Redaksjonens tanker

Redaksjonens tanker: La oss drømme

Det er duket for en ny utgave av Redaksjonens tanker, og denne gang har vi valgt å være noe mindre realistiske. Skribentene er bedt om å dele deres drømmer om hvordan et overgangsvindu styrt av de hadde sett ut. Muligens bor det en det en sportsdirektør i en av skribentene.

Sesongen 2019/20 er nå over, og det har vært en både for feiring og for omtanke. Det startet noe rufsete i høstmånedene, men Zidane og hans mannskap klarte å holde seg på skuddhold til Barcelona. Like etter julen ble det omsider noe å feire da Real Madrid stakk av med seieren i den høyst kontroversielle versjonen av Supercopa de España. Dette ga en liten boost, og Los Blancos holdt det gående helt inn til COVID-19 skapte et avbrekk, hvor de vant over Barcelona i serien og tapte mot Manchester City i Champions League. I perioden etter «pausen» så var Real Madrid plettfrie, og sikret til slutt troféet i LaLiga Santander, før de nå for noen dager siden tapte også det andre oppgjøret mot Manchester City.

Med den avsluttede sesongen i bakhodet skal vi nå få et lite innblikk inn i drømmene og tankene til tre av våre skribenter. For det er nettopp drømme de skal få lov til nå. Drømme innenfor en form for rimelighetens grenser, hvor økonomi og realisme har et lite snev av påvirkning, uten å drepe drømmene helt. Det er blitt satt en begrensning på antall spillere som kan kjøpes og selges, og dette baserer seg litt på antallet spillere Real Madrid har i troppen i dag. Alle summer som nevnes i løpet av Redaksjonens tanker denne gang kommer fra Transfermarkt, og vil være deres tall på spillerne sin markedsverdi. Det er tre skribenter som har blitt med på denne versjonen av redaksjonens tanker, hvor vi skal få et innblikk i drømmene til Martin Hellerud, Magnus André Gjestrum Larsen og Jamal Gullberg.

Hvilke spillere hadde du solgt i løpet av sommerens overgangsvindu? Hvorfor akkurat de?

Her har alle vi som følger Real Madrid noe vi enten mener eller tenker, og muligens er det også noen vi «drømmer» om at skal forlate klubben. Her er det fare for noe gjentakelse, men det kan også komme noen spennende varianter og begrunnelser for hvorfor akkurat den spilleren skal selges. Hver og en av de må selge minimum tre spillere, og de kan om ønsket maks selge ti spillere. Summen de velger å selge spillere for her, kan senere legges til overgangs-budsjettet som vi drømmer om at Florentino Pérez har gitt.

Martin Hellerud: 

Jeg føler det ikke skaper noen sjokkbølger ved at de to første jeg tenker på er James Rodríguez og Gareth Bale. Begge disse ser ut til å ha fallet i unåde med Zinedine Zidane, de bærer på enorme lønninger og har ikke bidratt sportslig på lang, lang tid. Her gjenstår det å se om Real Madrid finner noen som er villige til å først legge noen euro på bordet for disse to, og som samtidig er villige til å overta de enorme lønningene disse to hever hver uke uten å bidra.

Hvis jeg tar utgangspunkt i troppen Zinedine Zidane hadde til rådighet i 2019/20-sesongen så vil jeg nevne at jeg syns Lucas Vázquez bør finne seg en ny arbeidsgiver. Lucas har gjennomført en godkjent sesong men når man har flust av unge spillere som trenger spilletid for å fortsette utviklingen så føler jeg at Lucas Vázquez ikke bør være til hinder for dette.

Jeg syns også at Mariano fint kan selges videre, ettersom Zinedine Zidane har bevist at han fortsatt har ståltro på Karim Benzema som førstevalg på topp. Luka Jovic trenger spilletid, og jeg ser ikke helt behovet for tre spisser når faktum etter en lang 2019/20-sesong er at Mariano ikke startet en eneste kamp, og Jovic knapt fikk en eneste reell mulighet til å vise seg frem.

Så her kommer tanken som kanskje vil overraske som da jeg for to år siden lanserte at det kanskje var tid for å selge Luka Modric. Jeg mener Real Madrid bør vurdere å selge Isco. Isco har vært en suksess siden han kom i 2013, men han er aldri fast i laget, varierer veldig i prestasjonene og hever mye i lønn. Siden Los Blancos trenger frisk kapital så mener jeg man i det minste bør studere muligheten for å selge Isco.

Luka Modric går etter all del inn i sin siste sesong, og det er sånn sett greit etter at han nå mest sannsynlig innser at han ikke er et ubestridt førstevalg i Real Madrid. Foruten om dette mener jeg Real Madrid bør selge Jesús Vallejo, Óscar Rodríguez og Borja Mayoral for å skaffe frisk kapital, men selvsagt med en tilbakekjøps-klausul.

Shayan Jalilian: 

Jeg ville i dette overgangsvinduet solgt Marcelo, Isco, James Rodriguez, Gareth Bale og Mariano Diaz.

Marcelo elsker jeg, men han tar opp plassen til en jeg synes bør bli satset på, nemlig Reguilon. Det gir dermed mening å kvitte seg med Marcelo som ikke lenger er på sitt beste. Isco er jeg rett og slett bare lei av. Synes han leverer for få kamper av god kvalitet, og synes tiden er inne for at han drar videre. James og Bale sier seg selv, og Mariano synes jeg bør selges fordi man kan få inn en del kroner for en som ikke er satset på av Zidane. I tillegg til de nevnte ville jeg også solgt Lucas Vázquez da han tar opp spilletiden til de unge og lovende.

