Nyheter

Real Sociedad-trener ønsker å beholde Ødegaard

Imanol Alguacil ønsker helt klart å beholde den mye omtalte nordmannen i nok en sesong.

Real Sociedad-trener Imanol Alguacil har snakket med den spanske radiostasjonen Cadena COPE og forklart hvorfor han mener at Martin Ødegaard burde være en del av det baskiske laget i minst en sesong til. Real Madrid sin plan var i utgangspunktet at Ødegaard skulle spille for Real Sociedad i to sesonger, men situasjonen med coronaviruset har blusset opp debatten om Ødegaard skal fortsette i San Sebastian eller komme tilbake til Madrid et år tidligere enn planlagt.

I starten av intervjuet med Cadena COPE skrøt Alguacil av sin nåværende norske elev. 

– Det er ingen tvil om at han utgjør en forskjell, han er en topp spiller som har gitt oss mye denne sesongen, sa treneren.

Deretter endret fokuset seg til Ødegaards fremtid.

– Vi vet at han er ekstremt fornøyd med oss og også byen. Med tanke på hvor bra laget gjør det, er vi alle giret på å avslutte sesongen med stil, slik at vi kan spille i store turneringer neste sesong, det ville vært stort. Men guttungen ønsker fortsatt å være her. Han er veldig lykkelig her. Han vet at han har utviklet seg mye dette året, og etter en til sesong, vil han være mye bedre forberedt til å ta det neste steget, sa Real Sociedad-treneren.

Den siste tiden har diskusjonen om Ødegaard skal vende tilbake til Madrid handlet om Modric fortsetter ett år til i Madrid eller ikke. Om Modric blir værende i Madrid en sesong til – noe som på nåværende tidspunkt virker ganske sannsynlig- kan det bli vanskelig for Ødegaard å få spilletid. Om Modric forlater klubben etter denne sesongen kan det være perfekt tidspunkt for Ødegaard å returnere til den spanske hovedstaden, som en erstatter for Modric, med alt ansvaret det medbringer.

Real Sociedad-president Jokin Aperribay har også uttalt seg om Ødegaards fremtid. La Real sin president er tydelig på hva han ønsker. 

– Vi er veldig håpefulle at han fortsetter med oss, men vi kan heller ikke trekke ullen over øynene, sa Aperribay til El Diario Vasco.

Legg inn en kommentar