Nyheter

Slik blir pre-season

Mandag starter pre-season for Real Madrid, kun drøye tre uker etter at Los Blancos avsluttet 2019/20-sesongen med tap mot Manchester City.

Mandag samles endelig Real Madrid-spillerne for å sette i gang sesongforberedelsene til en meget hektisk 2020/21-sesong. Pre-season vil i år foregå på en veldig annerledes måte enn ellers, da Los Blancos har for vane å tilbringe store deler av sesongoppkjøringen i et annet kontinent, der de deltar i International Champions Cup.

Sen-sommerens pre-season vil foregå uten vennskapskamper for Real Madrids del, ifølge MARCA. Zinedine Zidane skal ha vurdert at internkamper skal være nok for å få Real Madrid-troppen i kampform til seriestart, men vinduet er fortsatt åpent for treningskamper dersom dette skulle bli aktuelt. Da vil man etter all sannsynlig spille mot andre spanske lag, muligens også Madrid-baserte lag.

Før ballen nok en gang kan rulle på Valdebebas så må derimot spillerne igjennom Covid-19-tester. På samme måte som de gjorde i LaLiga-innspurten så ønsket Los Blancos å gjennomføre disse testene hjemme hos spillerne, for å unngå at spillerne er i kontakt med hverandre dersom noen skulle teste positivt.

Zinedine Zidane & Eden Hazard
CORONARETUR: Zinedine Zidane og Eden Hazard sammen utenfor Valdebebas da Real Madrid returnerte til trening etter corona-pausen i mai 2020.

Det var blant annet derfor ingen andre i Real Madrid-troppen måtte isoliseres etter at Mariano Díaz testet positivt for Covid-19 før Champions League-kampen mot Manchester City, da Los Blancos skulle gjenoppta treningene etter en kort pause etter at seriegullet var sikret. Dette satte imidlertid LaLiga en stopper for, da de påla Real Madrid å gjennomføre disse testene på Valdebebas.

Grunnen til dette skal være uvisst, men ryktene til ha det til at Real Madrid skal bruke søndagen på å kalle spillerne inn en etter en for å gjennomføre Covid-19-tester, som man vil få svar på før første trening etter all sannsynlighet settes i gang 11:00 mandag 31. august. På den måten kan man isolere en spiller med positivt resultat fort, uten av vedkommende har vært i kontakt med sine lagkamerater.

Man har fortsatt ingen fastsatt dato for når LaLiga sparkes i gang, men MARCA melder om at den tredje helgen i september blir startskuddet for LaLiga-sesongen 2020/21, altså 19/20. september. Enkelte medier hevder imidlertid at seriestart blir søndag 13. september. Dette blir etter all sannsynlighet bekreftet til uken, når terminlisten forhåpentligvis kommer.

GULL: Sergio Ramos poserer med LaLiga-trofeet etter å ha ledet Real Madrid til sitt 34. LaLiga-gull.

Når pre-season settes i gang vil det imidlertid være flere tunge fravær i Real Madrid-garderoben. Tatt kalenderen i betraktning så er det tid for landskamper, og UEFA Nations League er like rundt hjørnet. Dette er grunnen til at flere Real Madrid-spillere ikke starter sin pre-season førstkommende mandag, men med sine respektive landslag.

Dette gjelder følgende spillere: Thibaut Courtois, Eden Hazard, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Marco Asensio, Sergio Reguilón, Óscar Rodríguez, Andriy Lunin, Ferland Mendy, Raphaël Varane, Toni Kroos, Gareth Bale og Luka Jovic. Martin Ødegaard og Luka Modric var også på denne listen, men begge har meldt forfall til sine landslag for å fokusere på Real Madrids pre-season.

Det kan fort være flere spillere velger å melde forfall for å fokusere på pre-season, men foreløpig gjelder dette bare Ødegaard og Modric. I tillegg er det sterk tvil rundt fremtiden til enkelte Real Madrid-spillere, og det er ikke sikkert at disse møter opp til pre-season da de kan forsvinne fra klubben innen kort tid. Dette gjelder Mariano, James Rodríguez, Brahim Díaz, Borja Mayoral og Dani Ceballos.

PÅ VEI VEKK: Florentino Pérez jobber for tiden med å finne en ny klubb for James Rodríguez, som ønsker seg videre i søken på mer spilletid.

Álvaro Odriozola kommer ikke til å møte opp til pre-season på mandag. Dette er fordi høyrebacken avsluttet sesongen for bare seks dager siden da han var med på å løfte Champions League-trofeet etter at Bayern München slo Paris Saint-Germain 1-0 i finalen i Lisboa. Baskerens fremtid er noe usikker, men det er ventet at Odriozola vender tilbake til Madrid for å være Dani Carvajals andrevalg.

Spillerne som dermed etter planen skal møte opp på pre-season mandag morgen er: Marcelo, Éder Militao, Nacho, Casemiro, Luka Modric, Federico Valverde, Isco, Karim Benzema, Vinícius Jr, Rodrygo, Martin Ødegaard og Lucas Vázquez. Dette er altså elleve spillere, og det ventes at Zinedine Zidane skal hente opp flere spillere fra både Real Madrid Castilla og Real Madrid Juvenil A for å få lagene til å gå opp.

Visstnok så har ti unggutter blitt kalt opp til å ta del i førstelagets pre-season skal i følge MARCA være keeperne Toni Fluidas og Luis, høyreback Santos, midtstopperne Víctor Chust og Javi Hernández, venstreback Miguel Gutiérrez, midtbanespillerne Antonio Blanco, Iván Morante, Arribas og Marvin og angriperen Latasa.

TALENTER: Både Antonio Blanco og Iván Morante, som her feirer en scoring i UEFA Youth League, skal begge ta del i pre-season til førstelaget til Real Madrid.

Legg inn en kommentar