong preget av ustabile resultater og prestasjoner fra hele Chelsea-laget, og Kovacic har heller ikke sluppet unna dette.

Kroaten har slitt med å spille seg til fast plass i startoppstillingen til Chelsea, og i konkurranse med Ross Barkley og Ruben Loftus-Cheek er dette selvsagt svært skuffende for midtbanespilleren. Kovacic og Chelsea avsluttet likevel sesongen på best mulig måte, ettersom de avsluttet sesongen på tredjeplass i Premier League, samt ble kåret til Europe League-mestere i slutten av mai.

 • Kamper fra start (spilleminutter): 36 (3117)
 • Mål: 0
 • Målgivende: 2
 • Kort: 5 gule, 0 røde

Theo Hernández – terningkast 3

Theo Hernández har tilbragt årets sesong på utlån til Real Sociedad, og den franske backen har hatt et godkjent låneopphold i San Sebastián. Han har likevel ikke vært helt fast i lagoppstillingen, og han har variert i prestasjonene for La Real. Han har scoret ett mål, mens han også har bidratt med to målgivende pasninger denne sesongen. Litt skadeproblemer, og en tre kampers karantene bidro også til at den franske venstrebacken ikke har spilt i mer enn drøye to tredjedeler av kampene for Sociedad denne sesongen.

Real Sociedad slet i begynnelsen av sesongen, men etter jul hevet det basiske laget seg enormt, og de tok blant annet seks av seks poeng mot Real Madrid. I slutten av sesongen hadde laget til og med mulighet til å kjempe om en plass i Europa League, men tapet mot Espanyol i siste serierunde førte til at katalanerne sikret den siste Europe League-plassen.

 • Kamper fra start (spilleminutter): 28 (2336)
 • Mål: 1
 • Målgivende: 2
 • Kort: 5 gule, 1 rødt

Martin Ødegaard – terningkast 6

For en sesong Martin Ødegaard har hatt i den nederlandske æresdivisjonen! Selv om Vitesse ikke klarte å sikre plass i Europa League-kvalifisering til neste sesong, har nordmannen gjort alt i sin makt for å få dette til. Ødegaard har til og med levert en såpass bra sesong at flere nå ønsker å se midtbanespilleren i Real Madrid-troppen til neste sesong.

Nordmannen har startet nesten 40 kamper denne sesongen, og han bidratt med hele 23 målpoeng. Ødegaard har tidligere vært kritisert for å være god til å drible, men å mangle sluttprodukt. Denne sesongen har kritikerne blitt stilnet, og den unge nordmannen har vært en av de mest produktive spillerne i ligaen. Det vil bli svært spennende å se hva som skjer med Martin Ødegaard i sommer, og Ajax skal også vært svært interessert i hente nordmannen tilbake til Nederland. Det er likevel ingen tvil om at Martin Ødegaard har hatt sin livs sesong i Eredivisie i år.

 • Kamper fra start (minutter spilt): 39 (3288)
 • Mål: 11
 • Målgivende: 12
 • Kort: 4 gule, 0 røde

Achraf Hakimi – terningkast 5

Achraf Hakimi var populær hos Zinédine Zidane i forkant av forrige sesong, men da Julen Lopetegui ble trener, og Álvaro Odriozola ble hentet inn, ble det ikke lenger plass til den marokkanske backen i troppen. Dermed ble det utlån for Hakimi, og Borussia Dortmund var klubben som skulle være ungguttens arbeidsgiver i to sesonger. Dette fungerte strålende for både Dortmund og Hakimi, som begge leverte en strålende sesong. Dessverre mistet Hakimi de to siste måneden av sesongen med skade.

Hakimi har spilt både på høyre- og venstreback denne sesongen, og han har vært én av de beste spillerne for et Dortmund-lag som virkelig har hatt en god sesong. Marokkaneren har spilt 28 kamper denne sesongen, og han har vært involvert i hele ti scoringer. Det ser ut som Hakimi får bli i Dortmund i én sesong til, men det vil bli svært spennende å se hva som skjer med marokkaneren når han kommer tilbake til Real Madrid, spesielt hvis han klarer å levere en like god sesong også den kommende sesongen.

