To personlige feil kostet Real Madrid dyrt da Los Blancos tapte semifinalen i Supercopa de España mot Athletic Club.

Torsdag 14. januar, kl 21:00

0-1 Raúl García (18′) – Assist: Dani García
0-2 Raúl García (37′) – [Straffespark]
1-2 Karim Benzema (73′) – Assist: Casemiro

Etter noen kaotiske dager med snøstorm i Madrid, skuffende poengtap mot Osasuna og problemer med å returnere til den spanske hovedstaden så var det ikke å underdrive å påstå at oppladningen til semifinalen i Supercopa de España ikke hadde vært ideell. Athletic Club på sin side kom med ny sult etter å ha ansatt Marcelino som ny hovedtrener for kort tid siden, og før avspark var det klart at vinneren ville møte Barcelona i finalen på Estadio de la Cartuja søndag kveld.

Real Madrid XI: Courtois – Lucas, Varane (Nacho 45′), Ramos, Mendy – Modric (Valverde 67′), Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema (Mariano 88′), Hazard (Vinicius 67′)

Athletic Club XI: Simón – Capa (Lekue 68′), Yeray, Martínez, Balenziaga (Morcillo 79′) – De Marcos, García, Vencedor (Vesga 68′), Muniaín (Berenguer 71′) – García (Villalibre 79′), Williams

Kostbare feil

Kampen åpnet meget rolig og forutenom en god halvsjanse til Los Blancos ved Eden Hazard etter en meget god pasning fra Casemiro etter ti minutter så skjedde det ikke stort i løpet av de første ti minuttene. Etter rundt 18 minutter skulle Real Madrid spille seg ut bakfra, men pasningen til Lucas Vázquez ble brutt og Raúl García ble spilt igjennom.

Den spanske ringreven var iskald alene med Thibaut Courtois, og sendte løvene fra Bilbao i føringen på La Rosaleda. Real Madrid maktet ikke å svare ordentlig, og Marcelinos mannskap presset de helhvite slik at de aldri maktet å etablere noe ordentlig spill. Dette gjorde det vanskelig for Los Blancos å spille seg ut av eget forsvar, og det var lett å se at Marcelino hadde truffet med kampplanen.

TABBER: Lucas Vázquez hadde en dårlig dag på jobben og var skyld i begge baklengsmålene mot Athletic Club.

Med snaut ti minutter igjen av en meget svak førsteomgang fra Real Madrids del skulle vondt bli til verre. Igjen var Lucas Vázquez den som tabbet seg ut da han rev ned Iñigo Martínez inne i boksen, og dommer Martínez Munuera pekte korrekt på straffemerket. Raúl García var iskald og satte ballen knallhardt til venstre for Thibaut Courtois, og dermed gikk lagene til pause snaut ti minutter senere på stillingen 0-2 til Athletic, og etter en skremmelig svak førsteomgang av Real Madrid.

Smell i metallet

Zinedine Zidane ble tvunget til å gjøre et bytte i pausen da Raphaël Varane måtte forlate banen etter en stempling, og inn kom Nacho. I den andre omgangen var det imidlertid et annet Real Madrid-lag, og allerede fem minutter ut i den andre omgangen kom Los Blancos’ første avslutning, selv om Unai Simón reddet headingen fra Karim Benzema uten store problemer.

Noen minutter etter headingen til Benzema burde Iker Muniaín ha satt 0-3-scoringen, men spanjolens heading fra ti meter gikk utenfor målet til Thibaut Courtois. Ti minutter senere burde Real Madrid redusert da de vartet opp med et fantastisk angrep. Etter godt spill havnet ballen hos Eden Hazard som spilte opp Asensio på perfekt vis, men spanjolens avslutning smalt i stanga bak Unai Simón.

UTUR: Marco Asensio kunne, med litt flaks, scoret minst to mål for Real Madrid i kveld, men marginene var ikke på spanjolens side.

Fem minutter senere skulle Asensio nok en gang hamre ballen i metallet, denne gangen i tverrliggeren. Spanjolen vendte opp og hamret til, noe som så ut til å overraske Unai Simón. Athletic Clubs målvakt så noe overrasket ut og ble stående stille, da skuddet til Real Madrids høyreving smalt knallhardt i tverrliggeren. Marginene var rett og slett ikke på hovedstadslagets side.

Sluttspurt og VAR-venting

Med drøyt 20 minutter igjen av kampen startet imidlertid virkelig sluttspurten til Real Madrid. Ballen ble slått innover mot Casemiro, som headet mot Karim Benzema. Franskmannen satte ballen i nettet, men scoringen ble raskt avblåst for offside. Etter en VAR-sjekk ble det imidlertid dømt scoring, og startskuddet for sluttspurten hadde virkelig gått.

Fem minutter senere hadde Asier Villalibre muligheten til å sette spikeren i kista da han ble spilt igjennom alene mot Thibaut Courtois. Baskeren prøvde å lobbe Real Madrids sisteskanse, men Courtois vartet opp med en fantastisk redning med hans venstre hånd og holdt Real Madrid inne i kampen. Noen minutter senere hamret Benzema ballen i mål nok en gang, men denne gangen ble scoringen korrekt annullert for offside.

