Mats Hermansens spesialer

Spillerne viser sin støtte til Zidane

Med en viktig seier over Sevilla i går og en skjebnekamp til uken, er det ingen tvil om hvilken trener spillerne vil ha.

Det har vært mye prat om Zidane den siste perioden. Snakken om Pochettino har intensivert og det går rykter om at Zidane går mot slutten av perioden sin som trener. Marginene er så små i en klubb som Real Madrid. Du kan vinne 10 på rad og spille strålende fotball, men taper du 3 på rad etterpå begynner praten. Ville det egentlig vært sånn at Zidane ville fått sparken dersom det ble tap mot Sevilla? Det viktigste må være hva spillerne synes og de er tydelig sikker i sin sak.

Det har også skjedd så mange ganger før. Madrid møtte lite motstand i Zidanes to første sesonger. Alt gikk på skinner og Madrid var bedre enn nesten noen gang. Det begynte å stoppe opp litt i den tredje sesongen. Selvom det gikk dårlig i ligaen, vinner Madrid Champions League. Zidane får alltid det beste ut av laget sitt, selvom om formen svikter av og til. Det er nok ingen annen trener som får like mye respekt av spillergruppa som Zidane og dermed vil det bli feil å kvitte seg med han nå.

Denne sesongen har det også skjedd. Madrid skulle møte med Barcelona etter svake prestasjoner i Champions League og vinner 3-1. Madrid måtte vinne begge kampene mot Inter etter å ha tatt bare 1 poeng i gruppa. Det gjør de. Selvom de taper kampen mot Shakhtar, svarer de mot Sevilla. Nå må kampen mot Mönchengladbach vinnes for å unngå katastrofe i Europa. Jeg er ganske sikker på at spillerne vil svare der også.

Legg inn en kommentar