 • Kamper fra start (minutter spilt): 25 (2379)
 • Mål: 3
 • Målgivende: 7
 • Kort: 5 gule, 0 røde

Raúl de Tomás – terningkast 5

Raúl de Tomás har vært en populær mann i Madrid de siste sesongene, og det er nok mange som mener at han burde få muligheten for Real Madrid. Dette har så langt ikke vært tilfellet, og denne sesongen har han spilt sin andre sesong på rad i Rayo Vallecano. Mange stilte seg tvilsomme til om spissen kunne klare å score like mye mål i La Liga som han gjorde i Segunda División, men De Tomás har stilnet mange av sine kritikere. Selv om han ikke scoret like mange mål som forrige sesong, er likevel 14 scoringer for et av de svakeste La Liga-lagene svært imponerende.

De Tomás spilte hele 34 kamper for Rayo denne sesongen, hvilket betyr at han har spilt nesten samtlige oppgjør for laget denne sesongen. Selv om mye tyder på at den spanske spissen ender opp et annet sted enn i Madrid kommende sesong, er det ingen tvil om at han kan score mål. Selv om De Tomás ikke kunne redde Rayo Vallecano fra nedrykk, er det vanskelig å se bort ifra spissens strålende målsnitt og gode sesong generelt.

 • Kamper fra start (minutter spilt): 32 (2849)
 • Mål: 14
 • Målgivende: 1
 • Kort: 6 gule, 0 røde

Óscar Rodríguez – terningkast 4

Óscar Rodríguez har tilbragt årets sesong i Madrid-klubben Leganés, og han har levert en relativt god sesong for laget som kom på trettendeplass i La Liga. Selv om Óscar ikke er den mest målfarlige spilleren i Leganés er det ingen tvil om at 20-åringen har vært svært viktig for Madrid-klubben denne sesongen. Dette er tydeliggjort ved at unggutten har spilt hele 32 kamper for Leganés, og han er blant de fire spillerne som har spilt mest for laget denne sesongen.

I tillegg har Óscar Rodríguez bidratt med noe målpoeng. Han har scoret fire mål og levert fire målgivende, hvilket betyr at unggutten har bidratt med åtte målpoeng denne sesongen. Dette er selvsagt veldig imponerende tall for en 20-åring i La Liga, og det er ingen tvil om at Óscar har hatt en brukbar sesong for Leganés. Klubben har også bekreftet at Óscar blir i Leganés også neste sesong, i og med at lånet ble forlenget i én sesong til. Dermed er det bare å håpe på at Óscar klarer å fortsette den positive utviklingen, også neste sesong.

 • Kamper fra start (minutter spilt): 29 (2540)
 • Mål: 4
 • Målgivende: 4
 • Kort: 6 gule, 0 røde

Borja Mayoral – terningkast 2

Borja Mayoral har hatt en skuffende sesong i Levante, og det er nok få som ser for seg at den spanske spissen har en framtid i Real Madrid etter årets sesong. Han har slitt med å spille seg til fast plass i laget, og han har ofte startet kamper denne sesongen på benken. Av de 34 kampene han har deltatt i denne sesongen har han kun startet 20 av dem, og selv om han fikk flere muligheter mot slutten av sesongen, er det ingen tvil om at Mayoral ikke har fått fast startplass i Levante denne sesongen.

I tillegg har prestasjonene ofte vært svake for Mayoral når han først har fått muligheten. Unggutten har ikke bidratt med mer enn syv målpoeng denne sesongen, og spissen har kun scoret fem mål, hvorav to av dem kom i Copa del Rey. Det ble som sagt en bedring i slutten av sesongen når det kommer til spilletid, men prestasjonene fra både Mayoral og Levante var skuffende i denne perioden. Levante lå en periode også i fare for å rykke ned, men de klarte å sikre seg fornyet plass i La Liga.

