Real Madrid 4-0 Girona: Spillervurderinger

Real Madrid tok tre svært viktige poeng i kampen om seriegull da de slo Girona med hele 4-0 på Santiago Bernabéu i går.

Real Madrid 4-0 Girona
Santiago Bernabéu, Madrid

LaLiga EA Sports, runde 23
Lørdag 10. januar, 18:30

1-0 (6′) Vinícius Jr. – Assist: Federico Valverde
2-0 (35′) Jude Bellingham – Assist: Vinícius Jr.
3-0 (54′) Jude Bellingham
4-0 (61′) Rodrygo Goes – Assist: Vinícius Jr.

Lørdag kveld var det duket for en potensielt sesongagvjørende kamp da Real Madrid tok i mot tittelkandidat Girona på Santiago Bernabéu. Míchels lag hadde bare tapt én kamp i LaLiga så langt – da mot nettopp Real Madrid. Med et sterkt skadeplaget Real Madrid i forsvar hadde Girona virkelig ingenting å tape.

Men det var Real Madrid som tok kontroll over kampen fra start. Det var ganske tydelig hvilket lag som hadde spilt slike avgjørende kamper tidligere. Etter drøye fem minutter banket Vinícius Jr. inn 1-0 fra 25 meter en skikkelig rakett, før han senere i omgangen serverte Jude Bellingham for 2-0-scoringen. Real Madrid har fullestendig overtak og dermed til pause med tomålsledelse.

Dominansen fortsatte inn i andre omgang, og i realiteten var aldri kampen under noen tvil. Ti minutter inn i andre omgang satte Bellingham enkelt inn 3-0 etter flott forarbeid av Vinícius, før Rodrygo la på til 4-0 etter et soloraid bare noen minutter senere. Dermed tok Real Madrid alle tre poengene i den svært viktige seriekampen og tok et viktig steg i retning ligatittel.

Andriy Lunin (6): Etter en stor kamp mot Atlético forrige helg fikk Andriy Lunin fornyet tillit i mål, og mye tyder på at han nå har vunnet kampen om keeperplassen over Kepa. Det var ikke mye Lunin trengte å gjøre i går, men han var solid med ballen og hadde noen gode klareringer.

Lucas Vázquez (6): Lucas Vázquez fikk i utgangspunktet en tøff oppgave med å forsvare seg mot Gironas giftige venstresiden bestående av Sávio og Miguel Gutiérrez, men backen klarte seg bra. Han fikk også god hjelp av Valverde.

Dani Carvajal (7): Dani Carvajal har blitt omskolert til midtstopper den siste tiden for å dekke over de store skadeproblemene i midtforsvaret. Den oppgaven har han løst strålende. Sammen med Tchouaméni tok han LaLigas aller fremste formspiss Dovbyk fullstendig ut av kampen i går. Stor prestasjon!

Aurelién Tchouaméni (7): På lik linje med Carvajal var han enorm i duellene med Dovbyk og tok han ut av kampen. Solid med ball i beina, slik man forventer. Nok en god kamp, til tross for å spille ute av posisjon!

Ferland Mendy (6): Ferland Mendy har sikkert men sikkert etablert seg som Real Madrids faste venstreback, og de siste ukene har han vært svært solid. Rask, sterk og god i duellene, selv om en formspiller som Tsygankov. Han har fortsatt mye å gå på fremover, men absolutt er god kamp i går.

Fede Valverde (7): Nok en strålende prestasjon av Fede Valverde, som bare vokser og vokser i den mer defensive midtbanerollen han har blitt tildelt denne sesongen. I går var han særlig god med ballen i beina og mye involvert. Kun Aleix García hadde flere pasninger, og Valverde bommet kun på én pasning i løpet av hele oppgjøret.

Toni Kroos (8): Vinícius og Bellingham stjal nok overskriftene etter gårsdagens kamp, men Toni Kroos var like viktig for seieren. Tyskeren kontrollerte kampen slik bare han kan og strødde rundt seg med langpasninger. I løpet av hele kampen bommet han kun på én pasning. En utrolig imponerende kamp av Kroos, som fort kunne blitt kåret til banens beste han også.

Eduardo Camavinga (7): En god kamp av Eduardo Camavinga i går! Han var sterk i duellene, umulig å ta ballen i fra og god til å ta med seg ballen fremover i banen. I tillegg var han presis i pasningene og leverte en nøkkelpasning. Solid prestasjon!

Jude Bellingham (8): Jude Bellingham scoret to mål i går og fortsatte dermed sin fantastiske sesong. Han har nå rundet 20 mål i alle turneringer, noe som er smått utrolig for en midtbanespiller. Dessverre pådro han seg en ankelskade i går og mister flere uker med skade.

Vinícius Jr. (9 BB): Vinícius Jr. er en av verdens aller beste fotballspillere, og i går leverte han rett og en kamp som er verdig Real Madrids draktnummer syv. Scoringen fra 25 meter var blant sesongens fineste mål, mens assisten til Bellingham på 2-0 var en pasning av høy klasse. En fantastisk kamp av Real Madrids superstjerne!

Rodrygo Goes (7): Med bare to scoringer i 2024 er det noen som har begynt å stille spørsmålstegn ved Rodrygo den siste tiden, men i går var han tilbake på sitt beste. Etter en drøy time fikk han endelig scoringen sin, og det var en tydelig lettet Rodrygo som feiret. God kamp!

Brahim Díaz (6): Brahim kom innpå for en skadet Bellingham etter en drøy time og var aktiv og mye involvert. Han ble litt selvisk foran mål ved et par anledninger, men ellers et godt innhopp.

Joselu (5): Sparket godt fra seg i duellene og kom til et par scoringsmuligheter. Dessverre bommet han på straffe på slutten.

Luka Modric (6): Ble byttet inn med rundt 20 minutter igjen for å sikre inn seieren. Det lyktes han med, og leverte til og med noen gode tekniske detaljer.

Arda Güler (N/A): Spiller for kort for vurderinger. Spennende innhopp hvor han også skaffet straffespark.

Fran García (N/A): Spiller for kort for vurdering