Nyheter

Real Madrid – Liverpool: Mulige lagoppstillinger

I kveld er det duket for storkamp i Champions League, når Real Madrid tar imot Liverpool til den avgjørende åttendelsfinalekampen på Santiago Bernabéu. I denne artikkelen ser vi på mulige lagoppstillinger for begge lag!

I kveld er det duket for den avgjørende åttendelsfinalekampen mellom Real Madrid og Liverpool i Champions League. Real Madrid har et svært godt utgangspunkt med seg hjem til Santiago Bernabéu etter å ha vunnet 2-5 i England for en måneds tid siden. De rødkledde fra Merseyside må vinne med minst tre mål for å ha en sjanse til å gå videre fra oppgjøret, og de har dermed ingenting å tape når de entrer Bernabéu-gressmatta i kveld. I denne artikkelen prøver vi å sette opp mulige lagoppstillinger for begge lag.

Det er ingen tvil om at Real Madrid kommer inn til kampen i langt bedre posisjon enn motstanderen. Ancelotti har alle spillerne tilgjengelige med unntak av David Alaba. Ferland Mendy har vært ute med skade i lang tid, men han er tilbake i troppen nå. Det største spørsmålstegnet i laget er nok nettopp om Mendy bli kastet rett ut i denne kampen etter et lang avbrekk, eller om Ancelotti velger å gå for trygge Nacho på venstreback. Nacho var bunnsolid på Anfield og har leverte gode prestasjoner den siste tiden. Vi går for Mendy i vår lagoppstilling, men det kan altså fort bli Nacho.

Det ser også ut som at Ancelotti nok en gang velger å gå for sin sikre midtbaneduo i Kroos og Modric. Hvem som starter sammen med de to veteranene på midtbanen er nok det største spørsmålet. Camavinga har vært i kjempeform de siste månedene, og på Anfield var han også helt strålende. Derfor blir det spennende å se om det blir han eller Tchouaméni som starter som tredje midtbanespilleren i kveld. På grunn av litt ekstra fysikk, luftstyrke og defensiv trygghet virker Tchouaméni som det mest sannsynlige alternativet, men det er ikke umulig at Camavinga fort kan snike seg inn i en lagoppstilling.

Saken fortsetter under bildet

STORFORM: Eduardo Camavinga har vært i strålende form de siste månedene, og på Anfield var en av lagets beste spillere. Kan han få muligheten fra start igjen?

For Liverpool sin del er situasjonen ganske annerledes. Det positive for Klopp er at han har fått sin stopperbauta Konaté tilbake i forsvaret, som nå skal forsøke å gjøre en bedre jobb med å stoppe Vinícius enn det Joe Gomez gjorde på Anfield. Den engelske stopperen ble revet i fillebiter av en Vini Jr. i toppslag, så det er ingen tvil om at Konaté er en stor oppgradering i midtforsvaret til Liverpool.

På midtbanen har Jürgen Klopp derimot fått en kjempesmell inn mot denne avgjørende kampen. Midtbanespiller Thiago Alcantara er ute med skade fra før, og på pressekonferansen i går sa den tyske treneren at både Henderson og Bajcetic  er uaktuelle til kampen på Santiago Bernabéu. Det betyr at Liverpool har mistet flere nøkkelspillere på midtbanen. De står nok mellom veteranen James Milner og Naby Keita for å starte på midtbanen, mens Harvey Elliot fort kan gå inn i en slags offensiv midtbanerolle. Det er heller ikke umulig at Klopp velger å sette inn en fjerde angrepsspiller, som for eksempel Diogo Jota eller Roberto Firmino.

Mulige lagoppstillinger: 

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Milner, Elliot – Salah, Núñez, Gakpo

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Rüdiger, Mendy – Modric, Tchouaméni, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Jr.

Legg inn en kommentar