Kamprapporter

Real Madrid 3-1 Barcelona

Real Madrid 3-1 Barcelona
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 9
Søndag 16.oktober, kl:16.15

1-0 Karim Benzema (12′)
2-0 Federico Valverde (35′) – Assist: Ferland Mendy
1-2 Ferran Torres (83′) – Assist: Robert Lewandowski
3-1 Rodrygo Goes (90+2′) – [Straffespark]

Det gikk ikke lang tid før laget fra hovedstaden tok ledelsen i mektige El Clásico for allerede før kvarteret var passert så scoret Karim Benzema. Vinícius Júnior stormet fremover på siden, og sendte kula mot mål, hvor Ter Stegen reddet, men måtte gi en retur, og da tok Karim Benzema saken i egne hender, og sendte Real Madrid i føringen. Gjestene hadde ballen mest etter scoringen, og der Lewandowski brenner på åpent mål, så var vertene giftige foran mål, og ti minutter før hvilen doblet Federico Valverde ledelsen.

Den andre omgangen startet omtrent umiddelbart med scoring fra Karim Benzema som dro seg innover, og hamret kula i hjørnet, men franskmannen var hårfint i offside, og scoringen ble annullert. Snaut ti minutter før slutt skapte Ferran Torres spenning i kampen da han sto fri på bakerste stolpe, og satte inn 2-1. I kampens siste spilleminutt ble Rodrygo felt innenfor 16-meteren, og dommeren pekte på krittmerket. Rodrygo tok straffen selv, og sendte Real Madrid opp i 3-1-ledelse. Dette ble også sluttresultatet, og Real Madrid overtok tabelltopp fra Barcelona.

Spillervurderinger:

Andreiy Lunin (7): Står en god kamp mellom stengene for Real Madrid, og sitt første El Clásico. Har fire redninger, og kan ikke klandres for scoringen. Henger med på det meste. Stopper enkelte skudd, og er ganske god i egen boks hvor han får baller unna farlig område. Gjør i tillegg svært få feil med ballen i beina de gangene han involveres.

Dani Carvajal (7): Holder Dembélé unna nesten hele oppgjøret, og spiller en meget solid kamp defensivt. Sliter noe mer defensivt når Fati kommer inn på banen, og mister unggutten i forkant av scoringen til Barcelona. Offensivt bidrar han som en støttespiller, og er flink til å involvere seg når spillet må vris eller brettes ut.

Eder Militão (7): Står opp som en bauta defensivt, og hindrer Lewandowski sjanser gjennom hele oppgjøret. Sitter som en klegg på polakken, og tar han helt ut av oppgjøret. Er i tillegg trygg med ballen i beina, og gjør svært få feil som kun resulterer i et mål imot. 

David Alaba (7): Som sin makker så er han bunnsolid defensivt, og rydder ofte opp mens makkeren passer på Lewandowski. Faller av tidlig ved behov, og er er ellers flink til å holde linja når det er behov for det. Meget god til å velge riktig både med og uten ball dette oppgjøret.

Ferland Mendy (7): Backen leverer meget godt nesten samtlige minutter av oppgjøret. Tar Rapinha helt ut av oppgjøret, og det blir ekstra deilig ettersom nettopp Rapinha var ute og slang med leppa i forkant av oppgjøret. Mister Torres på scoringen, og burde hatt bedre kontroll akkurat der. Får med seg en målgivende pasning på scoringen til Valverde.

Luka Modric (7): Den kroatiske magikeren lekte seg tidvis opp, og ned langs midtbanen, og deltok i en rekke kombinasjoner både lavt og høyt i banen. Tilfører trygghet, og kreativitet, uten at han helt får satt sitt stempel på kampen.

Aurelien Tchouameni (8): I sitt første El Clásico så går han inn, og storspiller fra første sekund. Klemmer til i duellene, og står opp for seg selv gjennom hele kampen. Slår ballene fra seg til riktig tidspunkt, og gjenvinner baller ved behov. Gjør alt i alt akkurat det Real Madrid har behov for, hvor han får tak i baller, og sender baller videre slik han skal.

Toni Kroos (9 BB): Den tyske generalen herjet søndag ettermiddag, hvor han hadde fullstendig kontroll fra start til slutt. Delaktig i kombinasjoner, finner riktige medspillere til enhver tid, og er svært trygg med ballen enten det er i form av finter, passeringer eller pasninger. Utrolig sterk som får ballen av gårde til Vinícius Júnior i forkant av den første scoringen, hvor han blir revet i bakken samtidig som pasningen går. Delt BB med Valverde

Federico Valverde (9 BB): Spiller nok en enorm kamp, og nok et godt El Clásico. Leverer nesten alltid når Barcelona står på motsatt banehalvdel, og gjør dette nok en gang. Løper utrettelig, deltar i kombinasjoner, deltar offensivt, og deltar defensivt. Er en enorm ressurs i dette laget, og stabiliserer midten, samtidig som han tilfører farligheter offensivt. Scorer kampens andre mål, og dette på vakkert vis hvor han hamret ballen i hjørnet til 2-0. Delt BB med Kroos.

Karim Benzema (7): Scorer kampens første mål, og det er et typisk Benzema-mål, hvor han lukter retur, og er iskald når han første får sjansen. Scorer også like etter hvilen, hvor han får ballen på siden før han trekker innover i banen, og sender den i hjørnet med venstre fot, men franskmannen var hårfint i offside før scoringen. Spiller alt i alt en god kamp.

Vinícius Júnior (7): Den brasilianske kantspilleren blir passet godt på gjennom nesten hele oppgjøret, men de gangene han slipper løs så blir det farlig. Kommer seg fri i forkant av den første scoringen hvor han stormer mot mål, og skyter i ter Stegen før Benzema scorer. Har muligens en liten form-dupp, men leverer alikevell gode prestasjoner.

Innbytterne: 

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Antonio Rüdiger (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

1 comment

Legg inn en kommentar