Mats Hermansens spesialer

El Clasico: Hvem ligger best ann?

I morgen er det duket for sesongens første El Clasico og det er dermed spennende å se på hvem som ligger best ann.

Endelig er det klart for El Clasico igjen og det er på tide å se litt på hvordan klubbene ser ut. Begge lagene har startet relativt godt og troppene er relativt skadefrie. Det blir dermed en avgjørende kamp som skal spilles i morgen.

Skader:

Real Madrid har per nå kun en skade, men kanskje den mest utslagsgivende skaden for begge lag. Courtois må stå over morgendagens kamp, selvom det først var antatt at han var klar. Courtois bør uansett ikke være borte særlig mye lenger. Barcelona har mange flere skader i troppen, men Araujo og Christensen er de mest avgjørende. Depay og Bellerin er også ute, men dette har mindre påvirkning på resten av troppen. Barcelona kan fortsatt skimte med både Pique og Kounde i midtforsvaret, mens Real Madrid må belage seg på Lunin bak mål. Barcelona kommer derfor litt bedre ut på skadefronten.

Resultat så langt:

Real Madrid har hatt sin beste start på sesongen på flere tiår og har ennå til gode å tape. Barcelona har allerede tapt to oppgjør, mot Inter og Bayern, men har kun 1 uavgjort i ligaen. Real Madrid har 1 uavgjort i Champions League og ligaen. Barcelona ligger foran på tabellen pga av målforskjell. Det er dermed tydelig at Barcelona enkelt har manøvrert seg gjennom enklere motstand, men sliter stort mot bedre motstand. Real Madrid har ennå ikke møtt et lag som kategoriseres som et «topp-lag» og blir dermed feil å anta at Real Madrid har et veldig mye bedre utgangspunkt i morgen. Men fotballen har Real Madrid har spilt så langt, hvordan laget fungerer sammen og hvordan de ser ut på banen, er hakket foran hva Barcelona har vist så langt. Real Madrid ligger dermed noe bedre ann allikevel

Nøkkelspillere:

Real Madrid har mange flere nøkkelspillere i troppen nå enn på lang tid. Vinicius, Valverde og Benzema er den kanskje den beste trioen i verden så langt og overgår Barcelona kraftig. Målene er jevnt fordelt mellom de ulike spillerne og kommunikasjonen er sømløs. Midtbanen er også relativt sterk. Tchouameni har gått rett inn i troppen og har allerede prestert på høyt nivå. Modric og Kroos leverer som vanlig, mens Camavinga fortsetter å ta steg. Forsvaret er også betydelig forsterket, selvom om laget har slitet noe med å holde nullen. I Barcelona er det litt annerledes. Troppen består av veldig mange nye spillere og alle har ikke kommet helt i gang ennå. Lewandowski og Dembele leverer godt i angrepet. Raphinha er ikke helt i gang. Midtbanen er også et sterkt ledd her. Pedri og Busquets leverer godt, mens de Jong og Kessie sliter mer med å sette seg. Forsvaret er betydelig svekket til i morgen, men Kounde og Pique skal kunne gjøre en adekvat jobb. Real Madrid ligger betydelig bedre ann her og er blant de beste kollektivene i Europa denne sesongen.

Ancelotti vs Xavi:

Ancelotti har nok imponert de aller fleste denne sesongen. Han har fått i gang flere spillere, roterer fint og bytter godt underveis, samt at han har stålkontroll i garderoben. Ancelotti har også et godt forhold til seniorspillerne i troppen og benytter seg ofte at deres posisjon i troppen. Taktikken har også vært god, slik som i fjor. Laget spiller direkte fotball, samtidig som de holder på ballen når det trengs. I Barcelona er også harmonien relativt god. Xavi roterer godt mellom spillerne og har en fin mix mellom både senior og mindre etablerte spillere. De fleste målene kommer fra åpent spill og de holder mye på ballen. Xavi har på mange måter gjeninnført Tiki-Taka fotballen og lykkes greit med det. Ancelotti vinner dermed trenerduellen med liten margin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.