William Gromstads spesialer

Sommerens store utfordring

Gang etter gang har Florentino Perez bevist at han er kapabel til det meste. I løpet av to perioder som president i Real Madrid har han nærmest på mirakuløst vis lokket verdens største stjerner til klubben, men i løpet av de neste dagene kan han møte sin potensielt største utfordring. Fansen, klubben, og forhåpentligvis spilleren selv, håper nå at Perez skal bli enige med PSG slik at Kylian Mbappe blir Real Madrids nye Galactico. I går kveld la han frem et offisielt bud, men PSG har vært svært motvillige til å gå inn i forhandlinger siden Qatar Sports Investments tok over klubben i 2011, og penger virkelig ikke har vært noe problem. Likevel kan Perez få selvtillit av det faktum at han har signert flere verdensklassespillere tidligere, også da mot alle odds.

Saken fortsetter under bildet

NYSIGNERING: Florentino Pérez poserer med sommerens hittil eneste signering, David Alaba.

Figo: 12. juli 2000, sa en nyvalgt Florentino Perez at «Hvis ikke Figo signerer for Real Madrid, skal jeg personlig betale sesongkortet til medlemmene våre i år.» 13 dager senere var portugiseren snappet opp fra vår argeste rival for 72 millioner euro, i det som var en meget kontroversiell overgang.

Zidane: Den påfølgende sesongen var Real Madrids fokus på signeringen av Zinedine Zidane fra Juventus. Som kjent delte Perez og Zidane en middag i Monaco under en Champions League-seremoni, der franskmannen brukte en serviett til å skrive at han ønsket en overgang. Luciano Moggi i Juventus var derimot ikke villig til å selge, og har senere uttalt at han fortalte Zidane at Florentino Perez ville få beskjed om at det ikke var aktuelt med et salg. Likevel hadde Zidane allerede bestemt seg, og han signerte for 77 millioner euro, noe som den gangen var overgangsrekord.

Ronaldo: Sommeren 2002 var fenomenet Ronaldo ikke til salgs under noen omstendigheter, i følge daværende Inter-president Massimo Moratti. «Ronaldo må begynne å forstå at man noen ganger må tilpasse seg situasjoner som ikke matcher ens egne ønsker og forventninger. Han blir i Inter, enten han liker det eller ikke.» Nok en gang ble viste Perez hvor god han er til å forhandle, og Real Madrid signerte brasilianeren for 55 millioner euro.

2009: Hjemkomsten til Perez som president i klubben ble markert med en sommer for historiebøkene. Enorme investeringer ble gjort da Karim Benzema, Kaka, Xabi Alonso, Raul Albiol, og Alvaro Arbeloa ankom klubben. Det hele toppet seg da Cristiano Ronaldo ble signert som verdens beste spiller fra Manchester United for 94 millioner euro.

Saken fortsetter under bildet

Karim Benzema
KONTRAKT: Karim Benzema skriver under på Real Madrid-kontrakten sin sammen med president Florentino Pérez sommeren 2009.

Modric og Bale: Før Nasser Al-Khelafi ankom scenen, var trolig Daniel Levy i Tottenham mannen Perez hadde de tøffeste forhandlingene med. Her handlet det ikke bare om penger, men også timing. Han måtte slå til når spillernes kontrakter var i ferd med å gå ut, og da Modric og Bale begge unnlot å være med på pre-season med London-laget i henholdsvis 2012 og 2013, fikk Perez det nok en gang som han ville.

Hazard: Belgieren er Real Madrids siste store signering, og Perez brukte samme taktikk som da han var i forhandlinger med Tottenham. Med bare et år igjen av kontrakten så Chelsea seg tvunget til å selge, og overgangssummen ble ryktet til 100 millioner euro, men senere rapporten melder at det var betydelig mer enn det reelle beløpet.

Mbappe: Det er tydelig at Perez har vært i lignende situasjoner tidligere, selv om det sjelden har vært klubber som er så økonomisk uavhengige som PSG. Etter det kontroversielle Superliga-forslaget trenger Perez en seier, og dersom han lykkes med å få Mbappe til Real Madrid, sitter han nok en gang igjen som den store vinneren.

Legg inn en kommentar