Spesialer

Sesongkåringer: 2023/2024

Medlemmene i Real Madrid Norge har stemt frem vinneren av en rekke kåringer knyttet til årets sesong. Se hvem ble sesongens spiller, hva som ble sesongens mål og mye mer!

Real Madrid har akkurat lagt bak seg en historisk god sesong, som til slutt endte med triumf i både LaLiga og Champions League. Sesongen har vært preget av flere dramatiske øyeblikk, fantastiske scoringer og strålende spillerprestasjoner. Å prøve å oppsummere denne sesongen i én artikkel ville rett og slett vært helt umulig, så derfor har vi gitt jobben til dem som har fulgt med aller best, nemlig medlemmene i Real Madrid Norge.

Vi har gitt medlemmene muligheten til å stemme frem en vinner i hele elleve forskjellige kategorier. Disse kategoriene handler om alt fra scoringer, enkeltprestasjon, øyeblikk og overraskelser, og samlet sett skal disse kåringene sette et fint punktum for en strålende sesong. Resultatene av avstemningen er gjengitt i prosent, og vi har valgt å vise frem topp tre i hver kategori for å hedre så mange spillere, øyeblikk, scoringer og pasninger som mulig.

Tusen takk til alle medlemmer som var med i avstemningen!

Sesongens mål:

1. Fede Valverde sin volley mot Manchester City på Santiago Bernabéu (51,4%)
2. Jude Bellinghams langskudd mot Barcelona på Montjuic (22,2%)
3. Brahim Díaz sitt soloraid og langskudd mot RB Leipzig på Red Bull Arena (12,5%)

Kåringen av sesongens mål hadde mange sterke kandidater i år, men det var én scoring som virkelig stor frem fra resten. Fede Valverde sin kanon av en scoring mot Manchester City var ikke bare helt fantastisk vakker, den var også svært viktig på et kritisk øyeblikk i oppgjøret. Vanskelig å se for seg at hvordan det hadde gått i returoppgjøret hvis ikke Valverde hadde scoret 3-3-scoringen på Santiago Bernabéu. Gratulerer med den gjeve utmerkelsen, Fede!

Gjenopplev drømmescoringen (og målfesten) i videoen her:

Sesongens assist:

1. Toni Kroos til Vinícius Jr. mot Bayern München på Allianz Arena (87,5%)
2. Vinícius Jr. til Jude Bellingham mot Girona på Santiago Bernabéu (5,4%)
3. Edurado Camavinga til Vinícius Jr. mot Las Palmas på Gran Canaria Stadium (5,4%)

Også i kåringen av sesongens assist ble seier rett og slett soleklar. Toni Kroos har levert en av sine aller beste sesongens som fotballspiller, i det som skulle bli hans siste. Et av høydepunktene i denne fantastiske sesongen kom på Allianz Arena, da han sendte Vinícius på blank kasse med en utsøkt og perfekt vektet pasning. Liten tvil om denne!

Sesongens «super-sub»:

1. Joselu (55,6%)
2. Brahim Díaz (34,7%)
3. Luka Modric (5,6%)

En av nøklene bak Real Madrids suksess på flere fronter denne sesongen var den svært solide bredden i troppen. Spillere som Brahim Díaz, Joselu, Luka Modric, Lucas Vázquez og Arda Güler leverte gode kamper når Ancelotti måtte rotere sine startere. Sånt blir det trofeer av! Den som nok har påvirket sesongen aller mest er Joselu, som altså stikker av med tittelen «sesongens super-sub». Det beste eksemplet på dette er i semifinalen av Champions League, da den spanske toppspissen scoret to ganger på to minutter og snudde oppgjøret til seier. Fra å være supporter i finalen i 2022 til å sende laget til finalen i 2024. Enorm reise!

Saken fortsetter under bildet

FINALEBILLETT: Joselu scoret to mål på to minutter og sikret Real Madrid en finaleplass i Champions League

Sesongens unge spiller (U21):

1. Jude Bellingham (83,3%)
2. Eduardo Camavinga (9,7%)
3. Arda Güler (6,9%)

Det er ganske utrolig å tenke på at Jude Bellingham hører hjemme i denne kategorien når det ser ut som at han har spilt for Real Madrid i ti år allerede. Men engelskmannen er bare 20 år han, og han har virkelig tatt fotballverden med storm denne sesongen. Fullt fortjent seier i denne kategorien!

Sesongens prestasjon av en enkeltspiller:

1. Andriy Lunin med to redninger i straffesparkkonkuransen mot Manchester City (30,6%)
2. Joselu med to scoringer i sluttminuttene mot Bayern München på Santiago Bernabéu (29,2%)
3. Vinícius Jr. med hat-trick i finalen av Supercopa de España mot Barcelona (22,2%)

I kåringen av sesongens prestasjon fikk vi faktisk den jevneste kåringen av alle. Det skiller én stemme mellom de to, men det er til slutt Andriy Lunin sine to redninger i straffekonk mot Manchester City som ble stemt frem som sesongens prestasjon av en enkeltspiller. Og det er vanskelig å være uenig. En usannsynlig helt denne sesongen, som virkelig leverte da Real Madrid trengte han som mest!