 • Kamper fra start (minutter spilt): 20 (1964)
 • Mål: 5
 • Målgivende: 2
 • Kort: 2 gule, 0 røde

Andriy Lunin – terningkast 1

Andriy Lunin ble hentet til Real Madrid forrige sommer som et av de største keepertalentene i verden, og det var mange som hadde store forhåpninger til den ukrainske keeperen. Det var nok få som var uenige i at han burde lånes ut, men at sesongens hans kom til å bli som den ble var det nok få som hadde sett for seg. Lunin har nemlig knapt spilt noe som helst for Leganés. Keeperen startet kun fire kamper for Leganés i La Liga, hvilket kun var fordi Iván Cuéllar hadde suspensjon eller skade.

Dessverre ble det ikke mange kamper for Lunin denne sesongen, men når han har fått muligheten har han likevel levert noen gode kamper. Han reddet blant annet straffespark mot Atlético Madrid på Wanda Metropolitano, og han hadde også en strålende redning i samme kampen. Unggutten holde også nullen i tre av de til sammen syv kampene han spilte, og han slapp kun inn syv mål på syv kamper. Det blir spennende å se hva som skjer med Lunin neste sesong, men det er ingen tvil om at han må spille fast fra og med neste sesong.

 • Kamper fra start (minutter spilt): 6 (544)
 • Holdt nullen: 3
 • Straffer reddet: 2
 • Kort: 1 gule, 0 røde

Rodrygo Goes – terningkast 3

Rodrygo har nettopp fullført sine siste kamper for Santos, og den brasilianske 18-åringen skal angivelig presenteres som Real Madrid-spiller på Santiago Bernabéu neste uke. Det er mange som har store forventninger til brasilianeren, og det blir spennende å se hva som skjer med ham den kommende sesongen. Ligasystemet fungerer annerledes i den brasilianske ligaen, og Rodrygo har dermed deltatt i både 2018 og 2019-utgaven av den brasilianske Serie A.

Unggutten har levert et godt siste år i Brasil, og det er ingen tvil om at han innehar et vanvittig toppnivå. Rodrygo har likevel vært noe mer varierende i prestasjonene etter at overgangen til Real Madrid ble klar, og han har under Jorge Sampaoli ikke vært helt fast i laget heller. Fra august 2018 og fram til nå har Rodrygo kun scoret fire mål og levert to målgivende pasninger på 24 kamper i den brasilianske ligaen. Han har likevel storspilt på aldersbestemte landslagslag, blant annet sammen med sin nye Real Madrid-lagkamerat Vinícius Júnior.

 • Kamper fra start (minutter spilt): 19 (1887)
 • Mål: 4
 • Målgivende: 2
 • Kort: 1 gult, 0 røde

James Rodríguez – terningkast 3

James Rodríguez har hatt en relativt tøff andre sesong i Bayern München. Den første sesongen var strålende for colombianeren, men under Niko Kovac, lagets nye trener, har James slitt med å spille seg inn i laget. Det har ført til at colombianeren ikke har startet mer enn 19 kamper totalt, og antallet målpoeng er også betraktelig lavere denne sesongen enn tidligere. James har bidratt med 13 mål for Bayern München i en sesong hvor laget nok en gang vant Bundesliga og den tyske cupen.

Den skuffende sesongen har ført til at overgangen fra Real Madrid til Bayern München ikke vil bli gjennomført, og dermed er det mye usikkerhet rundt hva som skjer med James i sommer. Colombianeren spiller for øyeblikket Copa América med Colombia, og det blir nok neppe en løsning på dette før han returnerer fra Brasil. Mange ønsker nok å se colombianeren i en Real Madrid-drakt, men det er i skrivende stund svært lite som tyder på at dette kommer til å skje.

 • Kamper fra start (minutter spilt): 19 (1654)
 • Mål: 7
 • Målgivende: 6
 • Kort: 4 gule, 0 røde

Legg inn en kommentar