REDUSERING: Karim Benzema setter inn reduseringen bak Unai Simón, men det ble med den ene scoringen for Real Madrid.

På overtid ble Iñaki Williams spilt alene igjennom da Real Madrid jaktet sin utlikning, men Casemiro reddet Real Madrid med en livsviktig takling i aller siste sekund. Så kom det virkelige VAR-dramaet… I jakten på scoring kunne man se at Marco Asensio ropte på hands. Når ballen trillet ut og klokka passerte det sjette av seks tillagte minutter holdt Martínez Munuera seg til øret, og VAR skulle se på situasjonen. Etter en over to minutter lang VAR-sjekk ble det imidlertid konkludert med at det ikke var noe straffespark, og Athletic Club endte opp med å vinne oppgjøret 2-1.

Thibaut Courtois (6): Kan ikke gjøre stort med scoringene, men varter opp med spesielt en redning som holder Real Madrid inne i kampen, da han redder alene mot Villalibre. Har ellers god kontroll i luftrommet og gjør en solid kamp.

Lucas Vázquez (2): Lucas spiller virkelig en svak kamp i kveld… Er direkte skyldig i begge baklengsmålene og virker ukomfortabel igjennom hele kampen. Er i tillegg nære på å bli utvist da han har gult kort. Bidrar også med veldig lite offensivt.

Raphaël Varane (5): Utpeker seg verken negativt eller positivt i den førsteomgangen han spiller. Kan ikke klandres for målene og lar ikke Athletic slippe til noe særlig i den omgangen han spiller. Må forlate banen etter en stempling.

Sergio Ramos (5): I likhet med Varane så utpeker Ramos seg verken negativt eller positivt. Har stort sett god kontroll defensivt, og blir med offensivt når man jakter utlikning. Får hodet på et par innlegg, men det ville seg ikke for verken Ramos eller Real Madrid i kveld.

Ferland Mendy (4): Har forholdsvis god kontroll defensivt, men sliter litt med å få helt has på Óscar de Marcos. Bidrar veldig lite offensivt og de offensive bidragene bærer preg av mye slurv. Får en gyllen mulighet før slutt men skuddet med høyrebenet gikk over.

Luka Modric (5): Løper som alltid mye og prøver å diktere kampen, men får aldri helt tak på det i dag. Gjør seg ei heller bort men det ble litt verken fugl eller fisk. En prestasjon helt på det jevne før han ble byttet ut etter snaut 70 minutter.

Casemiro (6): Har assist på scoringen til Benzema og redder sannsynligvis en scoring når han får taklet Williams i aller siste liten på overtid. Kriger som alltid og ødelegger mye for Athletic. Et lyspunkt i en ellers mørk kveld.

Toni Kroos (5): På lik linje med Modric så var det en prestasjon helt midt på treet for Toni Kroos i dag. Virket til tider litt ubesluttsom og pådro seg et gult kort, men gjør en helt middelmådig kamp.

Marco Asensi0 (7 – BB): I motsetning til resten av hans kompanjonger i angrep så tok Marco Asensio tak i oppgjøret i dag. Med to treff i metallet og et skudd som gikk like over mål så kunne Asensio vært tungen på vektskålen i dag, hvis marginene hadde vært med Los Blancos. Virker å være i god form, og er Real Madrids beste i kveld.

Karim Benzema (4): Er fullstendig usynlig frem til det gjenstår ca. 20 minutter av kampen, når han scorer reduseringen og tenner liv i håpet om en snuoperasjon. Finner veien til nettmaskene enda en gang, men er i en soleklar offside.

Eden Hazard (3): Det er kamper som i kveld man håper at en spiller som Eden Hazard skal stå frem, men nok en gang må man konstantere med en skuffende oppvisning fra belgieren. Kunne fått en assist da han spilte Asensio frem på fint vis, men foruten om det så var han veldig anonym.

Innbyttere:

Nacho (5): Kommer inn for Varane i pausen og har god kontroll igjennom andreomgangen. Litt svakt plassert før sjansen til Williams på overtid, men ellers et greit innhopp.

Vinicius Jr (3): Virker å være helt blottet for selvtillit om dagen, og det ser ut som han ikke en gang tror på fintene han gjør et forsøk på. Dette blir dessverre godt eksemplifisert da Vinicius Jr mottok ballen ute på siden, med to minutter igjen av tilleggstiden, men ballen spratt på feil fot og ut til innkast… Ser ut som han er mye reddere for å feile enn han har lyst til å lykkes.

Federico Valverde (5): Som alltid så dekker Valverde enorme rom, og han ble på mange måter brukt som en sweeper for å tillate Real Madrid å gå med mange mann i angrep. Gjør en god jobb og løper opp og avverger flere potensielle kontringer, men bidrar med absolutt null offensivt.

Mariano (N/A): Kommer inn et par minutter før full tid, men er knapt borti ballen og spiller for kort tid til vurdering.