Belgia 1-2 Italia
Allianz Arena, München
Kvartfinale
Fredag 02.07. – klokken 21

Italia har for mange seilet opp som mesterskapsfavoritt og fikk for alvor vist seg i denne kampen mot Belgia, som troner på toppen av FIFA rankingen. La Azzurra trykket til fra start og fikk etter 13 minutter en skåring etter et frispark, men etter en VAR sjekk ble det dømt offside. Etter 31 minutter ble det derimot 0-1 etter et intensivt Italiensk press. Immobile går i bakken innenfor 16-meteren og de blå roper på straffe. Spillet fortsetter og Italia opprettholder presset og vinner tilbake ballen da Belgia forsøker å spille seg ut. Verratti spiller opp Barella som drar av 3 røde før han setter ballen i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Courtois.

I det 44. minuttet tar Insigne med seg ballen opp langs venstre kant, drar av en mann og curler ballen opp i det lengste hjørnet fra drøye 20 meter. Courtois var nok en gang sjanseløs på den italienske magikerens signaturskåring. Kort tid etter skulle avstanden reduseres. Den aktive og friske Doku blir tatt rett innafor 16-meteren og dommeren peker kontant på straffemerket. VAR sjekken endrer ikke på dette og Lukaku setter den hardt midt i mål og 1-2 på måltavlen rett før pause.

Andre omgang skulle ende uten mål, men Belgia var aktive og hadde noen store sjanser til å utlikne. Italia jobbet hardt, var oppofrende og etterhvert kyniske med drøying av tid ved alle muligheter, slik bare italienere kan. 1-2 endte kampen og game over for en av de store favorittene i dette EM.

Eden Hazard var ikke i troppen denne kvelden, og Courtois kan ikke klandres for målene. Italia viste seg fra sin beste side, men måtte se den viktige Spinazzola bæres av banen med noe som antakelig er en akillesseneavrivning.

Med dette tapet har ikke Real Madrid noen spillere igjen i EM, og de kan nå få seg en velfortjent ferie før de tar fatt på ny sesong.

Det knytter seg selvsagt spenning til Marco Asensio, Dani Ceballos og Jesús Vallejo som er våre utvalgte til OL.