Jamal Gullberg: 

Jeg ville startet med å selge Gareth Bale. Waliseren virker lite motivert til å spille for klubben og samtidig er han skadeutsatt og dyr i drift. Deretter ville jeg solgt James Rodriguez. Personlig så liker jeg colombianeren, men dessverre virker det ikke som at midtbanespilleren er å finne i planene til Zidane, og her kan vi fort få 20-30 mill inn for James. Til slutt ville jeg solgt Mariano Diaz og Luka Modric. Dette sitter langt inne, men ungguttene Valverde og Ødegaard er svært spennende begge to og jeg håper at begge disse to kan være litt fremme i skoene den kommende sesongen.

Hvilke spillere hadde du lånt ut? Hvorfor? Er det noen du ville forsøkt å låne inn?

Tar man for seg Real Madrid, og hele deres spillertropp med spillere på utlån så går ikke antallet opp. Enkelte må lånes ut for å frigjøre plass til andre, enten i form av at antall ikke-EU statsborgerskap er for mange eller for at plassen deres allerede er dekket. Los Blancos har allerede annonsert at Takefusa Kubo slutter seg til Villarreal den kommende sesongen, men hvem andre hadde våre skribenter sendt på utlån?

Martin Hellerud: 

Jeg tror ikke vi får en sesong der Real Madrid låner ut så enormt mange spillere. For Real Madrid denne sommeren gjelder det å utforme troppen for 2020/21-sesongen og selge spillere, utlån står neppe i fokus. Take Kubo er allerede lånt ut, Ceballos tipper jeg enten blir solgt eller utlånt på nytt til Arsenal – men jeg tror ikke det blir så mye mer enn det. Jeg ville også gjort det jeg kunne for å fått lånt ut Reguilón på nytt, og ikke selge han.

Shayan Jalilian: 

Jeg ville ikke lånt inn noen spillere, men jeg ville faktisk lånt ut Vinicius. Ja, han har mye å bidra med i laget, men tenk deg en sesong i en god europeisk klubb der han starter 50 kamper og utvikler svakhetene sine. Kommer så tilbake og danker ut Hazard.

Jamal Gullberg: 

Jeg hadde lånt ut følgende tre spillere: Luka Jovic, Reinier, og Brahim Diaz. Alle de nevnte trenger spilletid for å enten komme ut av en dårlig periode, eller for å ta steg som spillere. De er unge og har behov for spilletid. 

Du har mottatt 2.5 milliarder kroner av Florentino Pérez, og du har solgt spillere for x-antall kroner. Hvem hadde du kjøpt?

Her har hver av skribentene virkelig lov til å drømme. Ønsker de å sprenge banken på en spiller? Vil de være taktiske å satse for fremtiden? Eller vil de rett og slett vinne med en gang og hente flere av verdens beste spillere i et overgangsvindu? Hver av skribentene må kjøpe minimum to spillere, og totalt kan de kjøpe åtte spillere. De har frihet til å velge akkurat hvilke spillere de ønsker, så lenge det ikke overskrider pengene gitt av Pérez og summen de har solgt for.

Martin Hellerud: 

Som jeg har skrevet en kommentar om så ville jeg lagt mye arbeid ned i å hente Marc Roca til klubben, for å ha et alternativ til Casemiro. Foruten om det så ser jeg ikke det umiddelbare behovet for å hente noen nye spillere, spesielt ikke med tanke på den økonomiske situasjonen til Real Madrid per dags dato. Det ser ut til at Martin Ødegaard kommer tilbake, noe som vil bidra med enda litt mer bredde på midtbanen og det tror jeg er lurt.

Hvis jeg skal forholde meg til kriteriene og besvare spørsmålet skikkelig så ville jeg hentet Roca for omlag 15 millioner euro, også ville jeg brukt den resterende summen på omlag 235 millioner euro på å forsøke å overtale Paris Saint-Germain om å slippe Kylian Mbappé.
Shayan Jalilian: 
Jeg ville enkelt og greit brukt alle de 2.5 milliardene på Kylian Mbappe om det er det som må til for å få han til klubben. Og siden man må kjøpe to for å fylle kvoten, så ville jeg bare kastet ut noen kroner for en defensiv midtbanespiller som Marc Roca for de pengene jeg har solgt spillere for.
Jamal Gullberg: 

Først ville jeg kjøpt Kylian Mbappé. Man vet hva man får og Real Madrid trenger sårt en arvtaker for Benzema den dagen franskmannen ikke lenger leverer varene. Deretter ville jeg brukt penger på Jadon Sancho. Dette er omsider svært urealistisk, men det er lov å drømme. Til slutt ville jeg kjøpt Tanguy Kouassi. Dette er en spiller jeg har fått svært sansen for og som jeg tror vil være en toppspiller om noen år.

Gitt alt som er gjort så langt, hva er din startellever den kommende sesongen?

Her ønsker vi å se om endringene skribentene har gjort med dagens Real Madrid-tropp faktisk kommer til syne. Har de solgt noen vi så i den vanligste startelleveren denne sesongen? Har de kjøpt noen som må inn i startelleveren for den kommende sesongen? Her har de lov til å ta i bruk kjøpene de har gjort, men de har også lov til å benke spillere de ikke mener at fortjener en plass i startelleveren.

Martin Hellerud: 

Courtois 

Carvajal, Varane, Ramos, Mendy 

Modric, Casemiro, Kroos 

Asensio, Benzema, Hazard

Shayan Jalilian: 

Courtois

Carvajal, Varane, Ramos, Mendy

Ødegaard, Casemiro, Kroos

Mbappe, Benzema, Hazard

Jamal Gullberg: 

Courtois

Carvajal, Varane, Ramos, Mendy

Isco, Casemiro, Kroos,

Mbappé, Benzema, Hazard

Hva tenker du om drømmene til skribentene? 

Legg inn en kommentar