Nyheter

Rodrygo og Vinícius ett skritt nærmere Golden Boy-prisen

Rodrygo Goes og Vinícius Jr. er begge blant de siste 40 kandidatene med mulighet til å vinne den prestisjefylte Golden Boy-prisen.

Real Madrid har satset stort på unge spillere de siste årene, og det kommer nå til uttrykk på banen. Klubben har flere av de mest lovende ungguttene i verden, og de siste sesongene har flere unge spillere fått muligheten på Real Madrids førstelag. Blant dem er de to brasilianske stjerneskuddene Vinícius Jr. og Rodrygo Goes. Begge har til tider vist et skyhøyt nivå i angrepet til Real Madrid, og det legges nå merke til andre steder i verden. Både Vinícius og Rodrygo er nemlig blant de 40 spillerne med mulighet til å vinne den enormt prestisjefylte Golden Boy-prisen for 2020.

Hattrick: Rodrygo feirer en av tre mål mot Galatasaray i gruppespillet av Champions League.

Golden Boy-prisen er en kåring som kårer den beste spilleren i verden under 21 år. Prisen ble gitt ut for første gang i 2003, og den ble på kort tid den mest prestisjefylte og anerkjente kåringen for spillere under 21 år i verden. Prisen deles ut av Tuttosport, men aviser som Marca, Bild, France Football og l’Équpe deltar alle i avstemningen. Tidligere vinnere av prisen er blant annet Lionel Messi, João Félix, Kylian Mbappé, Paul Pogba og Isco. Hver måned reduseres en liste på totalt 100 nominerte fram til man er kommet til topp 20. For kort tid siden ble listen redusert til de siste 40 spillerne, og der finner man altså to Real Madrid-spillere.

Vinicius Jr
SCORING: Vinicius Jr feirer sin scoring i El Clásico i mars 2020, hans første scoring i en stor kamp for Real Madrid.

Vinícius Jr. og Rodrygo Goes har begge levert strålende kamper for Real Madrid denne sesongen, og det er nok neppe mange som er uenige i en høy plassering for brasilianerne på denne kåringen. Vinícius viste allerede forrige sesong at han er en av de mest lovende angrepsspillerne i verden, og også denne sesongen har han vist glimt av storhet. Han scoret blant annet Real Madrids første mål mot Barcelona i mars. Denne sesongen tok også Rodrygo verden med storm, blant annet med en scoring kun to minutter inn i LaLiga-debuten og et hattrick mot Galatasaray i Champions League. Rodrygo har også spilt flere gode kamper i 2020, og det er altså derfor kantspilleren er høyt på denne listen.

Legg inn en kommentar