Real Madrid 3-3 Manchester City: Spillervurderinger

Det ender 3-3 når første slag er over

Da var det endelig på tide med sesongens foreløpige viktigste kamp. Denne kampen markerer tredje gang lagene møtes på 3 sesonger, der Real Madrid kom seirende ut i 21/22-sesongen mens de regjerende mesterne valset over Los Blancos i fjor. Hvem trekker det lengste strået denne gang?

Ancelotti bekrefter det mange trodde. Tchouameni går inn i midtforsvaret sammen med Rudiger. Rodrygo får også tillit fra start fremfor Brahim Diaz, mye pågrunn av de to målene mot Bilbao i sist kamp. Ellers er det ingen overraskelser. For City sin del er det litt verre. Kyle Walker og Nathan Ake er ikke med til Spania, men ellers er de fullverdige. Interessant å se hvordan de skal stanse Vinicius uten den britiske høyre-backen.

Kampen åpner på verst mulig vis! City får et frispark etter litt over minuttet og Bernardo Silva lurer til seg 0-1 scoringen. Men man skulle ikke vente lenge. Camavinga prøver seg fra 25 meter og skyter, via Dias, og til side for Ortega. 1-1 etter 10 minutter. Men det er ikke over ennå! Vinicius flikker videre til Rodrygo, som har klar bane mot mål. Han holder unna Akanji mens han presser ballen forbi. For en åpning på kampen! Kampen roer seg litt etter dette og City holder godt på ballen. Også tydelig hva Ancelotti har klekket ut her. Hjemmelaget ligger dypt og klinker til når de vinner tilbake ballen. Real Madrid skaper flere gode muligheter i løpet av omgangen, men avslutter ofte midt på Ortega. Omgangen avsluttes 2-1 og Los Blancos har grei kontroll så langt.

2.omgangen starter litt der 1.omgangen slapp. Begge lag er litt forsiktige, men Real Madrid får første sjansen ved Bellingham. Vinicius er nære like etter! Dermed kommer utligningen. Foden setter 2-2 på vakkert vis fra utsiden av boksen. Men City gir seg ikke ennå. Gvardiol slår til, også utenfor boksen, og setter den helt forbi Lunin. City skaper ikke all verdens med problemer foran mål, men skaper allikevel muligheter utenfor 16-meteren. Men så slår hjemmelaget tilbake! Vinicius slår en fantastisk ball over til Valverde som på hel-volley klinker til! 3-3. Kampen ebber litt ut og ender til slutt uavgjort. Det er dermed alt å spille for i England neste onsdag!

God kampplan fra Ancelotti i dag og velger den beste elleveren for kampen. Legger seg dypt og gjør det trangt foran mål. Heller ikke mye man får gjort på de siste to City scoringene. Her må Real Madrid gå litt mer i strupen og ta kampen fra start!

Lunin(5): Sovner litt på 0-1, men de fleste ble nok tatt på senga. Gjør ellers ingen feil! Møter ballen ved flere anledninger og tar kontroll i boks. Hadde ikke sjans på 2-2 og 2-3 scoringene.

Carvajal(6): God styr på Grealish gjennom kampen og holder orden defensivt. Kommer ikke til så mange offensive muligheter, men dette var heller ikke den type kamp.

Rudiger(7): Viser igjen at han har god kontroll på den norske kraftspissen. Beinhard i dueller og slipper aldri nordmannen av syne. Gjør oppgaven sin til punkt og prikke.

Tchouameni(6): Lugn og rolig i utspillingsfasen. Helt riktig erstatter for Nacho i en slik kamp. Gjør få feil, men kan i likhet med Rudiger presse mer når City skyter utenfor boksen.

Mendy(6): Gjør en god jobb defensivt og beskytter godt mot Bernardo Silva. Viktig at Mendy også starter neste uke.

Valverde(7): Løper og jobber i herdig. Snapper opp baller som aldri før. Treffer ikke helt i de avgjørende øyeblikkene i 1.omgang, men setter 3-3 på vakkert vis. Scorer virkelig når det gjelder.

Camavinga(8): Har litt flaks på 1-1 scoringen, men skal ha for at han prøver seg. Er fantastisk ellers. Dribler seg igjennom midtbanen og snapper opp baller. Er helt avgjørende i dag og trår til når det virkelig gjelder. Franskmannen bør og kommer til å ha fast plass på laget fremover.

Kroos(7): Holder godt unna og jobber godt bakover i 1.omgang, men ikke et kampbilde som passer tyskeren perfekt. Fortsetter med mye av det samme til bytte med Modric.

Vinicius(8 BB): Fantastisk spill på 2-1 scoringen og skaper en kjempemulighet etter 32 minutter. Tidenes assist på 3-3 scoringen! Byttes ut for Joselu etter 85 minutter. Banens beste!

Bellingham(6): God start på kampen og trår hardt til fysisk. Snapper opp mange baller. Viktig brikke i en slik match! Får ikke til så veldig mye annet, men godt markert. Bellingham kan heldigvis bidra med mye annet enn offensive egenskaper.

Rodrygo(7): Holder unna 2 mann og setter 2-1 scoringen på vakkert vis. Skaper ikke så veldig mye annet i dag, men scorer når det gjelder. Ut for Diaz etter 70 minutter.

Innbyttere:

Modric(6): God kontroll fra dyp posisjon. Viktig med en frisk Modric i slike kamper.

Diaz(5): Kunne gjerne kommet inn litt tidligere i kampen, men riktig av Ancelotti å sette inn Duracell-kaninen sent i kampen.

Joselu: For liten tid til vurdering