Cantera Olaf Mikkelsens spesialer

Profilene fra Youth League

Real Madrid vant nettopp UEFA Youth League for første gang, men hvilke spillere bør vi følge med på i fremtiden?

I motsetning til mange av de andre lagene i turneringen, gjorde ikke Real Madrid seg bemerket på grunn av enkeltspillere. Tvert imot fremstod man som et godt kollektiv, samtidig som den største profilen befinner seg på trenerbenken.

Klubblegenden Raúl debuterte som trener på ungdomsnivå (han var tidligere trener for Cadete B, et av guttelagene) for Juvenil B i 2019 etter at Álvaro Benito fikk sparken etter å ha kritisert Sergio Ramos og Casemiro under tapet mot Barça i Copa del Rey (nevnte Álvaro Benito er nemlig også kommentator for Cadena SER og El Chiringuito).

For Juvenil B gjorde Raúl det såpass bra at han ble forfremmet til Castilla. Avgjørelsen om at han også skulle trene Real Madrid i UEFA Youth League kom som en overraskelse, også for hovedpersonen. Til Real Madrid TV kunne han fortelle at klubben tok avgjørelsen da Dani Poyatos (som hadde ledet Real Madrid til sluttspillet) fikk et tilbud fra Panathinaikos.

Det er nemlig vanligvis slik at det er treneren for Juvenil A som tar ut laget til UEFA Youth League (selv om han har hele akademiet til sin disposisjon). Dette er ganske enkelt fordi Youth League er en U19-turnering, og Juvenil A er Real Madrids U19-lag.

Før sluttspillet hadde man altså mistet treneren, i tillegg til sin største profil, Miguel Baeza, som ble solgt til Celta Vigo i sommer. Klubben besluttet at Raúl, med sin karisma og utstråling, var rette mann til å lede laget, til tross for vekslende suksess med Castilla. Det skulle vise seg å være en god beslutning.

En annen klubblegende, Jorge Valdano, pleier å si at de beste trenerne får laget de trener til å spille slik de selv spilte, og han bruker Guardiola, Simeone og Raúl som eksempler. Det er selvsagt altfor tidlig å plassere Raúl på en slik pidestall, men UEFA Youth League har vist oss et lag som er disiplinert, intelligent og dødelig effektivt. Akkurat som spilleren Raúl.

Men er det slik at den eneste interessante profilen er treneren? Selv om laget ikke har klare stjernespillere, skal vi allikevel se nærmere på tre navn. De tre utvalgte er spillere som vi kanskje får se debutere på førstelaget neste sesong (med tanke på posisjonen på banen) og de var også med på å vinne U19 EM i Armenia i 2019 med et spansk lag der Ferrán Torres og Eric García var stjernene.

Victor Chust – 20 år (Valencia) – Forsvar – Real Madrid Castilla

Spiller med nr 5 på ryggen. Lagets kaptein er en fysisk stopper som er god på hodet, uten at han gjør seg bort med ballen i beina. Ingen spektakulære egenskaper, men kan han «ta en Nacho»?

Miguel Gutiérrez – 19 år (Madrid) – Forsvar – Infantil A

Offensiv venstreback (draktnummer 3) med krutt i støvlene, tar både straffer og frispark. Noterte seg for scoring i kvartfinale, semifinale og finale i Youth League. Dersom Marcelos skadeproblemer vedvarer kan han være et alternativ til Mendy.

Antonio Blanco – 20 år (Córdoba) – Midtbane – Real Madrid Castilla

Defensiv midtbane med nummer 6 på ryggen. Eneste madridista på turneringens lag da Spania vant U19 EM. Har vært i klubben siden 2013. Den av de tre som har kortest vei til førstelaget ettersom Casemiro er den eneste spilleren i stallen som ikke har en naturlig erstatter.

Andre navn å legge merke til:

Sergio Arribas (19 år, Madrid, Infantil A: liten rask tekniker med et godt venstrebein), Juanmi Latasa (19 år, Madrid, Infantil A: storvokst spiss som blir brukt som oppspillspunkt), Álvaro Carrillo (18 år, Murcia, Infantil B: spillende stopper, kaptein på ungdomslaget og Spania U17), Óscar Aranda (18 år, Granada, Infantil B: offensiv midtbane som liker å score mål, fast på Spania U17), Israel Salazar «Sala» (17 år, Badajoz, Infantil C: rask, sterk, teknisk angriper som kan score på alle måter).

 

Legg inn en kommentar