Sesongens undervurderte:

1. Andriy Lunin (40,3%)
2. Ferland Mendy (27,8%)
3. Federico Valverde (13,9%)

Og dermed er det også Andriy Lunin som stikker av med en ganske klar seier som sesongens undervurderte spiller. Han forsvant litt blant de andre store stjernene da Champions League-trofeet ble løftet, men Real Madrid hadde aldri stått i en finale hvis ikke Lunin hadde tatt de enorme stegene han tok i løpet av sesongen. Rett og slett en stjernekeeper!

Saken fortsetter under bildet

STRAFFEHELT: Andriy Lunin reddet to straffer og var helt avgjørende da Real Madrid tok seg til semifinale.

Sesongens skuffelse:

1. Fran García (48,6%)
2. Dani Ceballos (34,7%)
3. Rodrygo Goes (15,3%)

Det er kanskje litt strengt å kalle Fran García sin første sesong etter Real Madrid-returen en skuffelse, men det var rett og slett vanskelig å finne kandidater til denne kåringen. Mange hadde nok trodd at Fran kunne utfordre Ferland Mendy om venstrebackposisjonen, men han har dessverre aldri vært i nærheten. Vi håper han tar noen steg i løpet av den kommende sesongen!

Sesongens nysignering:

1. Jude Bellingham (95,8%)
2. Brahim Díaz (2,8%)
3. Joselu (1,4%)

I kåringen av sesongens nysignering får vi også hele kåringens mest soleklare seier. Jude Bellingham har vært blant verdens aller beste spillere denne sesongen, og Real Madrid hadde nok ikke vært i nærheten av å vinne verken LaLiga eller Champions League uten den engelske stjernen. Velfortjent og soleklar seier!

Også må vi gi litt honnør til den ene helten som gikk i mot strømmen og stemte på Joselu!

Sesongens overraskelse:

1. Andriy Lunin (54,2%)
2. Dani Carvajal (19,4%)
3. Joselu (15,3%)

En av de største årsakene til Real Madrids suksess denne sesongen er at flere spillere i troppen har levert når starterne har vært skadet og at vi generelt har sett et høyere nivå fra en rekke spillere enn vi hadde sett for oss på forhånd. Hvem hadde for eksempel sett for seg at Carvajal på ny skulle bli en av verdens beste backer? Men den soleklare vinneren i denne kategorien er så klart Andriy Lunin. Ukraineren måtte kjempe halve sesongen med Kepa om keeperplassen, men til slutt ble avgjørelsen enkel for Ancelotti. Lunin har rett og slett gått fra å være en nærmest glemt Real Madrid-spiller til å en av sesongens aller mest avgjørende spillere. Kjempegøy!

Sesongens øyeblikk:

1. Seier på straffesparkkonkurranse mot Manchester City på Etihad (44,4%)
2. Snuoperasjonen mot Bayern München i semifinalen på Santiago Bernabéu (29,2%)
3. Seier i Champions League-finalen mot Dortmund på Wembley (9,7%)

Kåringen av sesongens øyeblikk var nok en av de vanskeligste kåringene, og det er kanskje ikke så rart. Real Madrid sin fantastiske 2023/2024-sesong har vært proppfull av unike øyeblikk, og vi må nok vente lenge før vi får en like spennende sesong i fremtiden. Men vinneren av denne kåringen måtte nesten bli da Real Madrid slo Manchester City på straffesparkkonlurranse i semifinalen av Champions League. Selv om Real Madrid møtte tøff motstand videre i turneringen virket det virkelig som øyeblikket som avgjorde hele Champions League.

Sesongens spiller:

1. Vinícius Jr. (37,5%)
2. Jude Bellingham (33,3%)
3. Toni Kroos (22,2%)

Og til slutt, den største kåringen av de alle, nemlig kåringen av sesongens spiller. Det var flere gode kandidater her, og det er faktisk fire spillere som har fått godt med stemmer hver. Men det var selvsagt to spillere som frem blant resten, og det måtte være Jude Bellingham og Vinícius Jr. Det ble jevnt til slutt, og faktisk står det bare om tre stemmer mellom de to, men medlemmene har altså stemt frem Vinícius Júnior som sesongens spiller.

Vini Jr. har fortsatt å ta enorme steg, også denne sesongen. Til tross for skadeproblemer på vinteren avsluttet han sesongen som toppscorer, og ble helt avgjørende i sluttfasen av sesongen. Med scoringer i både semifinale og finale av Champions League har også vokst frem som favoritt til å vinne gullballen. En enorm sesong av Real Madrids store stjerne!

SESONGENS SPILLER: Medlemmene i Real Madrid Norge har kåret Vinícius Jr. til sesongens spiller.

Legg inn en kommentar