Nyheter

Regelendring i La Liga

Reglene som ble innført for å unngå overbelastning etter pausen, vil være gjeldene også neste sesong.

Det spanske fotballforbundet bekrefter at det vil være lov med fem spillerbytter også i 2020/21-sesongen. I tillegg vil det kunne være 23 spillere i kamptroppen, mot 18 tidligere. Dette kommer som følge av press fra klubbene, og fotballforbundet skal i utgangspunktet ha ønsket å gå tilbake til de vanlige reglene til neste sesong. Dette vil gi klubbene større muligheter til å hvile spillere, i et forsøk på å unngå overbelastning etter en intens sesongavslutning, en svært kort ferie og sesongoppkjøring.

I utgangspunktet burde dette kunne regnes som godt nytt for klubbene, men det er muligens ingen klubber som har større potensiale til å utnytte dette enn Real Madrid. Alle klubbene får teoretisk sett muligheten til å rotere mer i laget, og dermed hvile sine viktigste spillere, men samtidig blir dybde i stallen enda viktigere. For lagene uten gode andrevalg i hver posisjon, vil det ikke nødvendigvis være en fordel å kunne hvile lagets største stjerne, dersom erstatteren er en stor svekkelse for laget. Samtidig gjør det tette programmet at de sannsynligvis ikke får noe annet valg.

Marcelo
GULLFEIRING: Marcelo feirer La Liga-tittelen i 2017. Den gangen var noe av suksessoppskriften Zidanes bruk av «B-laget». Denne sesongen kan det hende Marcelo må belage seg på en rolle som avlaster for Mendy på backen.

Ingen klubber i La Liga har like stor dybde som Real Madrid, selv om det ikke kommer noen nye signeringer. De fleste, inkludert Barcelona, har ikke fem spillere de kan sette innpå uten at laget svekket betydelig. De nye reglene gjør dermed at man kan forvente seg enda større forskjeller mellom de beste og de dårligste lagene neste sesong. Samtidig er det kun de beste lagene som spiller i Europa, og det er ofte de som går langt i cupen også, så de vil ha større behov for å hvile spillere. Real Madrids sterke tropp vil i alle fall ha gode muligheter til å forsvare tittelen, spesielt siden Zidane har vist hvor god han er på å holde hele troppen i form slik at de ikke svekkes for mye av å stille med «B-laget».

Legg inn en kommentar